Home » Blog » Beste sporthorloges 2022 Uitgebreide reviews en sporthorloge testen!

Beste sporthorloges 2022 Uitgebreide reviews en sporthorloge testen!

Beste sporthorloge 2020 Garmin Polar Amazfit en meer

Of je een absolute beginner bent of een doorgewinterde sporter: een sporthorloge kopen is altijd een slimme keus! Je kan doelgerichter trainen en naderhand gegevens analyseren waardoor je trainingen in de toekomst nog beter kan doen. Daarnaast is het ook leuk om routes te delen via Strava, te bekijken wat je hartslag is gedurende een workout en om een mooi sporthorloge te hebben. Een sporthorloge in 2022 kan niet alleen maar hartslag en route bijhouden via GPS. Een goed sporthorloge kan zoveel meer dan dat. Het is echt een maatje tijdens – voor en na – trainingen. Welk sporthorloge moet je kopen? Lees een uitgebreid overzicht van de beste sporthorloges 2022.

De lijst is samengesteld door onze redactie op basis van tientallen testen en eigen ervaringen.

Update: Dit artikel is in 2022 volledig aangepast. We hebben veel nieuwe horloges toegevoegd en verouderde modellen weggehaald. Zo hebben wij de Fenix 7 series, Vantage M2, Samsung Watch4, Garmin Epix 2 smartwatch en Apple Watch Series 7 een plekje gegeven in 2022 in onze toplijst!

Inhoud

Wat is een sporthorloge, 2022 definitie

Een sporthorloge is voor ons anders dan een activity tracker of smartwatch. Er is wel een kleine overlap met de beste hardloophorloges 2022, maar er zijn ook veel verschillen. Het beste sporthorloge kan meer dan alleen hartslag meten, GPS-route bijhouden en een koppeling maken met een telefoon. Een goed horloge kan meerdere sporten bijhouden, heeft een bijbehorende app, is geschikt voor zowel beginners als gevorderde sporters, kan extra dingen bijhouden (cadans, VO2 Max, hartslagzones, training effect, hersteltijd, slaap et cetera). Onze favoriete horloges hebben ook de nieuwere functies, zoals trainingsbelasting, fitnessleeftijd, dynamische hersteltijd en body battery.

Een voorbeeld van sporthorloges

De beste sporthorloges 2022 in een overzicht

Het artikel starten we met een drie van onze favoriete sporthorloges van dit moment. Deze horloges zijn allemaal door ons uitgetest en hebben zich in de afgelopen tijd meerdere malen bewezen.


Garmin Fenix 7 series

Garmin Fenix 7 Sapphire Solar Grijs
 • #1 allround sporthorloge
 • Geavanceerde metingen
 • Topkwaliteit en keuze
 • Alternatief: Epix 2 (smartwatch)

Polar Vantage M2

Polar Vantage M2
 • Prijs/kwaliteit
 • Eigen GPS
 • Prima sporthorloge
 • Krachtige batterij, die lang meegaat

Garmin Forerunner 55

Garmin Forerunner 55 prijs vergelijken
 • Hardlopen / wandelen
 • Sportschool / fitness
 • Eigen GPS
 • Vaak in aanbieding rondde 150 euro

Alle sporthorloges bekijken met onze review

In de onderstaande widget zie je alle horloges die binnen de categorie sporthorloge vallen. Deze horloges hebben wij voorzien van een uitgebreide beoordeling en informatie. Klik op de titel of het plaatje om er meer over te lezen.


Via de nummernavigatie kan je meerdere tussen de pagina’s met producten browsen. De sporthorloges staan gesorteerd op onze beoordeling van hoog naar laag.

Absolute topklasse: Garmin Fenix 7 pro

Dit horloge is voor ons met overmacht verkozen tot beste allround sporthorloge van 2022. Het grootste nadeel is wellicht de aankoopprijs. Hoewel het basismodel een stuk goedkoper is dan bijvoorbeeld de Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar, is het nog steeds flink wat geld voor een horloge. De fanatieke sporter, professionele sporter en personen die gewoon het allerbeste sporthorloge willen met de meeste functies doen met de Fenix 7 een perfecte aankoop. Het is tevens een erg goed golfhorloge.

Tip: bekijk hier alle specificaties op de Garmin website van dit premium sporthorloge uit 2022.  De link leid je naar de specificaties van het basismodel de Fenix 7, zonder Solar en Sapphire scherm.

De lijst met specificaties van de Fenix 7 Pro is énorm lang. Je kan het voor vrijwel elke sport die je maar kan bedenken gebruiken. Het kan álles wat je mag verwachten voor de aankoopprijs.

Prijzen bekijken

Het beste sporthorloge van 2022 is gelanceerd in 2022 en te koop bij meerdere webwinkels. Je kan het in meerdere maten en modellen kopen. Hieronder zie je een overzicht per hoofdmodel. Binnen deze serie

Garmin Fenix 7s

Dit model heeft het kleinste horlogescherm

Garmin Fenix 7

Dit wordt gezien als het normale model

Garmin Fenix 7x

Dit is het model met het grootste scherm. Heeft ook een zaklamp / hardlooplampje ingebouwd

Leuk om te weten: Vorig jaar stond op deze plek nog de Garmin Fenix 6 series.

Budgetkeuze:  Garmin Forerunner 55

Garmin Forerunner 55

In het verleden waren wij al fan van de Forerunner 35, daarna de 45 en in 2022 zijn we fan van de Forerunner 55. Dit is een heel goed budget hardloophorloge en sporthorloge. Het meet de belangrijkste dingen die je wilt van een sporthorloge. He theeft een hartslagmeter en ingebouwde GPS. Je kan er tot 2 weken mee doen in smartwatch modus. In GPS modus (dus tijdens het sporten) houdt de Forerunner 55 het tot 20 uur vol. Lang genoeg voor de meeste sporters! Het horloge dat in 2021 werd gelanceerd heeft een adviesprijs van €199,99, maar is regelmatig voor rond de 150 euro in de aanbieding. Een top aankoop voor sporters, hardlopers en mensen die graag naar de sportschool gaan.

Prijzen bekijken

Hieronder zie je de beste prijzen en aanbiedingen van dit sporthorloge

Alternatieven voor budgetopties

De FR55 is vooral gericht op hardlopen, wandelen e.d. Wij beseffen dat deze prijsklasse erg populair is. Daarom volgen er nog een aantal aanraders. Binnen deze prijscategorie raden wij ook aan: Polar Ignite 2 (allround sporthorloge),  Polar Unite (sportschool en fitness horloge), Fitbit Versa 3 (allround smartwatch en sporthorloge) en de goedkoopste uit de lijst: Huawei Watch GT2e.  

Middensegment: Polar Vantage M2

Deze keuze was in 2022 erg lastig. We twijfelden enorm tussen de Polar Ignite 2, Polar Vantage M2 en de Garmin 245 Music. Dit zijn alle drie prachtige sporthorloges uit het middensegment. De keuze is op de M2 gevallen, omdat deze nieuwer is en meer allround dan de andere 2 modellen. De 245 Music heeft wel een ingebouwde muziekspeler, maar is een iets ouder model. De Vantage M2 is een prachtig allround horloge voor sporters van alle leeftijden.

Overige horloges en horloges van de afgelopen jaren

Het artikel van beste sporthorloges was een van de eerste blogs die ooit voor deze website werd getypt. De website is daarna uitgegroeid tot een mega grote website vol met informatie over horloges. Maandelijks weten tienduizenden mensen deze website te vinden. Dit artikel is dan ook elk jaar aangepast met de nieuwste modellen en versies. Dat betekent echter zeker niet dat de horloges van bijvoorbeeld 2021 en 2020 niet meer relevant zijn. Deze zijn vaak juist erg relevant als beste sporthorloge, omdat ze in de aanbieding zijn. Vaak als er een nieuw model uitkomt van een horloge, wordt het oudere model in de aanbieding gedaan. Dit hebben we gezien bij o.a.

Klik op de naam van het horloge om aanbiedingen, onze beoordeling en informatie te bekijken.

– De Garmin Forerunner 735XT is lange tijd bij ons op de redactie een absolute favoriet horloge geweest in de budget / middenklasse. Garmin heeft als opvolger de Forerunner 745 uitgebracht, maar deze valt in een heel ander prijssegment. Helaas heeft Garmin (nog) geen waardige opvolger voor het 735XT multisport/triathlonhorloge gevonden.

Garmin Fenix 6 serie

De Garmin Fenix 6X Pro was in 2021 het absolute topklasse sporthorloge. In 2022 is het nog steeds een geweldige aankoop. De adviesprijs is rond de 650 euro (basismodel), maar is dikwijls in de aanbieding voor onder de 500 euro.   Het horloge is geschikt voor vrijwel alle sporten die je je kan bedenken. Zo is het een op en top hardloophorloge, maar ook zwemhorloge en golfhorloge. Het is een multisporthorloge van de allerhoogste kwaliteit. Je kan dit horloge kopen in meerdere soorten en maten. We hebben de prijswidget hieronder onderverdeeld in de drie hoofdmodellen:

Garmin Fenix 6 Pro

Dit is het basismodel van de Fenix-serie

Garmin Fenix 6X Pro

Dit is het grootste model uit de serie met de langste batterijduur

Garmin Fenix 6S Pro

Dit model heeft een kleiner scherm en is iets lichter dan de rest van de basismodellen

Polar Vantage M

De Polar Vantage M is, ook in 2022, een prima budgetoptie. Het is een erg goed multisporthorloge dat ook door triatleten veel wordt gebruikt. Dat betekent meteen dat de batterijduur ook goed in orde is. Het horloge meet alles wat een goed sporthorloge moet meten, zoals hartslag, slaap, route (gps) en stress. Daarnaast krijg je veel waardevolle informatie na bijvoorbeeld een hardlooptraining of wandelactiviteit. Het horloge is geschikt voor sporters van alle niveaus en leeftijden.

Garmin Forerunner 45: een prima budgetoptie

De Garmin Forerunner 45 doet het in meerdere categorieën erg goed. Het horloge raad ik zelf voornamelijk aan als je veel van wandelen, fietsen en hardlopen houdt. Daar blinkt dit goedkope sporthorloge echt in uit. De Forerunner 45 heeft een betrouwbare ingebouwde GPS, geeft gepersonaliseerde trainingen en heeft een uitstekende batterijduur. Bekijk meer informatie via de onderstaande bekijk-knoppen.

Garmin Forerunner 945 (beste sporthorloge 2020)

Garmin Forerunner 945 review 2022

De FR 945 meet enorm veel statistieken en is in alle opzichten een premium sporthorloge. Veel mensen maken dan ook een afweging tussen de Fenix 7 en 945. Wat ons betreft wint de Fenix 7 het wel, maar qua prijs scheelt het nogal wat. De FR945 is voorzien van  de nieuwe Garmin Elevate sensor met PulseOx voor SpO2-schatting en heeft het verbeterde prestatietechnieken. Het speelt muziek af en je kan Spotify gebruiken met de Forerunner 945. Ook het toegevoegde ClimbPro is leuk voor mensen die vaker trainen in berg- of heuvelachtige gebieden. Het horloge heeft een adviesprijs van €599,00, maar kan voor een paar tientjes goedkoper worden gekocht bij diverse webwinkels.

Forerunner 945 kopen

Het horloge kan bij meerdere webwinkels worden gekocht. Hieronder zie je een kleine prijsvergelijker.

Voordelen

 • Meet echt álles
 • Een van de meest nauwkeurige navigatie GPS op de markt
 • Meest veelzijdige multisport-horloge op de markt

Nadelen

 • Prijs

Suunto 9 (Baro en normale versie)

Suunto 9

De Suunto 9 is ontworpen als multisport horloge en is uitgebreid door sporters. Het wordt dan ook gezien als een hele geduchte concurrent voor andere sporthorlogemerken, zoals Polar en Garmin. Het stijlvolle horloge is voorzien van drie vooraf gedefinieerde prestaties, uithoudingsvermogen en ultra-prestaties van de batterijmodi, van 25 uur tot 120 uur opnametijd met GPS-tracking ingeschakeld. De Suunto 9 is een echt sporthorloge, maar ziet er zo stijlvol uit dat mensen het soms verwarren met een smartwatch. Overigens heeft de Suunto 9, net als de bovenstaande horloges, alle smartwatch-functies die je in een normaal smartwatch-horloge zou willen zien.

Samengevat

Kortom: De Suunto 9 is een zeer duurzaam en robuust sporthorloge met een enorm lange batterijduur. Het meet uitgebreide statistieken, waaronder hartslag, route, slaap, uitgebreide trainingsstatistieken en uitgebreide gezondheidsstatistieken. De Baro-versie van Suunto 9 kost een paar tientjes meer, maar is wel voorzien van een barometer.

Wist je dat: In 2022 is de Suunto 5 Peak gelanceerd, samen met de Suunto 9 Peak. Deze horloges krijgen z.s.m. een plek in de toplijst met beste sporthorloges, zodra wij deze in 2022 hebben uitgetest!

Suunto 9 (Baro) kopen

Hieronder zie je diverse modellen van de Suunto 9 op een rij. Druk op de bekijken-knop om direct meer informatie te lezen.

Voordelen

 • Stijlvol en duurzaam horloge
 • Extreem lange batterijduur in GPS-modus
 • Meet alles wat je als serieus sporter wilt van een sporthorloge

Nadelen

 • Scherm soms slechter afleesbaar dan sommige Garmin-modellen

Polar Vantage V

Polar Vantage V multi-sporthorloge

Zelf hebben we het horloge getest – waaronder de GPS – en hier niet veel afwijkingen in gezien. Het horloge heeft een adviesprijs van bijna 500 euro, maar wordt vaak onder de 400 euro aangeboden. Het is geen goedkoop sporthorloge, maar biedt wel alle Polar-voordelen. De Polar sporthorloge-app is erg overzichtelijk en je ziet na een training alle belangrijke statistieken op een rij staan. Je kan uit meer dan 130 sportprofielen kiezen, het heeft een stappenteller en trappenteller. Ook je slaap wordt netjes bijgehouden door het sporthorloge en zoals een goed sporthorloge moet zijn: het heeft een goede hartslagmeter en GPS-routefunctie.

Polar Vantage V kopen in 2022

Dit horloge kan je bij meerdere webwinkels kopen. Hieronder zie je een live overzicht van de beste prijzen en aanbiedingen!

Voordelen

 • Polar app is erg fijn om mee te werken
 • 130 sportprofielen
 • Oefening op jou gegevens afgestemd en begeleiding via het horloge

Nadelen

 • GPS niet altijd even nauwkeurig gebleken (uit andere reviews en ervaringen van bezoekers)
 • Geen ingebouwde muziekspeler
 • Qua techniek ingehaald door andere modellen.

Tip: Koop de Vantage V in 2022 alleen voor een goede aanbiedingsprijs, niet meer voor de adviesprijs.

Fitbit Sense

Sense Fitbit horlogebandje

De Fitbit Sense is een enorm goede smartwatch, maar doet ook als sporthorloge niet onder voor veel andere sporthorloges uit de lijst. Het is het nieuwste model van het merk Fitbit. De prijs is wellicht nog aan de hoge kant, maar je krijgt er wel het nieuwste horloge van Fitbit voor terug. Op het horloge staan enorm veel sportprofielen vooraf geïnstalleerd, je kan er een hartfilmpje mee maken, stappen teller, activiteiten tracken en de handige Fitbit app gebruiken.

Voordelen

 • Geschikt om mee te betalen via Fitbit Pay
 • Eigen GPS
 • Enorm veel gezondheidsstatistieken en sensoren
 • ECG hartfilmpje maken
 • EDA-sensor om stress te meten
 • Veel sportprofielen vooraf geïnstalleerd

Nadelen

 • Prijs aan de hoge kant
 • Komt uit op 25 september 2020

Veelgestelde vragen over de lijst met beste sporthorloges 2022

Een aantal vragen op een rij over sporten, horloges en sporthorloges in het algemeen.

Ik wil niet het gehele artikel lezen: Wat is het allerbeste horloge van 2022 voor sporters?

Zoek je het allerbeste sporthorloge 2022 qua prijs/kwaliteit, dan koop je de Garmin Fenix 7 , bijvoorbeeld hier. Ben je op zoek naar het beste alternatief, dan koop je dit horloge. Het budgetalternatief vind je hier.

Ik zie veel Garmin horloges in de lijst staan..

Dat klopt. Garmin is een van de beste merken op het gebied van sporthorloges. Wij hebben diverse merken, zoals Amazfit, Polar, Xiaomi, Fitbit, Suunto e.d. bekeken, maar de diverse Forerunner-modellen blijven hoog scoren.

Krijgen jullie geld voor het hoger plaatsen van een sporthorloge?

Nee, wij hebben de lijst gemaakt op basis van eigen ervaringen, testen en reviews. We krijgen geen geld voor het plaatsen van een horloge op een bepaalde positie in de lijst. Wel krijgen we een kleine affiliate-vergoeding als je tot aankoop overgaat bij bijvoorbeeld Bol.com. De prijs voor jou blijft altijd hetzelfde, de vergoeding wordt betaalt door de aanbieder zelf. Je helpt hiermee deze website in de lucht te houden!

nv-author-image

Redactie

De redactie test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers.

13 reacties op “Beste sporthorloges 2022 Uitgebreide reviews en sporthorloge testen!”

 1. Pingback: Garmin update Vivoactive 4 & Venu: hartslag meten tijdens zwemmen ⋆ Sporthorloge365

 2. Pingback: Chinees Oudjaar en Nieuwjaar badges op Garmin Connect ⋆ Sporthorloge365

 3. Pingback: Persoonlijke records bekijken op Garmin Connect ⋆ Sporthorloge365

 4. Pingback: Garmin Approach S62 golfhorloge: kopen & informatie ⋆ Sporthorloge365

 5. Pingback: Garmin horloges geven waarschuwing bij abnormaal lage hartslag ⋆ Sporthorloge365

 6. Pingback: Fitbit Versa en Charge 3 synchronisatie problemen en oplossingen ⋆ Sporthorloge365

 7. Pingback: Beste golfhorloges van 2020 op een rij! Eerlijke reviews ⋆ Sporthorloge365

 8. Pingback: Goedkope activity trackers onder de 100 euro: Reviews en ervaringen (2020) ⋆ Sporthorloge365

 9. Pingback: Stoppen met roken met hulp van je activity tracker of sporthorloge ⋆ Sporthorloge365

 10. Pingback: Garmin brengt drie nieuwe badges uit (Garmin Connect) ⋆ Sporthorloge365

 11. Pingback: Garmin Forerunner 45S aanbiedingen maart/april 2020 ⋆ Sporthorloge365

 12. Ik mag graag lezen dat de Fitbit Versa 2 in jullie lijst is opgenomen. Zelf heb ik ze drie maanden gehad. Tot ik gebruik ging maken van een Polar H10 hartslag borstband meter. Van heel die Fitbit gegevens, klopt er maar zeer weinig. Ga je interval training beoefenen dan slaat ze de bal totaal mis. Je conditie wordt berekent op basis van minimale en maximale hartslag, dus indien deze totaal niet kloppen, dan is de rest ook vrij waardeloze. Jammer, want een mooi betaalbaar uurwerk. Uurwerk, ja. Voor de rest zou ik het niet aanbevelen.

  1. Hoi Louis,

   Bedankt voor je reactie! Vervelend dat je slechte ervaring hebt met de Versa 2. Ik herken dit niet helemaal. Natuurlijk zijn de sporthorloges die bovenaan de lijst staan – naar mijn mening – meer geschikt als sporthorloge dan de horloges onderaan de lijst. Ik heb het artikel zojuist een grote update gegeven. Zo heeft o.a. de Versa 2 heeft plaatsgemaakt voor de nieuwe Fitbit Sense, die binnenkort uitkomt. Eerste testen zijn enorm veelbelovend, al helemaal vergeleken met de Versa 2.

   Heb je al contact met Fitbit opgenomen over deze kwestie? Wellicht dat zij je nog verder kunnen helpen en dat er iets met je Fitbit mis is?

   Met vriendelijke groet,
   Edwin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.