Home » Blog » Garmin update Vivoactive 4 & Venu: hartslag meten tijdens zwemmen

Garmin update Vivoactive 4 & Venu: hartslag meten tijdens zwemmen

Garmin update hartslagsensor onder water zwemmen

Garmin heeft de optische hartslagmeting tijdens het zwemmen ingeschakeld op de Vivoactive 4 en Venu horloges. Deze update komt met de nieuwste firmware-update van het horloge mee. Je hoeft dus niet langer een borstband te dragen als je onder water je hartslag wilt meten. Er wordt – als je een Vivoactive 4 of Venu van Garmin hebt – gewoon via de pols metingen verricht. Ook krijg je statistieken met betrekking tot verbrande calorieën, intensiteit van de (zwem)training en gemiddelde/maximale hartslagwaarden te zien.

Wat moet je zelf doen voor de update?

Je hoeft zelf helemaal niets te doen, behalve je toestel up-to-date houden. Als je een melding krijg van een firmware-update, dan moet je deze installeren. Met de nieuwste update wordt automatisch de optische hartslagsensor ingeschakeld bij het aanzetten van het activiteitenprofiel zwemmen (zwembad/binnen).

Disclaimer van Garmin over wrist-based heart rate

“Merk op dat er inherente beperkingen zijn aan de technologie waardoor sommige van de hartslagwaarden onder bepaalde omstandigheden onnauwkeurig kunnen zijn. Deze omstandigheden omvatten de fysieke kenmerken van de gebruiker, de pasvorm van het apparaat en het type en de intensiteit van het zwemmen. Voor de meest nauwkeurige hartslag tijdens het zwemmen, raadt Garmin het gebruik van HRM-Swim of HRM-Tri hartslagmeters aan. “

Wil je de meest nauwkeurige meting onder water, dan is een hartslagband nog steeds de beste optie.

Hoe kan je voor de beste meting zorgen?

Er zijn veel factoren die meespelen om een goede meting aan de pols te krijgen onder water. Een aantal van deze factoren en tips voor een goede onderwatermeting.

  • Dankzij de grote armbewegingen tijdens het zwemmen kan het bloedvolume in de pols worden beïnvloed.
  • Koud water / temperatuur van het water in het algemeen. Dit kan er voor zorgen dat de hoeveelheid bloed in het weefsel aan de achterkant van de pols minder wordt, waardoor er een opening ontstaat tussen de hartslagsensor en de huid.
  • Warm voordat je gaat zwemmen goed op
  • Draag het horloge goed en strak op de huid.

Welke horloges van Garmin zijn geschikt voor zwemmen en hartslagmetingen?

De Fenix ​​6, Forerunner 945 en Forerunner 245. Al deze horloges worden geleverd met de nieuwste generatie ELEVATE hartslagsensor.

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.

2 reacties op “Garmin update Vivoactive 4 & Venu: hartslag meten tijdens zwemmen”

  1. klopt het dan dat de hartslag meting met de Fenix 5S niet werkt tijdens zwemmen?
    of is dat intussen ook geupgrade?

    1. Dat klopt. Op het moment werkt het niet. Er gaan wel geruchten dat dit in de nabije toekomst wellicht wel geactiveerd wordt. Tot die tijd zou je een hartslagband kunnen overwegen, zoals de Garmin HRM Tri of Polar H10.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *