Home » Blog » Goedkope activity trackers onder de 100 euro: Reviews en ervaringen (2022)

Goedkope activity trackers onder de 100 euro: Reviews en ervaringen (2022)

Goedkope activity tracker fitnessband kopen

Een goedkope activity tracker kopen kan ideaal zijn als je bijvoorbeeld een leuk cadeau zoekt of nog nieuw bent in de wereld van fitness-trackers. Meteen kiezen voor een dure smartwatch of sporthorloge is wellicht niet voor iedereen de beste keuze. Gelukkig zijn er voor onder de 100 euro een hele hoop goede sporthorloges en activity trackers te koop.

Een simpele stappenteller kun je al voor onder de 20 euro kopen, maar als je kijkt binnen de prijsklasse €60-€99 gaat er een wereld voor je open. In deze blog bekijken we de stappen- hartslag- en fitnesstrackers die je onder de 100 euro kan kopen, maar die qua kwaliteit niet onder doen voor duurdere horloges. Dit doen we aan de hand van reviews en onze eigen ervaringen.

Kenmerken van een goede goedkope activity tracker

Er zijn wel een aantal verschillen tussen de allerbeste activity trackers en de versie die net iets minder geld kosten. Toch zijn de basisfuncties van dit soort trackers prima voor beginnende sporters, mensen die net iets meer over hun gezondheid willen weten (en meten), kinderen of mensen die een leuk cadeau zoeken.

Zo kun je met dit soort fit-trackers hartslag bijhouden, meldingen ontvangen (gekoppeld met een smartphone), hardlopen en fietsen volgen en soms zelfs met GPS de route volgen. Een activity tracker is een draagbaar apparaat dat je als horloge om de pols draagt en kun je kopen in diverse soorten en maten. Hieronder zie je onze favoriete trackers uit het goedkopere segment.

Onze favoriete activity trackers goedkoop


Fitbit Charge 4

Fitbit-Charge-4
 • Beste keuze
 • Goedkope tracker
 • Eigen GPS (!!)

Xiaomi Mi Band 6

Xiaomi Mi Band 6 kopen
 • Onder de 45 euro
 • Budgetkeuze
 • Meet PAI score

Fitbit Luxe

Fitbit Luxe
 • Soms onder €120
 • Mooi afgewerkt
 • Kleurenscherm

Goed om te weten: Een activity tracker zonder eigen GPS is het meest betrouwbaar als je deze koppelt aan een telefoon tijdens activiteiten. De tracker pakt dan de GPS van de telefoon over voor een zo betrouwbaar mogelijke meting. Dit wordt ook wel connected GPS of gedeelde GPS genoemd.

Alle activity trackers bekijken

Wij hebben van veel soorten activity trackers een uitgebreide beoordeling geschreven. Hieronder zie je de trackers die op dit moment door ons zijn bekeken en beschreven. Klik op de naam om meer te lezen over de tracker.

Onder het overzicht gaat het artikel door.

Beste keuze 2022 voor goedkope activity tracker: Fitbit Charge 4

De Fitbit Charge 4 kost normaal gesproken tussen de 100 en 149 euro. Dit was echter de adviesprijs in het verleden. In 2020 is de Fitbit Charge 5 uitgekomen. De prijs van de Charge 4 is daardoor standaard onder de 100 euro. Het is écht de beste activity tracker van dit moment in het goedkope budget segment.. Heb je net iets meer geld over voor een tracker, dan is de Fitbit Charge 4 absoluut een hele goede koop. Lees ook eens mijn Fitbit Charge 4 review eens. Deze is erg uitgebreid. Hieronder zie je de prijsvergelijker met recente aanbiedingen van dit toestel.

Grootste voordeel: Een eigen ingebouwde GPS!

Budgetkeuze: Xiaomi Mi Band 6

De Xiaomi Mi Band 6 zie ik als dé budgetkeuze van dit moment. Deze kleine activity tracker is een goede koop als je bijvoorbeeld weinig budget hebt voor een gezondheidstracker of je kennis wil maken met de wondere wereld van fitnesstracking. De Mi Band 5 meet o.a. je hartslag, slaap en stressniveau. Ik heb een uitgebreide Mi Band 5 review geschreven. Hier vind je écht alles in terug wat je wil weten over deze activiteitentracker. Hieronder zie je de beste prijs van dit moment:

Iets boven de 100: Fitbit Luxe

De Fitbit Luxe is uitgekomen in 2020 en is ook in 2022 nog steeds een uitstekende keuze. Het horloge is beschikbaar in verschillende varianten. Het geheel is voorzien van een prachtig kleurenscherm. Helaas ontbreekt wel de ingebouwde GPS, die de Charge 5 wel weer heeft. Dit is ook de reden dat de iets oudere (en goedkopere) activity tracker Charge 4 bij ons in 2022 de beste keuze is voor een goedkope activity tracker onder de 100 euro. De Fitbit Luxe meet echter wel een aantal hele gave dingen op het gebied van gezondheid, zoals de ademhalingsfrequentie, hartslag in rust, huidtemperatuur (een populaire functie die je ook in de Fitbit Sense ziet) en – niet direct na de release, maar wel snel – Spo2.

Overig: Fitbit Inspire HR

Fitbit Inspire HR beste activity tracker onder 100 euro 2020

Je kan de activity tracker al voor onder de 90 euro kopen. Het is te koop in de kleuren lila, zwart en grijs. Het horloge heeft een batterijduur van 5 dagen, maar als je activiteiten wilt meten is dit natuurlijk iets korter. De Inspire HR meet je hartslag en herkent automatisch als je bijvoorbeeld aan het wandelen, fietsen of hardlopen bent. Zodra je telefoon in de buurt is krijg je automatisch meldingen te zien op de Fibit Inspire HR. Ben je op zoek naar een hele goede tracker die meet wat je nodig hebt? Dan is de Fitbit Inspire HR de beste koop.

Leuk om te weten: In 2019 en 2020 was de Inspire HR nog de beste keuze. Deze is echter ingehaald door andere horloges in 2021 en 2022.

Bekijk beste prijzen: Bol.com | Zwart | Lila| Zwart/wit | Coolblue

Belangrijke kenmerken:

 • Meet hartslag
 • Activiteiten meten
 • Tot 50 meter waterdicht
 • Gebruiksvriendelijk
 • Geschikt voor alle leeftijden
 • Stappenteller
 • GPS in combinatie met meenemen smartphone.

Veelgestelde vragen over goedkope activity trackers

Wij krijgen regelmatig vragen in ons digitale postvak over goedkope trackers. Hieronder beantwoorden we die vragen. We voegen regelmatig nieuwe vragen en antwoorden toe aan deze sectie!

Ik wil niet het hele artikel lezen: Wat is de beste activity tracker onder de 100 euro?

Groot gelijk. Het is dan ook een hele lap tekst. De allerbeste budget tracker is – volgens onze redactie – de Fitbit Charge 4. Die kan je hier voor een mooie prijs kopen. Een goede budgetkeuze is de Xiaomi Mi Band 6, die hier vaak in de aanbieding is.

Waar moet ik rekening mee houden als ik activity tracker ga kopen?

Bepaal voor jezelf eerst waarom je een activity tracker wilt kopen. Als je een helder doel voor ogen hebt, kun je effectief zoeken. Wil je bijvoorbeeld een goedkope tracker waarmee je kan sporten? Dan moet je kijken naar horloges die je hartslag meten en meerdere activiteitenprofielen hebben. Wil je een goede stappenteller kopen? Dan voldoet een goedkoper model ook prima. Soms zijn er ook sportspecifieke horloges. Lees je goed in en gebruik altijd meerdere bronnen!

Kan ik een activity tracker ook als cadeau geven?

Jazeker! De trackers uit de lijst (en al helemaal de top 3) lenen zich goed voor om cadeau te geven. Ze hebben allemaal een vriendelijke adviesprijs. De ontvanger kan zo goed kennismaken met meerdere gezondheidsstatistieken. Een goed cadeau voor jong en oud!

Wat meten activity trackers zoal?

Een budget fitness-tracker meet onder andere: hartslag, slaap, activiteiten, stappen en nog veel meer. Duurdere trackers meten ook VO2 Max en meer geavanceerde gezondheidsstatistieken.

Wat is een activity tracker eigenlijk?

Fitbit-sporthorloge-hardloper

Een activity tracker, ook bekend als een fitnesstracker, is een apparaat of applicatie voor het bewaken en volgen van fitnessgerelateerde statistieken zoals gelopen afstand of hardlopen, calorieverbruik en in sommige gevallen hartslag. Het is een type draagbare computer.

nv-author-image

Redactie

De redactie test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers.

1 reactie op “Goedkope activity trackers onder de 100 euro: Reviews en ervaringen (2022)”

 1. Pingback: Komt er een Nokia WearOS smartwatch? ⋆ Sporthorloge365

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.