Recente geruchten lijken er op te wijzen dat Nokia met een enorme verrassing gaat komen. Er lijkt een Nokia WearOS smartwatch in de maak te zijn die eSim-ondersteuning biedt. Op deze manier kan de het Nokie horloge onafhankelijk van een telefoon opereren en is het niet meer afhankelijk van de sim-gegevens in een smartphone. Nokia heeft volgens meerdere bronnen een aantal smartwatches ontwikkeld. Een andere bron meldt dat het wellicht onwaarschijnlijk is dat Nokia een smartwatch uit gaat brengen met eSim-ondersteuning of überhaupt een horloge. In 2016 kocht Nokia het merk Withings, maar dit heeft nog niet gebracht wat het bedrijf er van heeft gehoopt. Wel komt Withings in 2020 met een medisch horloge; de Scanwatch.

Nokia Smartwatch Specificaties en geruchten

Een Google-certificering suggereert dat ze de volledige WearOS zullen draaien en dat een van de Nokia smartwatches eSim-ondersteuning gaat krijgen. Met ongebonden mobiele connectiviteit is het horloge niet langer alleen een uitbreiding van de smartphone en kan het volledig onafhankelijk functioneren. Dit betekent dat je telefoongesprekken kunt voeren en ontvangen zonder een telefoon en ook meldingen kunt versturen en ontvangen, online kunt gaan en meer. Dit zou het een echte Apple Watch-rivaal kunnen gaan worden, als de geruchten waar zijn.

Horloges met eSim ondersteuning

Op het moment zijn er nog niet veel horloges met eSim-ondersteuning. Nokia lijkt dit gat te willen benutten. Ook gaan er geruchten dat Nokia een aantal goedkope fitnesstrackers op de markt wilt gaan brengen. Wellicht horen we hier meer over op de jaarlijkse  2020 Mobile World Congress (MWC) -beurs in Spanje. Deze begint op 24 februari en eindigt op 27 februari 2020.

Lees ook:  Garmin Quatix 6x Solar: Speciaal voor de bootbezitters

Withings horloges kopen

Bekijk hieronder meerdere modellen Withings horloges.