Tijdens de tech beurs CES2020 liet Withings hun nieuwste pronkstuk zien: de ScanWatch. Volgens het bedrijf de eerste hybride smartwatch die medische kwaliteiten combineert met smartwatch-functies. Belangrijkste functies zijn ECG en slaapapneu-detectie. Het belooft de meest medisch geavanceerde wearable tot nu te worden. De ScanWatch moet gebruikers ongeëvenaarde inzichten in hun algehele gezondheid gaan bieden. Misschien zelfs vroegtijdig aandoeningen identificeren en voorkomen.

Ambitieus project

ScanWatch is onze meest ambitieuze medische tracker en doelbewust ontworpen om vroegtijdig aandoeningen te detecteren, zoals Boezemfibrilleren of atriumfibrilleren en slaapapneu – twee gerelateerde problemen die zeer veel voorkomen maar toch grotendeels niet gediagnosticeerd worden, ondanks hun bekende impact op meerdere gezondheidsproblemen, “zei Mathieu Letombe, CEO van Withings. “wanneer je de ScanWatch dag en nacht draagt, krijg je waarschuwingen en kan het belangrijke data verzamelen, die gebruikers kunnen delen met de arts” (vrij vertaald). De batterijduur is ongeveer 30 dagen. De ScanWatch komt in twee maten (38mm en 42mm) en heeft adviesprijzen van respectievelijk €249 en €299.

ScanWatch kopen medisch horloge

Twee belangrijkste gezondheidsfuncties van de ScanWatch

Naast de normale functies, zoals stappenteller en hartslagmeting, heeft het twee nieuwe belangrijke functies.

  1. Slaapapneudetectie
  2. Boezemfibrilleren of atriumfibrilleren detectie. Zie ook de Wikipedia-pagina over dit onderwerp.

ScanWatch kopen

Het horloge komt pas in het tweede kwartaal van 2020 uit. Als het horloge te koop is, passen wij dit artikel aan.

ScanWatch_KV_watches-design_EN

Onze eerste voorzichtige conclusie

In de toekomst gaan medische horloges erg groot worden, denken wij. Het horloge van ScanWatch biedt al nieuwe gezondheidsfuncties die we nog niet eerder op grote schaal in horloges hebben gezien. We zijn dan ook erg benieuwd naar het horloge, maar voor ons is dit – samen met de Suunto 7 – een van de grootste aankondigingen op sporthorloge en smartwatch-gebied van de technologiebeurs CES2020. We zijn benieuwd hoe de ontwikkelingen op het gebied van medische horloges de komende jaren gaan lopen. Wij voorspellen: zeer stormachtig.

Lees ook:  Suunto 7 sporthorloge van 2020: kenmerken en kopen