Home » Blog » Beste golfhorloges van 2021 op een rij! Eerlijke reviews

Beste golfhorloges van 2021 op een rij! Eerlijke reviews

Beste golfhorloges 2020

Een goed golfhorloge kan een perfecte aanvulling zijn voor jouw golfspel. Het beste horloge om mee te golfen kan je bijvoorbeeld helpen om jouw positie op de green te bepalen, heeft vooraf ingeladen golfbanen, helpt je windsnelheid te bepalen en suggereert zelfs een golfclub op basis van de afstand die je normaal gesproken slaat.

Wij hebben een lijst gemaakt met de beste horloges voor golfers in 2021. Het merendeel van de horloges hebben wij ook daadwerkelijk zelf uitgetest, maar enkele modellen (nog) niet, omdat deze bijvoorbeeld niet goed verkrijgbaar zijn (Garmin Approach S62 bijvoorbeeld). Eerst geven wij onze nummer 1 aanrader, daarna zie je een lijst met andere modellen. Wees gerust: alle horloges uit deze lijst zijn een goede koop.

Update: Dit artikel is in 2021 volledig aangepast met daarin de actuele horloges meegenomen

Verschil normaal horloge en golfhorloge

In de onderstaande tekst hebben we het vaak over een golfhorloge. Dit is een horloge dat speciaal is ontworpen voor de golfsport of speciale functies heeft voor golfers. Je kan hierbij denken aan bijvoorbeeld:

Golf meten als activiteit, afstand tot hole meten, holes wijzigen en zoeken, green plaatsen, vlag plaatsen op navigatie, gemeten shots bekijken, clubstatistieken bekijken, score bijhouden, Truswing gebruiken, golf-kilometers gebruiken, PlaysLike distance bekijken en de richting naar de vlag zien.

Keuze van de redactie: de beste golfhorloges 2021

Garmin Fenix Pro 6x

Garmin-Fenix-6x-pro
 • Geavanceerde golfopties
 • Beste sporthorloge 2021
 • Hole informatie
 • afstand tot hole meten

Garmin Approach S40

Garmin-Approach-s40
 • Budgetvriendelijk
 • Speciaal voor golf
 • 41.000+ golfbanen
 • Green View-functie

GolfBuddy WTX+ Golf GPS

Golfbuddy beste golfhorloge 2021
 • Beste alternatief
 • Speciaal voor golf
 • Baanupdate
 • Koersherkenning

Beste keuze: Garmin Approach S40

De Garmin Approach-serie horloges hebben wij hoog staan als sporthorloge voor golfers. Het horloge is goed in het zonlicht leesbaar, heeft een zachte adviesprijs en kan je echt helpen om je spel te verbeteren. Er staan 41.000 golfbanen ingeladen op het horloge en in GPS-functie gaat het maar liefst 15 uur mee. Als je niet in GPS aan het tracken bent, nog veel langer. Een aantal voordelen op een rij:

 • Registreert automatisch afstanden die je slaat
 • Green opgenomen in de kaarten
 • Werkt ook als uitstekend sporthorloge voor andere sporten
 • Maakt verbinding met de Garmin app

Prijs en S40 aanbiedingen

Hieronder zie je de huidige beste prijs van de aanbieders die wij vergelijken in Nederland voor dit golfhorloge. Deze Garmin Approach S40 prijsvergelijker vergelijkt prijzen van grote webshops in Nederland en omstreken. De prijzen staan van laag naar hoog gesorteerd. Zo weet je zeker dat je het golfhorloge tegen een mooie prijs koopt!

Bekijk een video-review (Engels)

Ons eindoordeel

Dit is voor ons het beste golfhorloge van 2021. In januari 2021 is echter de Approach S62 uitgekomen, maar deze hebben wij nog niet uitgetest. Het ziet er naar uit dat dit horloge al snel de S40 van de troon gaat stoten, maar rekening houdend met prijs/kwaliteit, wint het iets oudere model; de S40 – het nog zeker.

Topklasse: Garmin Fenix 6x Pro

De Garmin Fenix 6x Pro is naast het beste topklasse golfhorloge van dit moment ook het beste sporthorloge van dit moment. Naast golf is het horloge geschikt voor vrijwel elke sport die je kan bedenken. Daarnaast meet het talloze interessante gezondheidsstatistieken. Het is echter geen 100% golfhorloge, zoals de Approach S40 wel is.

Je kan wel onder andere: golf meten als activiteit, afstand tot hole meten, holes wijzigen en zoeken, green plaatsen, vlag plaatsen op navigatie, gemeten shots bekijken, clubstatistieken bekijken, score bijhouden, Truswing gebruiken, golf-kilometers gebruiken, PlaysLike distance bekijken en de richting naar de vlag zien.

Overige geschikte golf horloges 2021

Hieronder staan meer horloges die ook geschikt zijn voor golfers. Hoewel we een horloge uit de bovenstaande tekst aanraden, koop je met een van de onderstaande horloges zeker geen slecht horloge. Zo verwachten we nog steeds dat de S62 wel eens in de bovenstaande lijst terecht komt in 2021, maar vooralsnog wint de S40 het ruim op prijs/kwaliteit.

Golfbuddy W10

De Golfbuddy W10 is een prachtig en volwaardig horloge gericht op golfers. Het heeft een 1.3-inch LCD display met responsief touchscreen. Er staan meer dan 40.000 golfbanen op het compact apparaat geïnstalleerd. Het merk maakt meerdere sporthorloges gericht op golfers. Je wordt tijdens het spelen geïnformeerd over helling, afstand, clubkeuze en je kan de score bijhouden. Met recht een tophorloge. Helaas is het horloge niet goed in Nederland te koop, maar gelukkig bij onze oosterburen vaak in de aanbieding. Wij hebben hier regelmatig sporthorloges gekocht! (uitleg hoe je goedkoop kan bestellen bij Amazon Duitsland)

Golfbuddy W10 golfhorloge aanbiedingen bekijken

Hieronder zie je de beste prijs van dit moment. Het horloge is in Nederland niet heel goed verkrijgbaar. Wat eigenlijk heel gek is. Het is écht een heel fijn horloge (eigen ervaring). Hieronder zie je de live prijs bij Amazon in Duitsland.

Amazon

GOLFBUDDY W10 Golf | Nederlandse taal

296,08
3 nieuw vanaf €290,16
Gratis verzending
Amazon.de
Prijs gecheckt op 20 oktober 2021 14:34

Kenmerken

 • 1,3-Zoll-LCD-Display mit reaktionsfähigem Touchscreen. Vorinstallierte 40.000 Kurse in über 170 Ländern mit kostenlosen drahtlosen Kurs-Updates via Bluetooth mit der Smartphone-App
 • Die Farbverlaufsansicht und die Doppelbogen-Abstandsanzeige zeigen alle Kursinformationen an, einschließlich der Abstände zur Vorderseite / Mitte / Rückseite des Grüns, der Gefahren und des Lochlayouts
 • Die automatische Slope-Funktion zeigt sowohl die geraden Distanz als auch die Neigung angepasste Distanz an, sodass Ihre Clubauswahl besser informiert wird
 • Praktische und einfache digitale SCORECARD hilft Ihnen, Ihre Partituren während der gesamten Runde zu verfolgen
 • Stilvolles und praktisches Design ist sehr regenfest (IP67) und eignet sich daher für den Einsatz bei allen Wetterbedingungen. Die Akkulaufzeit von 13 Stunden im Golfmodus reicht für bis zu 3 Golfrunden – wiederaufladbar über USB

Garmin Approach S62

Golfhorloge Garmin

In de inleiding zeiden we het al: Garmin heeft de Approach S62 gelanceerd. Dit horloge heeft de potentie om tot de absolute top op het gebied van golfhorloges 2020 te horen. Wij denken dan ook dat dit horloge snel op nummer 1 kan gaan staan. De functies zijn volledig gericht op golfers, maar daarnaast kun je ook genieten van alle voordelen die sporthorloges van het merk hebben voor alle andere sporten. Wij hebben een uitgebreide blog geschreven over de Approach S62. Hier lees je alles wat je moet weten over het golfhorloge.

S62 Garmin golfhorloge kopen

Hieronder zie je de beste prijs in de Nederlandse webwinkel voor de S62! Ook deze prijs wordt live dagelijks opgehaald.

Garmin Approach S62 - GPS Golfhorloge - 47 mm - Zwart

★★★★★
500,00
Bol.com
Prijs gecheckt op 20 oktober 2021 14:34

NEO Excel van Bushnell (beste budget optie)

Bekijk beste prijs: Amazon.de

Heb je geen zin om direct meer dan 250 euro te besteden aan een horloge als golfer? Dan zou je eens kunnen kijken naar de NEO Excel. Dit horloge heeft veel functies die je als golfer wilt hebben, zoals afstand tot de hole, tempo van je swing en score bijhouden. Je kan het horloge voor ruim onder de 200 euro al kopen. Onder andere de Duitse versie van Amazon heeft vaak leuke aanbiedingen met dit horloge.

Garmin Fenix 6

Bekijk prijzen: Bol.com | Alle modellen | Coolblue | Amazon Duitsland

De Garmin Fenix prijst zichzelf niet aan als een golfhorloge, maar meer als multisporthorloge. Toch is de Fenix 6 een horloge met daarop alles wat je nodig hebt als golfer. Enige nadeel is wellicht de hoge prijs, maar je krijgt daar wel het meest complete golfhorloge voor terug. Ten opzichte van vorige modellen zijn er zijn een paar welkome wijzigingen in de golf-app. Afzonderlijke meter / meter-meting van de hoofdhorloge-instelling, stableford-score, handicaps, clubtracking en meer gedetailleerde afstandsweergaven. Het is tevens een van de meest stijlvolle horloges uit de lijst, maar dat blijft natuurlijk een persoonlijke voorkeur. De Fenix 6 is zeer geschikt als zowel sport- als golfhorloge.

Overige horloges

We kunnen – helaas – niet alle horloges in de lijst vernoemen, maar een aantal Garmin-modellen verdienen het wel. Je zou kunnen stellen dat Garmin eigenlijk in 2021 de beste golfhorloges op de markt heeft. Modellen waar je naar zou kunnen kijken:

 • Garmin Approach S20
 • Approach X40
 • Garmin Approach S60

Het beste golfhorloge kopen

Hieronder vind je een overzicht van alle beste golfhorloges uit deze lijst. De producten en prijzen worden meerdere malen per dag live opgehaald bij de webwinkels. Onder het overzicht vind je informatie over alle horloges die wij zeer geschikt vinden voor golfers. In het overzicht zijn de horloges gesorteerd van laagste prijs naar duurste horloge voor golfsporters!

€296,08
3 nieuw vanaf €290,16
Prijs gecheckt op 20 oktober 2021 14:34
Amazon.de
€699,95
Hardloopshop.nl
€699,99
All4running.nl
€899,99
Hardloopshop.nl

Veelgestelde vragen over de beste golfhorloges 2021

We krijgen op de Sporthorloge365-redactie regelmatig vragen over de lijst met golfhorloges.

Ik ben op zoek naar het beste horloge, maar wil niet het hele artikel lezen?

Wij hebben de Garmin Approach S40 verkozen tot beste koop. Je kan deze goed bij deze aanbieder kopen. Daarnaast verwachten wij dat de nieuwe Approach S62 wel eens hoog zou kunnen eindigen als deze in Nederland te koop is. Tot die tijd is de S40 het beste. Op zoek naar een goedkoop horloge? Dan is de Bushnell NEO Excel perfect! Deze kan je goed bij deze aanbieder kopen.

⛳ Wat voor functies heeft een goed golfhorloge?

Een goed horloge voor golfers is voorzien van de nieuwste snufjes en kan je echt helpen jouw spel beter te maken. Het beste horloge om mee te golfen kan je bijvoorbeeld helpen om jouw positie op de green te bepalen, heeft vooraf ingeladen golfbanen, helpt je windsnelheid te bepalen en suggereert zelfs een golfclub op basis van de afstand die je normaal gesproken slaat.

Er staan veel Garmin-horloges in de lijst, worden jullie gesponsord?

Garmin heeft met de Approach-serie een flinke hap van de golfhorloge-markt in handen. Dit is ook helemaal niet erg: De Approach-serie is dan ook erg goed. Als je bij andere websites kijkt naar toplijsten voor golfers, zul je zien dat gemiddeld 75% bestaat uit dit soort horloges. Over de sponsoring: Nee, was het maar zo’n feest!

Kan ik een golfhorloge kopen bij Amazon.de?

Ja, dat is heel goed mogelijk. Wij bestellen regelmatig iets bij de Amazon-versie van onze oosterburen. Zij hebben een uitstekend aanbod en bieden producten tegen – vaak – absolute bodemprijzen aan.

✅Raden jullie de Garmin Approach S62 aan?

Jazeker! Dit is echt een heel erg fijn horloge voor golfers. Het is op het moment het nieuwste model in de golfhorloge-serie van Garmin. Lees in het artikel onze mening en eindoordeel! (je ziet tevens de laagste prijs en aanbiedingen)

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *