Home » Blog » Beste fitbit horloges 2021: Welke past bij jou?

Beste fitbit horloges 2021: Welke past bij jou?

Beste Fitbit 2020

Op het moment van schrijven heeft het merk Fitbit maar liefst 9 soorten activity trackers en sporthorloges op de markt (nu nog in de webwinkel te koop). Alle modellen maken gebruik van de Fitbit app, waardoor het kiezen van een activity tracker of Fitbit horloge die bij jou past wellicht iets makkelijk is dan je denkt.

Het heeft grofweg te maken met twee dingen: “Wat wil je allemaal meten en weten?” en “Welk horloge vind jij mooi?”.

In deze blog hebben wij alle Fitbit modellen die je in 2021 kan kopen bekeken. Je leest per tracker voor wie deze het beste geschikt is en waarom. Wij hebben alle modellen uitvoerig getest en enkele modellen dragen meerdere mensen op de redactie zelfs op het moment van schrijven van het artikel. De Fitbit horloges staan weergeven aan de hand van onze persoonlijke voorkeur.

Onze persoonlijke top 3 Fitbit horloges

Ga je een Fitbit horloge kopen? Dan doe je geen slechte koop met een van de onderstaande drie horloges.


Fitbit Sense

Fitbit Sense
 • #1 gezondheidshorloge
 • Geavanceerde metingen
 • Veel sensoren
 • Topkwaliteit en keuze

Fitbit Versa 3

 • Top smartwatch
 • Fijne pasvorm
 • Geschikt als sporthorloge
 • Hartslag/stress en meer

Fitbit Charge 4

Fitbit Charge 4
 • Budgetkeuze
 • Ingebouwde GPS
 • Meet hartslag
 • Meet slaap

Goed om te weten: Recent is de Fitbit Charge 5 aangekondigd. Die is de opvolger van de Charge 4. Deze zou je echt in je overweging mee moeten nemen!

Fitbit Sense 2021

Fitbit Sense review

De Fitbit Sense is voor ons op het moment de beste Fitbit die er is. Wil je er meer over weten? Raadpleeg dan de volgende artikelen over dit horloge:

Fitbit Sense kopen

Bekijk hieronder de actuele aanbiedingen en prijzen

Fitbit Charge 4: onze persoonlijke favoriete Fitbit tracker

 • Kenmerken van de Fitbit Charge 4: Diverse trainingsmodi, slaaptracker, ademhalingsoefeningen, stappenteller, SpO2-sensor, GPS, VO2 Max, hartslag en nog veel meer interessante features.
 • Geschikt voor:  Jong en oud. Deze tracker heeft eigenlijk alles wat je zoekt in een activity tracker en sporthorloge van het merk Fitbit. Van een hele goede stappenteller tot een accurate meting van hartslag en slaap.

De Fitbit Charge 4 wordt wereldwijd geroemd om de vele functies en de krachtige behuizing. Het is voor ons met stip op één de beste tracker van het merk die wij tot nu toe hebben gezien. Dankzij de GPS kun je nauwkeurig al je trainingen, maar ook wandelingen terugkijken op de kaart. Je ziet dan meteen wat je hartslag was en hoeveel stappen je hebt gezet. Ook heeft de Charge 4 van Fitbit een hele goede slaaptracker, zodat je na een nacht slapen ziet hoe goed je hebt geslapen, wat je hartslag was en of je veel wakker bent geweest. Dankzij de 5ATM waterdichtheid-rating kun je ook met het horloge zwemmen. Je kan talloze sporten tracker met de Charge 4, waaronder HIIT, yoga, wandelen, hardlopen en fietsen.

Fitbit Charge 4 aanbiedingen

Hieronder zie je de beste aanbiedingen van de Charge 4 op een rij. Waar ga jij de Fitbit Charge 4 kopen in de aanbieding?

Fitbit Versa 3: De beste smartwatch van het merk

Fitbit aanbieding select bol.com

Kenmerken van de Fitbit Versa 3: GPS, Alexa, Muziekopslag op het toestel zelf, gezondheidsstatistieken, hartslag, SpO2-sensor, uitgebreide zwemtracking, stappenteller, slaaptracker en smartwatch.

Geschikt voor: Iedereen die naast het tracken van sporten ook nog wil beschikken over smartwatch-functies, waarmee je van het horloge een soort tweede scherm van je telefoon maakt. Wij raden het horloge aan voor jong tot oud, maar denken dat de Charge 4 voor de oudere doelgroep geschikter is.

De Fitbit Versa 3 borduurt mooi voort op de tweede versie van de Versa. De populaire activitytracker/smartwatch van het merk is qua design niet enorm veel verandert, wel zijn er enorm veel nieuwe functies toegevoegd aan het horloge. Zo is het mogelijk om je zuurstofniveaus inzichtelijk te krijgen met behulp van de SpO2-sensor en na het slapen een overzicht te krijgen van je slaapscore en slaapniveaus. Daarnaast beschikt het over een uitstekende stappenteller en hartslagmeter.

De Versa 3 heeft wel een eigen ingebouwde GPS. Dit ontbrak nog bij de voorganger. Hiermee maak je van het horloge een soort tweede telefoonscherm. Je krijgt er namelijk live meldingen op binnen. Krijg je een mail of Whatsapp-bericht op je telefoon, dan kun je deze meldingen ook zien op de Fitbit Versa 3. Qua design is deze smartwatch goed geschikt voor mensen die meer het gevoel willen hebben een normaal horloge te dragen. De bovenstaande Fitbit Charge 4 lijkt toch nog meer op een activity tracker dan een echt horloge.

Tip: Als goedkoop alternatief zou je de Fitbit Versa 2 kunnen overwegen.

Fitbit Versa 3 aanbiedingen

Goedkoop een Fitbit Versa 3 kopen? Dat kan via een van de onderstaande aanbieders. Je bekijkt hieronder de live prijzen. Deze worden meerdere keren per dag live opgehaald van de aangesloten webwinkels.

Fitbit Inspire HR: Goedkope kwalitatieve activity tracker

Kenmerken Fitbit Inspire HR: Mogelijkheid om eenvoudig bandjes te verwisselen, SmartTrack, waterdicht, je kan er mee zwemmen, slaaptracking, hartslag, meldingen weergeven op het scherm.

Geschikt voor: jong en oud, en vooral mensen die op zoek zijn naar een goedkope activity tracker onder de 100 euro.  

De Inspire HR wordt gezien als de opvolger van de Alta-serie, die op het moment niet meer gemaakt wordt door het bedrijf. De Inspire HR heeft dan ook meer het design van een echte activity tracker, zoals wij deze veel zagen in de begintijd van het merk. Het bandje is een stuk dunner, maar toch is het scherm groot en duidelijk leesbaar. Je kan er zelfs mee zwemmen en deze activiteit tracken!

Het is wel echte een basistracker, waarmee je toch veel sporten bij kan houden. Hiermee is de Inspire HR veel veelzijdiger dan zijn voorganger. Het horloge kun je al voor onder de 100 euro kopen. Het horloge is enorm veelzijdig, compact en bevat alle functies die je verwacht van een basistracker. Wil je wandelingen bijhouden, hartslag meten en een slaapscore inzichtelijk krijgen? Dan is de Inspire HR echt de beste koop voor jou. Wil je liever nog meer gezondheidsstatitieken, zoals zuurstofniveaus en vO2max? Dan kun je beter een ander horloge kiezen. Toch zijn wij enorm fan van de Inspire HR, omdat je er – gezien de enorm lage prijs – enorm veel mee kan doen.

Fitbit Inspire HR aanbiedingen

Wil je de Fitbit Inspire HR kopen tegen een lage prijs? Bekijk dan de laatste aanbiedingen van dit horloge hieronder!

Fitbit Ionic: een pure activity tracker

Kenmerken Fitbit Ionic: GPS, gezondheidsstatistieken, meldingen weergeven op het scherm, slaapscores, Fitbit Pay, SmartTracker, zwemmen volgen, Coach-app, waterdicht en speciale modi voor o.a. hardlopers, fietsers en zwemmers.

Geschikt voor: Jong en oud, maar in het bijzonder mensen die veel sporten. Als je op zoek bent naar een top activity tracker voor wandelingen, af en toe een sport tracken, harslag en dergelijke, dan kun je beter een Fitbit uit het goedkopere segment kiezen. De Ionic vinden wij voor de gemiddelde sporter te duur. De Charge 4 voldoet dan ook prima. Ben je iemand die leeft voor de sport? Dan is de Ionic wellicht de beste koop voor jou!

De Fitbit Ionic heeft een sportief design en is echt gemaakt voor mensen die veel sporten. Het is een soort sportieve rivaal van de Apple Watch. De Ionic heeft alles wat je zoekt in een Fitbit plus heel veel extra. Zo heeft het een speciale hoogtemeter, kompas, GPS en kan het ook de extreme sporten beter meten. Ook is er een speciale coaching-app beschikbaar voor dragers van de Fitbit Ionic en zijn er speciale activiteitenprofielen ontworpen voor mensen die hardlopen, fietsen en zwemmen. Een prima horloge voor sporters voor een prima prijs.

Fitbit Ionic aanbiedingen bekijken

Ben je sportief of wil je sportiever worden? Dan kun je een Fitbit Ionic kopen om je hierbij te ondersteunen! Hieronder zie je de laatste prijzen en aanbiedingen van dit model op een rij.

Fitbit Versa Lite: Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Kenmerken van de Fitbit Versa Lite: GPS connectie met telefoon, waterdicht, slaaptracker met slaapscores en slaapniveaus, kiezen uit apps die je kan downloaden uit de App store, zwemmen tracken en hartslagmeting aan de pols

Geschikt voor: Jong en oud. De Versa Lite is de lichte versie van de Versa 2. Het is een zeer betaalbare tracker die alles meet wat je wilt van een basistracker. Het meet je wandelingen, hartslag een grote groep sporten en geeft na een nacht slapen de slaapscore weer. Dankzij de vriendelijke prijs is het een geschikt horloge dat wellicht goed bij jou past!

De Versa Lite lijkt qua ontwerp enorm op de oude Versa-lijn van Fitbit. Het is een uitstekende combinatie van een smartwatch en activity tracker. Laat je niet afschrikken door de term Lite. Het bevat weliswaar minder functies dan de volwaardige smartwatches van Fitbit, maar bevat enorm veel functies. Waarom zou je meer betalen als je misschien niet alles functies van een duurder apparaat gaat gebruiken? De Versa Lite krijgt verder uitstekende reviews en is geschikt voor jong en oud.

Fitbit Versa Lite aanbiedingen

Wil je een hele goede hybride smartwatch/activity tracker? Dan kun je prima de Fitbit Versa Lite kopen. Hieronder zie je de meest recente prijzen en aanbiedingen van het horloge! Deze prijzen halen wij meerdere keren per dag op bij de bij ons aangesloten aanbieders.

Fitbit Ace 2: Nummer één Fitbit voor kinderen

Kenmerken Fitbit Ace 2: Stappenteller, slaaptracker, activiteiten bijhouden, speciale uitdagingen en spelletjes voor kinderen en zwembestendig

Geschikt voor: kinderen van zes jaar en ouder. Deze tracker is echt gemaakt voor (jonge) kinderen en is minder geschikt voor andere doelgroepen. Dit horloge scoort bij ons ook goed in de lijst met beste activity trackers voor kinderen in 2020.

De Fitbit Ace 2 is een hele goede tracker voor kinderen. Het bevat veel functies die je in een normale basis activity tracker verwacht. Zo meet het stappen, activiteiten en slaap. Daarnaast biedt het horloge verschillende wijzerplaten en is het mogelijk om de bandjes te verwisselen. Ook krijgt het kind leuke uitdagingen op het horloge, die je als ouder kan bepalen. Een zeer goed en leuk horloge voor kinderen, die je voor een zeer schappelijke prijs kan kopen!

Fitbit Ace 2 aanbiedingen

Als je een Fitbit Ace 2 wilt kopen voor jouw kind, kun je eens een kijkje nemen in de onderstaande winkels. Hieronder zie je de beste prijzen van dit moment in de bij ons aangesloten webwinkels!

Overige Fitbit horloges

We hebben in de bovenstaande tekst de Fitbit Charge 3 en Fitbit Inspire niet behandeld. Dit komt omdat de Charge 3 is vervangen door de betere Charge 4 en de Fitbit Inspire eigenlijk te weinig omvat. Zo heeft het geen GPS, hartslagmeter en SpO2-meter. De Fitbit Inspire HR is dan een veel betere koop. Als je een goede aanbieding zoekt, dan kun je de HR-versie kopen tegen dezelfde prijs als de adviesprijs van de normale Inspire.

Alle horloges van het merk in een overzicht

NaamAdviesprijs NLGPS-functieHartslagmeterSpO2-meter
Fitbit Charge 4€149,99JaJaJa
Fitbit Versa 2€199,95NeeJaJa
Fitbit Inspire HR€99,95NeeJaNee
Fitbit Ionic€249,95JaJaJa
Fitbit Versa Lite€159,95NeeJaJa
Fitbit Ace 2€69,95NeeJaNee
Fitbit Charge 3€149,95NeeJaJa
Fitbit Inspire€69,95NeeNeeNee

Veelgestelde vragen over horloges en activity trackers van Fitbit

Hieronder hebben we een aantal veelgestelde vragen en antwoorden op een rij gezet over het merk Fitbit.

Hoe kies je het beste Fitbit horloge voor jou?

In dit artikel lees je precies welk horloge voor welke doelgroep geschikt is. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een horloge voor kinderen vanaf 6 jaar, dan is de Fitbit Ace 2 erg geschikt. Wil je gewoon het beste Fitbit horloge van dit moment hebben? Dan koop je – zonder enige twijfel – de Charge 4. Voor fanatieke sporters is er speciaal de Fitbit Ionic ontworpen. In het artikel verder lees je meer modellen en voor wie het model geschikt is.

❓Waar moet ik op letten als ik een Fitbit tracker koop?

Het allerbelangrijkste is dat je van tevoren een doel helder hebt: Waarom wil je een sporthorloge of activity tracker van Fitbit kopen? Daarna ga je de zeven verschillende modellen van 2021 bekijken. Wil je bijvoorbeeld een tracker waarmee je activiteiten zoals wandelen bij kan houden en zoek je een goede stappenteller? Dan koop je een ander horloge dan iemand die op zoek is naar een smartwatch waarmee het horloge een soort tweede scherm wordt van een smartphone. Doel en budget zijn de twee belangrijkste factoren bij het aanschaffen van een Fitbit.

Welk model van het merk raden jullie aan?

Zonder te letten op budget of doel raden wij meerdere horloges aan. Qua activity tracker raden we de Fitbit Charge 4 aan. Met een adviesprijs van €149,00 is het een echte no-brainer. Het toestel bevat alles wat je wilt in een tracker en meer. Als gezondheidshorloge kiezen we voor de nieuwe Fitbit Sense

Maakt Fitbit ook leuke trackers voor kinderen?

Op het moment heeft Fitbit 1 leuke activity tracker die speciaal is ontworpen voor kinderen. De Ace 2 is erg geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en heeft een adviesprijs (2021) van €69,99, maar kun je in de aanbieding voor een betere prijs vinden.

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.