Fitbit bracht in 2017 de eerste echte smartwatch op de markt. Sinds die tijd hoorden wij van veel gebruikers van diverse Fitbit-modellen dat ze graag SpO2 metingen willen hebben. Veel smartwatches, goede activity trackers en sporthorloges van het merk hebben al een sensor, maar deze werd tot voor kort nog niet gebruikt. Sinds de update in begin 2020 is het wel mogelijk om het zuurstofniveau in bloed te tracken en SpO2-metingen uit te voeren. De update wordt op het moment geleidelijk uitgevoerd, dus het zou kunnen dat je nog eventjes moet wachten.

Welke toestellen zijn geschikt?

De volgende Fitbit watches zijn geschikt:

  • Fitbit Ionic
  • Versa
  • Versa 2
  • Versa Lite
  • Charge 3

Bekijk de Fitbit-horloges in de online winkel via deze link.

Hoe werkt de SpO2 sensor en meting op een Fitbit?

Wij hebben een uitgebreide blog geschreven waarin je alles kan lezen over de SpO2 en Pulsoximetingen. De bovenstaande schermafbeelding laat zien hoe de grafiek eruit zal zien op de Fitbit-app. Het lijkt er op dat bloed-zuurstof door de sensor tijdens de slaap gecontroleerd – en variaties die een probleem met slaapapneu kunnen weergeven, worden in de grafiek gemarkeerd.

Fitbit wijst erop dat dit een relatief cijfer is, het kan niet definitief zeggen of een gebruiker lijdt aan aandoeningen zoals slaapapneu. Als je gezond bent, zegt Fitbit, zou je niet veel grote variaties in de geschatte grafiek moeten zien. Op het moment heeft Fitbit nog geen officieel persbericht uitgebracht over dit gegeven. Meerdere Fitbit-dragers hebben echter aangegeven dat er een update is.

Lees ook:  Fitbit te maken met grote storing op 15 februari 2020