Aanbieding: Fitbit Inspire HR (met hartslagmeter) voor €90,99. Bekijk hier!

Fitbit test een snurkdetectiefunctie voor Versa 2

Fitbit Versa 2 snurkdetectiefunctie

Fitbit is op het moment druk bezig met het testen van snurkdetectie. De eerste bèta-versie is zelfs nu al beschikbaar om te downloaden op een Versa 2 smartwatch. De functie maakt gebruik van de ingebouwde microfoon van de Versa 2 om geluiden in de omgeving te volgen. Dit doet het horloge ook als je slaapt. Met de nieuwe snurkdetectie van Fitbit zal het ook snurkgeluiden kunnen waarnemen en herkennen.

Snurken is een veelvoorkomend probleem

Veel mensen snurken en hebben snurk-gerelateerde slaapproblemen. Heel simpel gezegd: Snurken is luidruchtig ademen tijdens de slaap. Recente statistieken geven aan dat ongeveer 30 tot 50 procent van alle mensen op een bepaald punt in hun leven snurkt. Mannen hebben vaker last van deze kwaal, maar ook veel vrouwen hebben snurkproblemen.

Fitbit Snore Detect

De Fitbit Snore Detect-app heeft een instelling waarbij het automatisch aangezet wordt wanneer het horloge detecteert dat je slaapt. Je zou het ook handmatig kunnen starten voordat je gaat slapen. In allebei de gevallen moet je in de ochtend (of het moment nadat je wakker bent geworden) de snurk-functie weer uitzetten. Je krijgt daarna gedetailleerde snurk-resultaten te zien.

Mail naar Fitbit gebruikers

Het bedrijf heeft enkele gebruikers van Fitbit en in het speciaal de Versa 2 bezitters een bericht gestuurd. Volgens dit bericht is de app slechts voor korte tijd beschikbaar. In de mail staat – vrij vertaald- het volgende:

Fitbit Charge aanbieding

“Het Fitbit Labs Snore Detect Beta-programma is nu open voor Fitbit-gebruikers die een Versa 2 hebben. Het zal voor een beperkte periode en voor een beperkt aantal gebruikers open zijn, dus schrijf je nu in!”

“Laat snurken je niet beroven van je rust. Door lid te worden van de Snore Detect Beta, kunt u eenvoudig snurken en het geluidsniveau van uw slaapkamer volgen: gebruik de ingebouwde microfoon op uw smartwatch om snurken van u of uw bedpartner te volgen. Ontvang dagelijks een rapport met de snurkduur en intensiteit. Ontdek of een lawaaierige slaapkamer je slaap verstoort. Misschien is een huisdier, sirene of tjilpende vogel de bron. ‘

Benieuwd naar de app? Je kan het hier downloaden als je een Versa 2 smartwatch van Fitbit bezit.

Voor jou geselecteerd
Mi Band 5 Xiaomi
Xiaomi Mi Band 5 wordt op 11 juni gepresenteerd