Home » Blog » Welk Garmin sporthorloge kopen bij welke sport in 2022?

Welk Garmin sporthorloge kopen bij welke sport in 2022?

Garmin horloge per sport hardlopen fietsen basketbal zwemmen outdoor hiken

Garmin heeft veel soorten horloges op de markt gebracht. Vrijwel alle moderne horloges van het merk worden gezien als uitermate geschikt om mee te sporten. Toch zitten er veel verschillen tussen de horloges. Zo is de Garmin Forerunner 55 een van de beste hardloophorloges die je kan kopen en de Garmin Swim 2 een van de beste zwemhorloges. Het ene horloge is meer geschikt voor echte lange outdoor wandelingen, waar een ander Garmin sporthorloge weer beter is voor op de golfbaan. In de onderstaande blog heb ik geprobeerd de horloges in te delen per sport. Daarnaast heb ik gekeken naar de maximale batterijduur, de mogelijkheid om Vo2 Max te meten en of er een muziekopslag aanwezig is.

Leuk om te weten: Garmin horloges kan je heel grofweg indelen in Lifestyle horloges en sporthorloges. De lifestyle serie heeft meer een focus op uiterlijk en materiaal. Sporthorloges zien er meer uit als sporthorloges en hebben een sporthorlogebandje. Er zitten ook meer sportfuncties ingebouwd vergeleken met de lifestyle serie. Voorbeeld lifestyle serie: Garmin Venu 2 en Garmin Lily. Voorbeeld sportserie: Garmin Forerunner 945 en Garmin Fenix 7x pro.

Inhoud

Garmin sporthorloges

Garmin heeft enorm veel horloges uitgebracht in meerdere series. Bekende series zijn de Vivoactive, Forerunner en Fenix-serie. Ik heb voor dit artikel negen van deze horloges uit meerdere reeksen bekeken. Per horloge benoem ik de sporten waarvan ik vind dat deze het beste bij het horloge passen. Ik heb mij wel beperkt tot een kleine groep sporten, zoals hardlopen, fietsen, sportschool (cardio/kracht/groepsles), yoga, hiken, wandelen e.d. In de toekomst zal ik steeds meer uitgebreide koopgidsen schrijven per sport, maar voor dit artikel ga ik nog niet in op sporten zoals suppen, fierljeppen, sandboarden en andere – hele gave – maar helaas niet zo populaire sporten. De maximale batterijduur is in GPS modus, zonder muziek aan, tenzij anders aangegeven.

Update: Dit artikel is begin 2022 volledig geüpdatet met de nieuwste horloges!

Garmin horloge kopen bij deze populaire sporten

Hieronder zie je mijn aanraders van de drie populaire sporten/activiteiten hardlopen, fietsen en multisport. Let op: Ik heb voor deze persoonlijke aanraders erg veel rekening gehouden met de prijs/kwaliteit, anders zou er drie keer de Garmin Fenix 7 Serie staan ;).

Per horloge noemen wij ook een geschikt alternatief


Garmin Forerunner 55

Garmin Forerunner 55 prijs vergelijken

Garmin Swim 2

Garmin Swim 2
  • Beste zwemhorloge
  • Zowel binnen als buiten
  • Meet hartslag onder water
  • Budgetvriendelijk
  • Alternatief: FR745

Garmin Fenix 7 Pro

Garmin Fenix 7 Sapphire Solar Grijs

Forerunner 55

Geschikte sporten: Hardlopen, fietsen en wielrennen, wandelen/hiken, cardio, yoga. Een prachtig instap-sporthorloge en een van de betere hardloophorloges qua prijs/kwaliteit. Eigen ingebouwde GPS en zeer betrouwbare stappenteller.
Vo2 Max meten: Ja
Maximale batterijduur: Tot 13 uur in GPS-modus
Muziekopslag: Nee.

Hardlopen met muziek: In dezelfde prijscategorie valt de Garmin Forerunner 245 Music Dit horloge heeft een ingebouwde muziekspeler. Je kan via gekoppelde draadloze oortjes, zoals de Aftershokz Air of TWS Airy Sports muziek luisteren tijdens activiteiten.

Garmin Forerunner 55 aanbiedingen

Forerunner 745

Geschikte sporten: Wandelen, fietsen, hardlopen, triathlon, zwemmen (binnen en buiten) sportschool, hiken, stappenteller en werkelijk nog veel meer. Dit is op het moment een van de betere sporthorloges voor fanatieke sporters. De Forerunner 745 meet echt alles wat je nodig hebt. Heb je het budget voor dit horloge en ben je op zoek naar een top sporthorloge? Dan is de 745 zeker het overwegen waard.. Dit horloge meet trainingseffect, trainingsstatus en trainingsbelasting en nog veel meer.
Vo2 Max meten: Ja
Maximale batterijduur: Smartwatch-modus: Tot 7 dagen, GPS-modus met muziek: Tot 6 uur, GPS-modus zonder muziek: Tot 16 uur, UltraTrac™ modus: Tot 21 uur
Muziekopslag: Ja, tot 500 nummers interne opslag

Garmin Forerunner 745 aanbiedingen

Vivoactive 4

Geschikte sporten: Wandelen, hardlopen, zwemmen, wielrennen, sportschool, yoga, stappenteller. Dit is een zeer betrouwbaar instaphorloge in de smartwatch-serie van Garmin. Het heeft eigen GPS, betrouwbare hartslagmeter en stappenteller. Zeer geschikt voor hardlopen, wandelen, fietsen en zwemmen. De ingebouwde muziekspeler waar je zelf 500 nummer in op kan slaan is een enorme plus. Ben je een beginnende / gevorderde hardloper en wil je muziek tijdens je run? Dan is dit horloge zeker het overwegen waard.
Vo2 Max meten: Ja
Maximale batterijduur: Tot 6 uur (met muziek aan), 15 uur met GPS, zonder muziek
Muziekopslag:  Ja, tot 500 nummers interne opslag.

Garmin Vivoactive 4 aanbiedingen

Venu 2 en 2s

Geschikte sporten: Wandelen, hardlopen, fietsen, zwemmen, sportschool (cardio, kracht) golf en zwemmen. Dit horloge valt onder de lifestyle serie van Garmin, waardoor ik het persoonlijk niet helemaal als een sporthorloge zie. Zo ontbreekt bijvoorbeeld een uitgebreide trainingsanalyse. Vind je dit niet heel erg? Dan is de Garmin Venu 2 een prachtige koop en zeer geschikt als stappenteller en basis+ sporthorloge. Prachtig helder AMOLED scherm.
Vo2 Max meten: Ja
Maximale batterijduur:  

  • Smartwatch-modus: Tot 11 dagen
  • GPS-modus met muziek: Tot 8 uur
  • GPS-modus zonder muziek: Tot 22 uur
  • SmartWatch modus voor energiebesparing: max. 12 dagen


Muziekopslag: Ja, tot 650 nummers interne opslag

Garmin Venu aanbiedingen

Forerunner 245 Music

Geschikte sporten: Hardlopen, fietsen, zwemmen in een zwembad, stappenteller, hiken, wandelen, sportschool en nog veel meer. De 245 music is een favoriet horloges bij hardlopers die muziek luisteren tijdens hun hardlooprondjes. Een geschikt horloge voor meerdere sporten. Mijn favoriet als het gaat om een  Garmin horloge met muziekopslag voor wandelaars en hardlopers. Dit horloge meet trainingseffect, trainingsstatus en trainingsbelasting – zeer gewilde statistieken onder sporters!
Vo2 Max meten: Ja
Maximale batterijduur: Horlogemodus: Tot 7 dagen; GPS-modus met muziek: Tot 6 uur; GPS-modus zonder muziek: Tot 24 uur
Muziekopslag: Ja, tot 500 nummers interne opslag

Garmin Forerunner 245 Music aanbiedingen

Forerunner 945

Geschikte sporten: Hier kan ik kort over zijn: Vrijwel alle sporten die je maar kan tracken met een horloge. Net als de 745 en 935 is dit een premium horloge. Er zitten een aantal kleine verschillen tussen de 935 en 945, maar beiden horloges zijn uitermate geschikt voor alle sporten. Ik heb ook een uitgebreide Garmin Forerunner 945 review geschreven. Als je geen fanatieke sporter bent, dan zou ik misschien eerder kijken naar horloges uit een goedkoper segment.

Vo2 Max meten: Ja
Maximale batterijduur: Smartwatch-modus: Tot 2 weken, GPS-modus met muziek: Tot 10 uur, GPS-modus zonder muziek: Tot 36 uur
Muziekopslag: Ja, tot 1000 nummers interne opslag

Garmin Forerunner 945 aanbiedingen

Fenix 7, 7x en 7 pro serie

Garmin Fenix multisport

Geschikte sporten: Hardlopen (trailrunning, fastpacking), wandelen, hiken, outdoorsporten, klimmen, stappentellen, alles in de sportschool, wintersporten, watersporten etc. De Fenix 6 is een absolute alleskunner en een van de beste horloge van Garmin (naar mijn mening). Het is een outdoorhorloge, maar ook geschikt voor triatleten.
Vo2 Max meten: Ja
Maximale batterijduur: 16 uur in GPS, 40 uur GPS met batterijbesparing aan
Muziekopslag: Ja, maar alleen dePro-versie

Garmin Fenix 6 aanbiedingen

Garmin Swim 2

Geschikte sporten: Zwemmen in zwembad, zwemmen in open water, hardlopen, fietsen, wandelen en stappen tellen. Dit is het beste zwemhorloge van dit moment. Zoek je een horloge puur om mee te zwemmen? Dan is de Swim 2 de beste keuze. Daarnaast ook geschikt voor hardlopers, wandelaars en fietsers. De focus ligt echter op zwemmen, maar dat betekent niet dat dit de enige sport is die je er mee uit kan voeren.

Vo2 Max meten: Nee
Maximale batterijduur: Smartwatch-modus: Tot 7 dagen, GPS-modus: Tot 13 uur, Zwembad- en OHR-modus: tot 72 uur
Muziekopslag: Nee

Garmin Swim 2 aanbiedingen

Overige horloges

Natuurlijk zijn er nog veel meer horloges voor Garmin die geschikt zijn voor meerdere sporten. Het artikel zou echter te lang worden om alles te beschrijven. Wil je meer weten? Dan kun je het beste kijken in alle blogs die op Sporthorloge365 zijn geschreven over Garmin. Hieronder zie je alle horloges van het merk Garmin waar wij een beoordeling over hebben geschreven.

nv-author-image

Redactie

De redactie test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.