Home » Blog » Garmin Forerunner 945 review en mijn ervaring

Garmin Forerunner 945 review en mijn ervaring

Garmin Forerunner 945 review

In samenwerking met Garmin heb ik de Garmin Forerunner 945 uit mogen testen. Het horloge kan op papier alles wat ik zoek in een echt sporthorloge. Eigenlijk is de enige reden waarom ik dit horloge niet voor vast om mijn pols heb.. de prijs. Met een adviesprijs van €599,99 is het niet zomaar een kleine uitgave. Van Garmin heb ik de triathlonbundel gekregen. In de bundel zitten ook twee extra hartslagbanden, waardoor je ook onder water je hartslag nauwkeurig kan meten. Ik gebruik zelf voor mijn dagelijkse activiteiten naar volle tevredenheid de Garmin Forerunner 735XT, dus ben al bekend met het merk Garmin. Voor de Garmin Forerunner 945 review ben ik gaan zwemmen, fietsen, hardlopen, suppen en wandelen/hiken. Hoe bevalt dit horloge mij? Lees mijn ervaring met de Garmin Forerunner 945!

Wat is de Garmin Forerunner 945?

Afslag navigatie Forerunner 945 Garmin review

De Garmin Forerunner 945 is een sporthorloge van het merk Garmin uit de Forerunner-serie. Het horloge kwam op 30 april 2019 en richt zich op fanatieke sporters, multisporters en triatleten. Het horloge bevat alle basisfunctionaliteiten die sporthorloges bevatten. Hierbij moet je denken aan ingebouwde GPS, hartslagmeting, slaaptracking, meldingen ontvangen en doorzetten vanaf een smartphone, stappenteller, calorieënteller en klokweergave. De Forerunner 945 heeft daarnaast nog talloze ingebouwde functies, zoals: trainingseffect, hersteltijd, body batterij, SWOLF (zwemmen), trainingsbelasting, VO2 Max, hoogteacclimatisatie, snelheids- en afstandsmeting, LiveTrack en nog véél meer.

Forerunner 945 kopen: prijsvergelijker

Hieronder zie je direct de beste prijs voor dit horloge bij de webwinkels die bij ons zijn aangesloten. De prijzen worden dagelijks live opgehaald! De laagste / beste prijs staat altijd bovenaan.

Wat is de Forerunner-serie?

De Garmin Forerunner- serie is een selectie sporthorloges van Garmin . De meeste modellen gebruiken het Global Positioning System (GPS) en zijn bedoeld voor hardlopers en triatleten . De horloges uit de Forerunner-serie zijn ontworpen om nauwkeurig afstand, snelheid, hartslag (optioneel), tijd, hoogte en tempo te meten, die allemaal belangrijk kunnen zijn voor atleten in training. De Forerunner-serie bestaat uit de 101, 201, 301, 205, 305, 50, 405, 60, 405CX, 310XT, 110, 210, 410, 610, 910XT, 70, 10, 220, 620, 15, 920XT, 225, 25, 230, 235, 630, 735XT, 35, 935, 30, 645, 645 Music, 45, 45S, 245, 245 Music, 945 (op chronologische volgorde).

Mijn ervaring met het horloge

Hieronder ga ik verder in op mijn ervaring met het horloge. Ik heb het horloge samen met de redactie van Sportmedia365 mogen testen. Het horloge mochten wij enkele weken uittesten in samenwerking met Garmin. Wij hebben van tevoren aangegeven dat we een eerlijke review zouden schrijven, óók als het horloge ons niet zou bevallen. Deze review heb ik (Edwin) geschreven en gaat over mijn eerlijke ervaring met de Garmin Forerunner 945. Ik heb geen geld gehad van Garmin om een positieve review te schrijven. Het horloge moest -helaas- ook na een paar weken weer terug. Hieronder lees je écht mijn ervaring met het horloge en hoe ik er over denk!

Garmin 945 ervaring review doos
Het horloge in de doos

Wat zit er in de doos?

Het sporthorloge komt in een stevige verpakking en het horloge zelf zit in een luxe doosje verpakt. Ik heb de triathlonbundel mogen testen, waardoor er meer extraatjes in het pakket zaten. In de normale doos zit de Forerunner 945, een oplaadkabel en uitgebreide gebruiksaanwijzing in meerdere talen. De triathlonbundel bestaat daarnaast uit de HRM Tri hartslagband, HRM Swim hartslagband, een snelsluitingspakket en een extra set bandjes. Hieronder zie je het overzicht van de bundel zoals wij deze hebben ontvangen:

Triathlonbundel-Forerunner-945-Afbeelding-1.jpg (1)
De bundel die wij hebben ontvangen.

Instellen van het horloge

Het instellen van het horloge ging vrij eenvoudig. Dit komt wellicht omdat ik al jaren ervaring heb met mijn eigen Garmin horloge. Deze heb ik eerst ontkoppelt via de bluetooth-instellingen én in de Garmin Connect app. Daarna heb ik het koppelproces in de app doorlopen. Binnen een paar minuten was de Forerunner 945 gekoppeld aan mijn telefoon. Deze stappen staan ook keurig omschreven in de documentatie en online op de website van Garmin.

Opladen

De batterij van het toestel werd halfvol geleverd. Tijdens het schrijven van het eerste deel van deze review heb ik de batterij eerst goed opgeladen. De batterijduur van het toestel is uitzonderlijk goed. Je kan tussen het opladen het horloge tot twee weken gebruiken in smartwatch-modus. Belangrijker: het gaat tot 36 uur mee in GPS modus. Wil je tijdens bijvoorbeeld een training ook nog eens muziek luisteren met draadloze oordopjes? Dan kun je dit tot 10 uur lang doen met het horloge. Er zijn maar weinig horloges die zoveel kunnen meten, die zo lang meegaan op een enkele acculading. Het opladen doe je net iets anders dan bij veel andere Garmin-modellen, zoals je op de onderstaande afbeelding kan zien.

Opladen-945-garmin-afbeelding-3.jpg
Zo laad je de 945 op!

Navigeren op het horloge en knoppen

Het is op het begin even wennen als je eerder een ander Garmin horloge hebt gehad of als je voor het eerst een Garmin Forerunner gaat gebruiken. Gelukkig staat in de documentatie precies wat je moet doen op bij welke instelling te komen. In deel van de instellingen kun je ook doen via de Garmin Connect applicatie. Het kan eerst wat overweldigend overkomen, maar zodra je rustig door alle menu-instellingen bent gegaan, valt dit achteraf wel mee.

Bijzondere nieuwe functies ten opzichte van de 935

De Garmin 945 voegt een aantal nieuwe gave functies toe, zoals: warmte- en hoogteacclimatisering, balans van trainingsbelasting, mapping met Trendline ™ populariteitsroutering, ademhalingsfrequentie, Around me-modus, Climbpro ™ toekomstige hoogtegrafiek, cartografische ondersteuning en topografische kaarten, XERO ™ -locatie en voor de golfer is de 945 vooraf geladen met 41.000 banen. Hierdoor is het ook goed geschikt als golfhorloge.

Hoe zit het horloge om te pols?

Wat mij als eerste opviel is dat het model iets dikker is vergeleken met mijn huidige Garmin 735XT. Dit was echt even wennen. De eerste twee dagen merkte ik dit verschil wel. Tijdens sporten en slapen merk je toch net iets meer dat je een groter en iets dikker horloge om je pols heb. Gelukkig verdween dit gevoel ook weer na die twee dagen. Het is wel iets om rekening mee te houden als je hier met andere horloges ook last van hebt. Het geheel voelt wel stevig aan en ziet er fraai uit qua design. Je ziet wel dat het een echt sporthorloge is, maar daar koop je het apparaat ook voor!

Garmin Forerunner 945 uitgetest
Het horloge in combinatie met de HRM tri

Sporten met de Forerunner 945

Eigenlijk koop je dit horloge alleen als je een zeer fanatieke sporter, multisporter, atleet of triatleet bent. Zoek je een simpel horloge waarmee je een paar keer per week kan wandelen of korte hardlooprondjes kan tracken? Dan kies je niet vaak voor de 945. Dit horloge bevat namelijk enorm veel functies die je dan wellicht niet gaat gebruiken. Als sporthorloge gedraagt dit horloge zich werkelijk super en is het – naar mijn mening – een groot voorbeeld voor veel andere merken. Dit is hoe een sporthorloge zou moeten zijn. Ik heb meerdere sporten met het horloge gedaan zoals hardlopen, hiken, fietsen en wandelen. Het zwemmen heb ik overgelaten aan de harde kern van onze triathlon-redactie. Ik sta er niet echt om bekend om even als test 45 minuten op hoog tempo te zwemmen in open water ?.

Zwemmen binnen en buiten in open water

Het horloge scoort als sporthorloge én als zwemhorloge enorm hoog. Je kan met de Forerunner 945 goed in open water zwemmen, maar ook in een zwembad. Helaas meet het horloge alleen niet de hartslag onder water. Daarvoor zou je toch echt een Garmin HRM Swim (het beste voor binnen zwemmen) en/of de Garmin HRM Tri (het beste voor zwemmen in open water zwemmen) moeten kopen. Het horloge trackt de activiteiten goed en scoort ook bij andere reviews hoog. De GPS route is in open water vrij betrouwbaar. Dit is een punt waar veel andere horloges zwaar tekort schieten. Na een grondige analyse van meerdere zwemroutes blijkt ook bij ons dat de route geen gekke afwijkingen heeft en dat de afstand overeenkomt met de GPS-kaart.

Forerunner open water zwemmen
Zwemmen in open water met een Forerunner horloge

Fietsen met de Forerunner 945

Is dit horloge een goede aankoop voor fietsers en wielrenners? Zeker. Tijdens het fietsen kan je het apparaat koppelen aan alles wat maar ANT+ heeft. Ik heb bijvoorbeeld een hartslagband én een fietscomputer gekoppeld tijdens mijn fietsrit met dit horloge. Je kan het horloge ook met de meegeleverde houder (triathlonbundel) monteren op de voorkant van je fiets. Tijdens de rit meet het alle statistieken die je wilt weten en synchroniseert deze daarna netjes naar mijn favoriete apps, zoals TrainingPeaks, Garmin Connect en Strava.

Fietsen met Forerunner 945 review ervaring
In het houdertje kan je het horloge doen tijdens het fietsen. Zo gebruik je het horloge als navigatie!

Hardlopen, wandelen en hiken

Dit horloge is mij uitstekend bevallen tijdens wandelingen en mijn hardlooprondjes. Ook tijdens het hiken in de bossen en duinen, gedroeg het horloge zich prima. Tijdens het hardlopen kun je muziek afspelen vanaf het horloge naar gekoppelde oordopjes, krijg je instructies van de Garmin Coach, analyseer je tempo, hartslag en hartslagwisselingen en nog veel meer interessante statistieken. Deze kun je na een activiteit allemaal terugkijken op het horloge of in de Garmin Connect applicatie. Daarnaast meet het diverse essentiële hardloopgegevens zoals cadans, staplengte, grondcontacttijd en balans.

Opvallende functies van het horloge

Hieronder zie je een lijstje van dingen die het horloge kan die ik toch nog even extra wil benoemen:

  • Kaarten in Full-Colour weergeven. Kaarten op het scherm zie je netjes in kleur. Erg gaaf om te zien!
  • Climbpro: een routeplanner voor klimroutes. Je ziet belangrijke informatie over o.a. de hellingshoek, afstand en hoogtewinst.
  • Afslag-voor-afslag navigatie: Je kan gewoon navigatie aanzetten op het horloge! Deze wordt netjes in kleur weergeven!
  • Pulse Ox-sensor: meet het zuurstofsaturatieniveau in je bloed
  • Body Battery energiemotor: meet het energieniveau van je lichaam
  • Muziek afspelen. Ingebouwd geheugen tot maximaal 1000 nummers
  • Meldingen van smartphone doorzetten
  • Geavanceerde veiligheids- en trackingfuncties
  • VO2 Max metingen
  • Multi GNSS

Conclusie van de Garmin Forerunner 945 review

Als je de gehele review hebt gelezen, is de conclusie denk ik wel duidelijk. Dit is een van de beste sporthorloges die ik heb mogen testen. Het horloge is -wegens het prijskaartje- zeker niet voor elke sporter de beste aankoop. Heb je echter een hoog budget voor een sporthorloge, sport je vaak en wil je gewoon een van de betere horloges op de markt op het gebied van sport-tracking? Dan hoef je zeker niet te twijfelen. Dit horloge meet en weet écht alles wat je als (professionele) sporter nodig hebt tijdens workouts. Als je alles zou opsommen wat dit horloge kan, dan ben ik morgen nog bezig met deze – toch al uitgebreide – review. Het horloge is perfect voor mensen die aan triathlon doen, meerdere sporten willen tracken en golfen.

De Garmin Forerunner 945 zet hiermee de toon op het gebied van premium sporthorloges.

Veelgestelde vragen en antwoorden over dit premium sporthorloge

Een aantal vragen en antwoorden over het horloge

?Wat zijn de verschillen tussen de Forerunner 935 en 945?

De twee Forerunner horloges van Garmin lijken in grote lijnen erg op elkaar. Toch komt de 945 ruim beter uit de bus. Het heeft verbeterde hardware, verbeterde triathlongerelateerde metingen, betere slimme functionaliteiten. Daarnaast is het toekomstbestendig dankzij de snellere processor en verbeterde batterij.

?️Wanneer is de Garmin 945 uitgekomen?

Het horloge is op 30 april 2019 uitgekomen en is op dit moment het nieuwste horloge in de premium serie van Garmin op het gebied van triatlon en multisport.

?Hoe lang gaan Garmin horloges mee?

Ik kan geen eenduidig antwoord geven op deze vraag. Mijn vorige Garmin horloge heb ik zes jaar gebruikt en kon voor mijn gevoel nog flink wat jaartjes mee. Mijn huidige horloge gebruik ik nu bijna 2 jaar en voelt als nieuw aan. Ik spreek ook wel eens mensen die menen dat een Garmin horloge na 5 jaar zeker aan vervanging toe is.

??Is dit horloge ook geschikt om mee te golfen?

Jazeker! Het is wellicht zelfs een van de beste golfhorloges die je kan kopen. Er zijn veel banen vooraf ingeladen, je kan de activiteit GOLF kiezen uit het menu en een hole selecteren. Daarnaast krijg je uitgebreide statistieken omtrent golf op het horloge en kan het de score bijhouden.

?️Heeft de 945 kaarten en navigatie?

Afslag navigatie Forerunner 945 Garmin review

Ja. De kaarten worden zelfs in kleur weergeven op het toestel. Ook kun je navigatie aanzetten. Je ziet dan een kaart (in kleur) met daaronder wanneer de volgende afslag is. Handig als vervanging voor een fietscomputer!

?Kan ik muziek opslaan op het sporthorloge?

Ja. Je kan tot 1000 nummers opslaan op het interne geheugen van de Garmin Forerunner 945. De opgeslagen muziek kun je afspelen door het horloge te koppelen aan draadloze oortjes.

?️Wat vind jij van het horloge?

Ik vind het een super horloge. Het zet echt de toon op het gebied voor sporthorloges. Wegens het prijskaartje is het echter niet voor iedereen geschikt. Lees hier direct mijn volledige Garmin Forerunner 945 review conclusie!

Specificaties en in de winkel kopen

Garmin Forerunner 945 sporthorloge met hartslagmeter - 47 mm - Zwart

★★★★★
451,00
Bol.com
Prijs gecheckt op 12 april 2025 23:53

Kenmerken

MerkGarmin
KleurZWART
HartslagfunctieJa
Frequentie hartslagmetingContinu
GPSJa
CaloriemetingJa
BewegingssensorJa
AfstandmetingJa
HoogtemeterJa
BarometerJa
StappentellerJa
TrappentellerJa
SleeptrackerJa
Stopwatch functieJa
TouchscreenNee
WekkerJa
Geschikt voor besturingssysteemAndroid | iOS
AppsGarmin
BluetoothJa
NFCJa
WifiJa
ActiviteitZwemmen , Indoor , Hardlopen , Fietsen , Atletiek
Batterijduur tijdens gebruik GPS50 h
Batterijduur wearable10 h
Diameter horlogekast47 mm
Fabrieksgarantie termijn2 jaar
Geschikt om mee te betalenJa
Inclusief snelheidsmeterJa
Inclusief temperatuurmeterJa
Maximale batterijduur336 h
Muziek afspelen zonder smartphoneJa
Taal handleidingNederlands
Type GPSGPS
Weergave batterijstatusJa

Met hartslagfunctie | Met caloriemeter | GPS | Met snelheidsmeter

nv-author-image

Redactie

De redactie test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers.

1 reactie op “Garmin Forerunner 945 review en mijn ervaring”

  1. Forerunner945 al 2,5 jaar in gebruik.
    Zwemmen: hartslag wordt wél gemeten, ook onderwater
    Open water zwemmen: GPS valt weg onder water dus niet geschikt voor schoolslag, werkt redelijk bij borstcrawl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.