Aanbieding: Bekijk de pre-order deals van de nieuwste Fitbit smarwatch via deze link!

Samsung Galaxy Watch 3 als sporthorloge? Alles wat je moet weten!

Samsung Galaxy Watch 3 sporten

Recent heeft Samsung zijn nieuwe horloge bekendgemaakt. Het is weer een prachtig horloge geworden met een flink prijskaartje. Samsung scoort al enorm goed op het gebied van smartwatches en zal dat met de Samsung Galaxy Watch 3 ongetwijfeld weer gaan doen. Het horloge wordt geleverd met een leren bandje. Jammer voor de sporter, want leer heeft niet vaak de voorkeur als bandje voor een sporthorloge. Gelukkig kan je de bandjes zelf eenvoudig wisselen. Gezien de 5 ATM waterdichtheid en IP68 kwalificering, kan je er namelijk gewoon tot 50 meter diepte mee zwemmen. In dit artikel bekijk ik of je het nieuwe Samsung Galaxy horloge kan gebruiken als sporthorloge en welke sporten je er mee kan tracken. Daarnaast lees je meer over de smartwatch zelf, die wellicht al snel een plek krijgt in de lijst met beste sporthorloges 2020.

Wat is de Samsung Galaxy Watch 3?

De Samsung Galaxy Watch 3 is een smartwatch van het merk Samsung. Het wordt gezien als de opvolger van de erg populaire Samsung Galaxy Watch. Om verwarring te voorkomen met een andere smartwatch van het merk, de Samsung Galaxy Watch Active 2, is er – hoogstwaarschijnlijk – voor gekozen om de 2 over te slaan en direct naar de 3 te gaan. Qua design lijkt het erg op de originele versie binnen de Galaxy horloge-serie. Het horloge is iets kleiner, dunner en lichter dan het eerste horloge. Daarnaast is het water- en stofdicht en heeft het een 5 ATM waterdichteid (tot 50m diep zwemmen) meegekregen. Je kan de Galaxy Watch 3 kopen in de maten 41mm en 45mm tegen de respectievelijke adviesprijzen van €439,00 en €459,00.

Samsung Galaxy Watch 3 kopen: aanbiedingen en prijs vergelijken

Hieronder zie je de beste prijzen voor dit horloge op het moment

Verschillen Galaxy Watch 3 met Galaxy Watch oudere versie

Een aantal vernieuwingen – naast grote software verbeteringen en verbeterde algemene specificaties – zijn onder andere:

Top 10 smartwatches en activity trackers banner

  • Ingebouwde running coach
  • Bloeddrukmeter
  • ECG monitor
  • SpO2 sensor
  • Vernieuwde slaapdetectie en slaapstatistieken
  • Valdetectie

Welk horloge moet je kopen?

Het nadeel is het prijskaartje van de nieuwere Galaxy Watch 3. Deze ligt wel veel hoger dan het oudere model van Samsung. Waarschijnlijk gaan we de komende tijd veel leuke aanbiedingen zien van het oudere model, waardoor dit voor veel mensen een hele goede koop zou kunnen zijn. Voor mensen die het liefst de snelste en nieuwste software op hun horloge hebben, de vernieuwde toevoegingen interessant vinden en het mooiste (en meest uitgebreide) horloge van de twee willen hebben… kopen echt de Samsung Galaxy 3!

Samsung Galaxy Watch 3 als sporthorloge

Voor deze website kijk ik natuurlijk voornamelijk naar de sportfuncties op het apparaat. Volgens de officiële website: “Met de Galaxy Watch3 train je wanneer jij dat wilt en kun je kiezen uit meer dan 120 home work-outs. Selecteer een work-out op je telefoon en stuur die naar je TV. Tijdens je work-out wordt je hartslag in realtime getoond”. Je kan tevens wel zwemmen met het horloge, maar het is ongeschikt als duikhorloge. Volgens de website is het horloge ook ongeschikt op het strand, maar dat is waarschijnlijk omdat Samsung zichzelf in wilt dekken. Met 5ATM kun je prima met het horloge zwemmen. De vernieuwde hardloopcoach, bloeddrukmeter en ECG monitor zijn leuk voor de sporter. Het leren bandje moet je als sporter zo snel mogelijk vervangen door een sportbandje van een ander materiaal, waarmee je wel kan zwemmen/sporten/zweten.

Conclusie review

 De Samsung Galaxy Watch 3 is een prachtige smartwatch, met een aantal kleine toevoegingen ten opzichte van zijn voorganger. Als sporthorloge is het zeer geschikt, maar je merkt dat het horloge gemaakt is voor de smartwatch-gebruiker en niet direct voor de sporter. Het is jammer dat het geheel wordt geleverd met een leren bandje. Je moet als sporter direct een nieuw sportiever horlogebandje voor de Samsung Galaxy Watch 3 kopen. Ben je op zoek naar een goede smartwatch met meerdere sportfuncties en GPS en heb je zelf een Android telefoon? Dan zijn de Galaxy Watch 3 (en ook de normale Galaxy Watch) van Samsung een prima koop. Sport je enorm vaak per week? Dan adviseer ik zelf toch om een goed sporthorloge aan te schaffen.