Home » Blog » Deze 5 coole dingen kun je doen met een smartwatch!

Deze 5 coole dingen kun je doen met een smartwatch!

smartwatch

De smartwatch is een van de meest populaire gadgets van dit moment. Je legt er een aardig bedrag voor neer wanneer je een goed model wilt, maar je krijgt er minstens zoveel voor terug. Een smartwatch vertelt je namelijk niet alleen de tijd, er is veel meer dat je met een smartwatch kunt doen. We hebben een top 5 voor je gemaakt ter inspiratie.

Muziek luisteren

Muziek luisteren is veel makkelijker wanneer je een smartwatch gebruikt. Veel modellen hebben extra geheugen, zodat je je favoriete nummers zelfs op je horloge op kunt slaan. Bijkomend voordeel is dat je makkelijk naar het volgende nummer kunt gaan via de smartwatch en dus nooit meer je telefoon uit je zak hoeft te halen om een nummer te skippen. Zo heb je altijd je favoriete muziek bij je en bepaal je makkelijk welk nummer je wilt luisteren tijdens het hardlopen, je treinreis of de pauze tijdens je werk.

Navigatie

Ben je avontuurlijk ingesteld? Of ben je gewoon snel de weg kwijt? In beide gevallen kan de smartwatch jouw redding zijn, want deze horloges zijn uit te voeren met een compleet navigatiesysteem, zoals die van Glonass. Niet alleen kun je direct zien waar je bent en waar je heen moet, de smartwatch kan je ook vertellen hoe de directe omgeving eruitziet, op welke hoogte je je bevindt en wat de luchtdruk is. Onmisbaar wanneer je een complete expeditie af wilt leggen, of vanuit het bos de auto terug wilt vinden die toch niet aan het eind van het bospad stond.

Nog gezonder leven

Vergeet die honderd apps op je telefoon om je stappen te tellen, gezondheidstips te geven en je te motiveren om gezond te gaan leven. Als je écht gezonder wilt gaan leven, kies je voor een smartwatch. Deze kan namelijk alles in de gaten houden, inclusief je slaapritme en je hartslag. Tel daar de calorieverbranding bij op plus het meten van de mate van stress en je weet zeker dat je de juiste keuze kunt maken voor je gezondheid wanneer je deze gadget om je pols hebt. Er zijn overigens nog veel meer functies en apps die te maken hebben met je gezondheid. Kijk vooral eens naar de mogelijkheden wanneer je hier meer over wilt weten. De opties verschillen daarnaast ook per model.

Internetten op je smartwatch?

De meeste smartwatches zijn geschikt om mee te internetten. Nu moeten we er wel bij zeggen dat je hier eigenlijk een smartwatch met een groter scherm voor nodig hebt om hier optimaal gebruik van te maken. Met een groter scherm op je horloge kun je eenvoudig de webbrowser gebruiken om direct te bekijken wat het weer gaat doen, of je nieuwe mails hebt en of het team gewonnen heeft waar jij geld op ingezet hebt. Met de populariteit van sportwedden is dit een bijzonder aantrekkelijke feature van de smartwatch immers. Wil je hier meer over weten, dan kun je meer informatie vinden bij bookmakers.nl die experts zijn op het gebied van sportweddenschappen.

Je telefoon terugvinden

Met een smartwatch om je pols heb je je mobiele telefoon een stuk minder vaak nodig. Dat kan ervoor zorgen dat je je telefoon ergens laat liggen en niet meer terug kunt vinden. Dat is bijzonder lastig, zeker wanneer je een smartwatch hebt zonder telefoniefunctie. Gelukkig kun je op de smartwatch direct de ‘find my phone’ app starten, die je exact aangeeft waar jouw telefoon ligt, zodat je niet weer alle kussens uit de bank hoeft te halen om er vervolgens achter te komen dat je telefoon op het aanrecht lag.

Is een smartwatch de perfecte optie voor jou?

De smartwatch heeft een relatief hoge nieuwprijs, maar de verbluffende features op het horloge maken dit een interessante optie, zeker voor mensen die vaak op pad zijn en die meer comfort willen in hun leven. Let bij het kiezen van de smartwatch wel op de mogelijkheden; je vindt niet alle functies hierboven standaard op elke smartwatch terug. Zo wordt lang niet elk model geleverd met genoeg opslaggeheugen om muzieknummers op te slaan en zijn andere modellen te klein om een webbrowser optimaal te kunnen gebruiken.

nv-author-image

Redactie

De redactie test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.