Home » Blog » Beste gezondheidshorloges 2021: ECG, hartslag, meldingen en zuurstofsaturatie (SPO2)

Beste gezondheidshorloges 2021: ECG, hartslag, meldingen en zuurstofsaturatie (SPO2)

Beste gezondheidshorloges

De eerste slimme horloges waren erg goed in het doorzetten van meldingen vanaf een mobiele telefoon. Tegenwoordig heb je steeds meer smartwatches, activity trackers en slimme horloges die uit zichzelf al enorm veel kunnen. Dit zijn bijvoorbeeld horloges waarmee je hartfilmpjes maakt (ECG), gezondheidsmeldingen van

krijgt, hartslag meet, zuurstofsaturatie in het bloed (SPO2) meet en nog meer gezondheidsstatistieken kan bijhouden. In dit artikel beschrijf ik de beste horloges op het gebied van gezondheid. Deze horloges zijn door mij getest.  

De beste gezondheidshorloges 2021

Hieronder zie je mijn drie aanraders van dit moment, onderverdeeld in meerdere categorieën:

Goed om te weten: Het was lastig om een keuze te maken; er zijn immers honderden geschikte horloges binnen deze categorie.

Fitbit Sense

 • Meet ECG hartfilmpjes
 • Toon geavanceerde gezondheidsstatistieken
 • Huidtemperatuursensor en EDA sensor
 • Stappenteller en ingebouwde GPS

Withings ScanWatch

ScanWatch-withings-ECG
 • Een écht gezondheidshorloge
 • Herkent ademhalingsstoornissen tijdens slaap
 • SpO2-sensor
 • Waarschuwing bij te hoge of te lage hartslag

Apple Watch/Samsung Galaxy

 • Naast uitstekende smartwatches ook gezondheidshorloge
 • elektrocardiogramtest (ECG)
 • Android = Samsung Watch
 • iPhone = Apple Watch
 • Betrouwbaar horloge

Let op: Veel websites met toplijsten vinden élk slim horloge of elke activity tracker een gezondheid horloge. Dit is niet waar. Gezondheidshorloges zijn echt veel meer gericht op gezondheid op het gebied van slaap, hart-gezondheid, stress, Spo2 e.d. Normale horloges kunnen sommige onderdelen misschien wel, maar dan zijn het nog geen speciale gezondheidshorloges.

Gezondheidshorloges aanbiedingen bekijken

Hieronder zie je de meest recente prijzen een aanbiedingen van de bovenstaande horloges op een rij. De tabel wordt elke dag automatisch gesorteerd van laag naar hoog.

Veelgestelde vragen over health watches

Een aantal vragen en antwoorden

Wat is een gezondheidshorloge?

Een gezondheidshorloge richt zich -naast het doorzetten van smartphone meldingen en fitnesstracking – vooral op gezondheid. Je moet hierbij denken aan het meten van hartfilmpjes (ECG), hartslagwaarschuwingen geven, Spo2 (zuurstofsaturatie in het bloed) meten en meldingen geven.

Wat is het verschil tussen een normaal slim horloge en een gezondheidshorloge

Een normale smartwatch of activity tracker kun je meer zien als een fitness tracker. Hier kun je bijvoorbeeld erg goed sporten mee tracken. Dit kan met een gezondheidshorloge ook, alleen hebben dit soort horloges meer mogelijkheden op het gebied van gezondheid.

Kan je nog meer meten met deze horloges?

Zeker. Naast ECG, Spo2, stress, slaap, hartgezondheid e.d. meet je met dit soort horloges ook gewoon hartslag, calorieën, stappen en meerdere sporten!

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.