Home » Blog » Polar horloge terugzetten naar fabrieksinstellingen

Polar horloge terugzetten naar fabrieksinstellingen

Polar Grit X zwembad zwemmen open water

Veel horloges kun je eenvoudig naar fabrieksinstellingen terugzetten. Dit gaat meestal gewoon via het horloge zelf. De meeste goedkope activity trackers bieden deze optie gewoon via het instellingen-menu aan. Bij andere horloges, zoals van Garmin en Fitbit is deze optie vaak iets meer weggestopt. De meeste horloges van het merk Polar horloges kunnen niet via het horloge worden teruggezet naar fabrieksinstellingen. Hoe werkt dat dan? Ik heb dit uitgetest op mijn Polar Grit X. Ik heb dit proces door middel van screenshots vastgelegd.

Polar horloge naar fabriek instellingen: stappenplan

Hieronder zie je een uitgebreid stappenplan hoe je een horloge van het merk Polar terugzet naar fabrieksinstellingen. Dit kan bijvoorbeeld met de Polar Grit X, Vantage V2, Vantage M en Vantage V op de volgende manier worden gedaan.

Benodigde tijd: 10 minuten.

Een Polar horloge terugzetten naar fabrieksinstellingen stappenplan

 1. Software downloaden

  Ga naar de Polar Flow website en download daar de laatste versie van Polar FlowSync. Deze software gebruik je ook om gegevens over te zetten van een horloge naar een computer. De laatste versie vind je hier. Polar FLow Sync gegevensoverdracht

 2. FlowSync installeren

  Na het downloaden van de software klik je het installatiebestand aan. Doorloop de stappen om Flowsync te installeren. Open daarna het programma.

 3. Horloge aansluiten

  Helaas kan je de meeste horloges van Polar alleen via de computer aansluiten om terug te zetten naar fabrieksinstellingen. Koppel het horloge met de bijgeleverde USB-kabel aan een computer waar Polar FlowSync op geïnstalleerd staat. Fabriekinstellingen polar Grit X Polar Flow

 4. Open FlowSync en zoek fabrieksinstellingen

  Open het programma en ga naar instellingen (op de computer). In de lijst met instellingen staat de optie Fabrieksinstellingen resetten. Klik dit aan en bevestig deze keuze. Het horloge is na een paar tellen gereset en klaar voor het (opnieuw) eerste gebruik! Polar Grit X resetten

Zonder Polar Flow een Polar horloge resetten

Mocht je écht geen computer in de buurt hebben, dan kan je het horloge van Polar ook zonder computer, telefoon of tablet naar fabrieksinstellingen resetten. Dit doe je op de volgende (zeer omslachtige) manier. Houd de terug-knop van het horloge ongeveer 10 seconden ingedrukt. Laat los als je het Polar logo op je scherm ziet verschijnen. Het horloge start zich nu opnieuw op (nog niet helemaal leeg, fabriekinstelling). Dit proces moet je nog tussen de 9 en 13 keer herhalen. Daarna zie je de keuze “kies taal” op je scherm. Zo weet je zeker dat het horloge is gereset naar de eerste instelling!

Horloge opnieuw opstarten

Wil je niet het horloge volledig naar fabrieksinstellingen terugzetten, maar gewoon opnieuw opstarten? Dan kan dit wel vaak netjes via het horloge. Je onderneemt dan de volgende stappen:

 1. Druk op de terug knop. Deze zit vaak aan de linkerkant van het Polar horlogescherm
 2. Navigeer naar het tabblad met instellingen en ga naar Algemene instellingen
 3. Druk op Info of informatie over het horloge
 4. Zoek de optie Je horloge opnieuw opstarten
 5. Bevestig deze keuze
Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.