Home » Blog » Beste activity trackers 2022: Uitgebreide lijst met eerlijke reviews!

Beste activity trackers 2022: Uitgebreide lijst met eerlijke reviews!

Activity tracker 2022

Tegenwoordig dragen steeds meer mensen een activity tracker. Dit draagbare apparaatje wordt ook wel een fitness tracker genoemd. De activiteitentracker meet trouw elke beweging die je doet. Sommige modellen kunnen ook bijhouden waar je precies bent en meten je hartslag. In deze uitgebreide blog bekijken we de beste activity trackers 2022 en geven we onze eerlijke mening over meerdere soorten trackers. Om een duidelijk overzicht te maken hebben we er voor gekozen om de beste trackers onder te verdelen over meerdere categorieën. Dit zijn o.a.: algemeen, prijs/kwaliteit, gezondheid, kinderen, ouderen en hartslagtracker.

Tip: Dit artikel gaat over activity trackers in het algemeen. Bekijk hier de trackers speciaal voor kinderen.

Beste activity trackers 2022 in een tabel

De onderstaande activity trackers raden wij op het moment van harte aan. Deze trackers hebben we allemaal uitgebreid uitgetest. Op het gebied van activity trackers doet Fitbit het erg goed. Zowel de Charge 5 als Charge 4 hebben een plekje weten te veroveren in de toplijst.

Fitbit Charge 5

  • Eigen ingebouwde GPS route zonder telefoon tracken
  • Kleurenscherm
  • EDA sensor
  • Slaap en gezondheidsgegevens
  • Beste koop in 2022

Fitbit Charge 4

  • Beste activity tracker van 2020 én 2021, beste alternatief in 2022
  • Eigen GPS (batterijduur wel minder lang in GPS-stand)
  • Vriendelijke prijs voor een topproduct .

Xiaomi Mi Band 6

Wat is een activity tracker?

Een activity tracker, ook fitness tracker genoemd, is een apparaat of applicatie waarmee je fitnessgerelateerde statistieken, zoals gelopen afstand, calorieverbruik en soms ook hartslag, slaap en andere gezondheidsstatistieken kan volgen.

Het is een type draagbare computer, in het Engels wordt dit ook wel een wearable genoemd. Activiteitstrackers zijn er in veel soorten, merken en maten. Fitbit, Garmin en Xiaomi zijn bekende merken die fitness trackers verkopen.

Vier voorbeelden van activity trackers. Je ziet goed dat het scherm wat kleiner is dan bij een normaal horloge en dat het een kenmerkende activity tracker vorm heeft.

Beste keuze 2022: Fitbit Charge 5

De Fitbit Charge 5 is de beste activity tracker van 2022. Het is een van de meest volledige trackers van dit moment. Dankzij de ingebouwde GPS houdt je activiteiten goed bij, zonder dat je een telefoon mee hoeft te nemen. Ook meet het de gehele dag door de hartslag, krijg je uitgebreide slaapgegevens en meet je de stressreactie van de huid met de EDA-sensor. Hieronder zie je de beste prijzen van dit moment van deze tracker. Wil je eerst meer weten over de Fitbit Charge 5? Lees dan mijn Charge 5 review eens!

Druk op de bekijk-knop voor meer informatie bij de desbetreffende webwinkel

Beste alternatief: Fitbit Charge 4

Grootste voordeel: De Fitbit Charge 4 heeft een eigen ingebouwde GPS. Deze tracker koppel je met een telefoon aan de Fitbit app. Dit is een van de meest gebruiksvriendelijke apps die er op dit moment in omloop is. We hebben ook een uitgebreide Charge 4 review geschreven met daarin uitgebreid de pluspunten en minpunten van deze tracker.

€99,95
€149,95
2 nieuw vanaf €99,95
8 tweedehands vanaf €77,62
Prijs gecheckt op 1 februari 2022 08:47
Amazon.nl
€131,99
Coolblue.nl
€131,99
Coolblue.nl

Leuk om te weten: Deze tracker stond vorig jaar nog bovenaan op de lijst, maar is ingehaald door zijn opvolger.

Beste budgetoptie: Xiaomi Mi Band 6

Xiaomi Mi Band 6

De Mi Band 6 is een uitstekende activity tracker die je onder de 50 euro kan kopen. Het is qua kwaliteit een prima keuze. Het apparaatje meet de hartslag, heeft een ingebouwde spo2-meter en trackt de slaap. Het is een ideale tracker om te gebruiken om bijvoorbeeld een stappendoel te halen. Ook is dit een perfecte activity tracker om te kopen als je deze vergelijkt met veel AliExpress en Alibaba rommel dat wordt aangeboden in deze prijscategorie. Een absolute aanrader.

Tip: Verbindt dit horloge wel altijd met een telefoon, ook als je een activiteit uitvoert en stappendoel trackt. Zo heb je een nauwkeurige meting en een eerlijke weergave van het aantal gezette stappen.

Verschillen met Mi Band 5 niet megagroot, prijsverschil wel.

Xiaomi Mi Band 5

Dit is het alternatief op de budgetkeuze van de beste activity trackers in 2022. De Mi Band 5 kan eigenlijk het meeste wat de bovenstaande tracker ook kan. Alle informatie (met plus- en minpunten) lees je in de zeer uitgebreide Xiaomi Mi Band 5 review. Hieronder zie je alle specificaties na een druk op de Bekijk-knop.

Beste gezondheids-tracker , ook voor ouderen: Garmin Vivosmart 4

Garmin-Vivosmart-4

Garmin kennen we van de geweldige sporthorloges en triathlonhorloges. Ze hebben echter ook hele goede activitytrackers gemaakt. De Vivosmart 4 is een model dat als warme broodjes over de toonbank vliegt. Je kan het in vier kleuren kopen voor onder de honderd euro. Het heeft activity timers voor wandelen, hardlopen, krachttraining, yoga, zwemmen en meer. Het meet alle gezondheidsstatistieken je wilt hebben en is eenvoudig te bedienen. Daarom raden we het ook aan voor ouderen. Het meet continue de hartslag, aantal trappen en treden die je loopt, VO2 Max en je slaap. Daarnaast heeft het ook een pulse oxymeter-functie.

Alle activity trackers bekijken

Wij hebben op deze website alle belangrijke activity trackers beschreven en beoordeeld. Hieronder zie je een overzicht. Klik op de titel of het plaatje om naar de tracker te gaan:

Waar let je op tijdens een activity tracker kopen?

We kunnen begrijpen dat je het aanbod overweldigend vind. Er zijn dan ook enorm veel trackers op de hedendaagse markt te koop. Het belangrijkste is dat je van tevoren goed kijkt wat jouw doel is en waarom je een activity tracker wilt hebben.

Wil je bijvoorbeeld veel gaan sporten en dit bijhouden op populaire applicaties, zoals Strava, Runkeeper en TrainingPeaks? Dan kun je wellicht beter een sporthorloge of smartwatch kopen. Wil je juist een goede stappenteller kopen of een apparaat waarmee je gezondheidsstatistieken kan bijhouden? Dan zijn de onderstaande activitytrackers goede keuzes.

Let op: Bij veel aanbieders worden goedkope activity trackers aangeboden die rechtstreeks van AliExpress komen. Lees altijd goed de reviews na. Twijfel je? Installeer dan op de pc de Chrome extensie Aliseeks of upload de foto van de tracker op de website. Zo zie je direct of dit horloge voorkomt op AliExpress en hoeveel deze kost.  

Bekijk de verschillen met een smartwatch

In de onderstaande video van Coolblue leer je over de verschillen tussen een activity tracker en een smartwatch.

Veelgestelde vragen over activity trackers en de lijst met beste fitness trackers 2022

Een aantal veelgestelde vragen op een rij.

Is een Fitbit de beste activity tracker?

Nee. Er zijn tegenwoordig enorm veel merken en soorten op de markt. De beste activity tracker is per persoon verschillend. Wil je bijvoorbeeld een tracker die meer meet dan alleen hartslag en stappen? Dan koop je een andere tracker dan iemand die alleen maar een goede stappenteller zoekt. Bepaal goed van tevoren welk doel je hebt met de fitness tracker en ga dan pas gericht zoeken naar een goed model!

Ga je gezonder leven met een fitness tracker?

Nee, je gaat niet spontaan gezond leven en gewicht verliezen (afvallen). Een tracker kan wel een goed hulpmiddel zijn voor mensen die gezonde keuzes willen maken.

Moet je een activity tracker 24 uur per dag dragen?

Nee. Dit is zeker niet verplicht. Toch kun je veel extra statistieken en voordelen halen als je een horloge de hele dag en nacht draagt. Het meet vaak je hartslag en kan ook slaapstatistieken bijhouden.

Wat betekent 5 ATM, 3 ATM of 1 ATM?

ATM is een term die je veel tegenkomt in de sporthorloge- en activity tracker wereld. ATM betekent het aantal atmosfeer aan druk dat je apparaat aankan als het stilstaat onder water. Elke 10 meter aan diepte voegt 1 atmosfeer van druk toe. Een 5ATM-classificatie betekent dan ook dat het apparaat waterdicht is tot 50 meter. Dit zien we bijvoorbeeld terug bij meerdere hardloophorloges, activity trackers en sporthorloges.

nv-author-image

Redactie

De redactie test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers.