Home » Blog » Suunto deelt interessante sportstatistieken over 2020

Suunto deelt interessante sportstatistieken over 2020

Nu het jaar 2021 is begonnen heeft Suunto een terugblik geplaatst. In deze terugblik deelt Suunto leuke cijfers van gebruikers met een Suunto horloge. Zo heeft de sporthorlogemaker in Spanje de meest actieve gebruikers en hebben gebruikers in Frankrijk de meeste hoogtemeters gemaakt in 2020. Nederland wordt ook in het jaaroverzicht genoemd. Samen met Finland, Nieuw-Zeeland, Estland en België hebben Suunto-gebruikers in Nederland het meeste slaap. De meeste activiteiten zijn gemeten in Finland (meest actieve gebruikers). Misschien komt dit wel een beetje omdat het bedrijf uit dit land komt.

4.2 verschillende soorten activiteiten per gebruiker

In 2020 hebben sporters met een Suunto horloge gemiddeld 4.2 sporten bijgehouden. Dit betekent dus dat de gemiddelde gebruiker van dit merk horloge meer dan vier soorten sporten heeft uitgevoerd in het jaar. De meest populaire sport om bij te houden om een Suunto horloge is hardlopen. De meest actieve gebruikers hebben in totaal 63 verschillende activiteiten bijgehouden met het horloge.

Meer buiten bewogen

Suunto ziet tevens een enorme toename van 70% in activiteit onder de gebruikers. Volgens Suunto komt dit wellicht omdat veel mensen thuis werkten, er meer tijd was om te wandelen en we meer samen buiten activiteiten gingen ondernemen. In sommige landen zijn de sportscholen ook lang gesloten of gesloten geweest. Dit kan ook bijdragen dat mensen meer zijn gaan hardlopen, wandelen e.d. Wandelen (stijging van 37%) en mountainbiken (20% stijging) zijn naast indoor fietsen op een fietstrainer enorm gestegen.

Suunto als duikhorloge

Je kan o.a. de Suunto 9 Baro goed gebruiken als duikhorloge. Gemiddeld gezien behaalden duikers een gemiddelde diepte van 15,5 m voor duikers en 6 m voor freedivers. In de maand augustus heeft Suunto de meeste duikactiviteiten gemeten.

De meest actieve landen

Finland, Zuid-Afrika, Zweden, Rusland en Polen hebben de meest actieve gebruikers. Zuid-Afrika is hiermee het enige land in het zuidelijk halfrond dat op de lijst staat. Ook hier hadden zij te maken met meerdere lockdowns. Finland, Nieuw-Zeeland, Nederland, Estland en België staan bovenaan de lijst als het gaat om voldoende slaap. Finnen sliepen gemiddeld meer dan 7 uur per nacht en staan hier mee aan kop.

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.