Home » Blog » Horloges met navigatie en kaarten tijdens wandelen

Horloges met navigatie en kaarten tijdens wandelen

Horloge GPX navigatie GPS hiken wandelen

Veel mensen zijn op zoek naar een horloge waar ze mee kunnen navigeren tijdens het wandelen. Dit zijn vaak sporthorloges of smartwatches die net even wat duurder zijn dan de rest. In dit artikel heb ik vijf horloges bekeken waarmee je goed kan navigeren als je aan het wandelen bent. Je ziet dan op het horlogescherm de route waar je heen moet gaan. Deze route kun je (meestal) van tevoren zelf ingeven via een GPX bestand of Komoot. In deze blog heb ik horloges van Garmin, Suunto, Coros en Polar opgenomen. Alle horloges hebben een eigen ingebouwde GPS, waardoor je geen telefoon mee hoeft te nemen om te navigeren.

Goed om te weten: Deze horloges staan in willekeurige volgorde weergeven, al gaat mijn lichte voorkeur wel uit naar de nummer één van de lijst ?

Garmin Fenix 6x pro Solar, navigatie en kaarten

Voor de lange wandeling en hike is de Garmin Fenix 6x Pro Solar een van de beste horloges die je op dit moment kan kopen. Met dit horloge kun je goed navigeren met kaarten om de pols. Hieronder bekijk je dit horloge op pad:

Wist je dat: Dit horloge is ook verkozen tot beste sporthorloge van dit jaar!

In de winkel bekijken

Alternatief Garmin Fenix 5X Sapphire

Dit horloge heeft ook kaarten tijdens het wandelen om de pols en is net iets goedkoper dan het bovenstaande model.

Garmin Instinct: lange batterijduur en navigeren

De Garmin Instinct kan je voor onder de 250 euro kopen en is daarmee een van de goedkoopste horloges uit deze lijst. De Instinct wordt gezien als een robuust outdoor horloge. Het is een horloge wat erg geliefd is bij mensen die actief hiken en een horloge niet elke dag willen opladen. Het is voorzien van kaarten, die je via Garmin Connect kan uploaden en bekijken.

Suunto Traverse

De Suunto Traverse wordt aangeprezen op meerdere websites. Het belangrijkste kenmerk wat steeds naar voren komt: Navigeren met GPS. Je kan met dit horloge van het bekende merk Suunto erg goed navigeren om de pols. Het apparaatje heeft tevens een hele goede batterijduur.

Coros Apex Premium Multisport GPS Watch

Als alternatief op alle grote merken, kun je de Coros Apex overwegen. Wellicht voor veel mensen een vrij onbekend merk. Coros draait echter al een flinke tijd mee en heeft zich al meerdere malen bewezen.

Polar Grit X

Dit is een echt outdoorhorloge, zoals je in mijn uitgebreide Polar Grit X review kan lezen. Je kan hiermee ook goed navigeren, zoals je in de onderstaande video kan zien.

Alle GPX horloges bekijken: toplijst!

Druk op de bekijk-knop om meer te weten te komen over het horloge, waaronder specificaties

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.