Home » Blog » Withings lanceert nieuwe cardiovasculaire index voor de Withings weegschaal

Withings lanceert nieuwe cardiovasculaire index voor de Withings weegschaal

Withings Cardio weeghscaal vasculaire leeftijd

Begin mei 2021 heeft withings een nieuwe cardiovasculaire index op basis van Pulse Wave Velocity gelanceerd op de Withings Body Cardio weegschaal. Met deze weegschaal kan je dagelijks de hartgezondheid en vasculaire leeftijd (vascular age) in de gaten houden vanaf huis. Withings wordt gezien als een pionier op het gebied van gezondheid en beweging. De weegschaal van het bedrijf zit al bordevol met functies. Sinds deze week heeft Withings er ook de Vascular Age aan toegevoegd. Middels de cardiovasculaire index krijg je meer inzicht in jouw hartgezondheid. Het geeft een schatting van de innerlijke hartleeftijd en een indicatie of deze optimaal, normaal of niet optimaal is voor jouw chronologische leeftijd.

Wat is vascular age op de cardiovasculaire index van Withings?

Vasculaire leeftijd is gebaseerd op Pulse Wave Velocity (PWV), een meting van arteriële stijfheid die een belangrijke indicator is voor de gezondheid van het hart. Het wordt veel gebruikt in klinische omgevingen om vroegtijdig te waarschuwen voor de bijbehorende risico’s van hart- en gezondheidsincidenten, zoals hypertensie, hoog cholesterol, orgaan falen, verminderde cognitieve functie, de ziekte van Alzheimer, beroerte en hartaanval.

Het is de snelheid waarmee de bloeddrukpuls zich voortplant door de bloedsomloop. Om PWV te bepalen, meet Body Cardio het tijdsverschil tussen bloeduitstoot door het hart in de aorta en de aankomst van de bloedstroom in de voeten met behulp van ballistocardiografie en impedantie-plethysmografietechnologieën.

Hoe wordt dit berekend?

Wanneer het hart klopt, oefent het een kracht uit die leidt tot gewichtsvariaties op de Body Cardio. Een verandering in de elektrische stroom van het lichaam kan door de weegschaal worden gedetecteerd wanneer deze bloedstroom de voeten bereikt, waardoor PWV kan worden berekend.

Wist je dat: Withings staat bekend om de medische horloges, zoals de Withings ScanWatch.

De Body Cardio weegschaal van Withings

Hieronder zie je de weegschaal van Withings in de winkel. Druk op de bekijk-knop om er meer over te lezen.

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.