Home » Blog » Withings ScanWatch kopen, informatie en mijn mening

Withings ScanWatch kopen, informatie en mijn mening

Withings ScanWatch

Een geruime tijd geleden heb ik mijzelf ingeschreven voor de nieuwsbrief van Withings. Dit bedrijf maakt hele gave medische horloges. Een aantal modellen zijn op dit moment al te koop in de winkel, maar het grote wachten was toch wel op de Withings ScanWatch. De specificaties beloofden veel goeds. Het moet een beetje het paradepaardje worden van Withings. Op 7 september 2020 kreeg ik eindelijk de e-mail: De Withings ScanWatch kopen? Dat kan! Vanaf 8 september 2020 kun je het horloge bestellen. In dit artikel bekijk ik het horloge, lees je er meer informatie over, bekijk ik de functies en bekijk ik ook andere horloges van het merk Withings. Echt een merk om goed in de gaten te houden.

Wat is de Withings ScanWatch?

De Withings ScanWatch is een hybride smartwatch van het merk Withings. Het valt onder de categorie smartwatch, medisch horloge, ECG-horloge en gezondheidshorloge. Het horloge is mede ontwikkeld door cardiologen en is klinisch gevalideerd. Het wordt gezien als ‘s werelds eerste hybride smartwatch die een gebruiker kunnen waarschuwen voor een mogelijk geval van boezemfibrilleren of ademhalingsstoornissen. ScanWatch biedt ook diepgaande activiteiten en slaaptracking, waterbestendigheid tot 50 meter en een uitzonderlijke batterijduur tot 30 dagen voordat deze moet worden opgeladen.

ScanWatch kopen: laatste aanbiedingen

Hieronder zie je de beste prijzen voor de Withings Scanwatch kopen!

Het medisch horloge bekijken in een video

In de officiële video van het bedrijf zelf krijg je een goed idee over dit horloge, waarmee je ook ECG-filmpjes kan maken.

Kenmerken van de ScanWatch

Het hybride horloge lijkt misschien op een normaal horloge met wijzerplaat, maar niets blijkt minder waar. In de behuizing zitten enorm veel technologieën verwerkt. Een korte opsomming met punten die ik zelf even uit wil lichten

  • Hartgezondheid bewaken: 24/7 hartscan, ECG filmpjes maken (hartfilmpjes)
  • Ademhaling bewaken: ademhalingsstoornissen tijdens slaap herkennen, ademhalingsscan
  • 24/7 activiteit en slaap volgen: stappenteller, automatische activiteitendetectie
  • SpO2-sensor (oximeter, zuurstofsaturatie in het bloed meten)
  • GPS werkt alleen in combinatie met een actieve verbinding met een smartphone.
  • Trainingsmodus: Profielen voor meer dan 30 sporten
  • Slaap monitoren: Het horloge herkent automatisch wanneer je slaapt en geeft na een nacht slapen een slaapscore. Hier zie je ook de slaapcycli (licht, remslaap etc.)
  • Smarwatchfuncties: Meldingen doorzetten vanaf de telefoon
  • Duurzaam ontwerp: Waterbestending tot 5ATM, digitale kroon, afwisselen tussen sportbandjes en horlogebandjes mogelijk, saffierglas en roestvrijstalen constructie.

Waarschuwing bij te hoge of te lage hartslag

ScanWatch controleert automatisch uw hartslag gedurende de dag op het beste moment. Dankzij een exclusief algoritme dat is ontwikkeld met cardiologen, waarschuwt ScanWatch u als uw hartslag laag of hoog is of als uw hartritme onregelmatig is. Omdat hartafwijkingen geen symptomen kunnen hebben, kan het dienen als een systeem voor vroegtijdige waarschuwing.

Ademhalingsstoornissen tijdens de slaap

De functie Respiratory Scan bewaakt de hele nacht zuurstofverzadiging, hartslag, ademhalingsfrequentie en beweging. Een exclusief algoritme, ontwikkeld met experts, berekent de gegevens om ademhalingsstoornissen te meten, een indicator van slaapapneu.

Withings ScanWatch kopen
Bron: Withings

ECG horloge

ScanWatch kan een elektrocardiogram van medische kwaliteit opnemen en tekenen van atriale fibrillatie detecteren – een vorm van aritmie die schadelijk kan zijn voor uw gezondheid als deze niet wordt gediagnosticeerd. ECG-metingen kunnen eenvoudig worden gedeeld met uw arts via de Health Mate-app, die waardevolle informatie biedt om uw hartgezondheid te volgen.

Withings ScanWatch kopen

Het horloge is (vooralsnog) niet te koop in de Nederlandse webwinkel. Wel kun je het al bestellen in de officiële winkel van Withings. Het horloge wordt standaard gratis verzonden naar Nederland. Ik verwacht persoonlijk dat grote webwinkels in Nederland het horloge binnen een paar weken in het assortiment gaan opnemen. Ben je echt enthousiast over het horloge? Dan kun je het prima in de webwinkel van Withings kopen!

Conclusie Withings ScanWatch

Het nieuwste paradepaardje van het merk Withings is eindelijk beschikbaar. De ScanWatch ligt nu in de digitale winkel. Het horloge heeft een pittige adviesprijs van €279,95, maar je krijgt er wel heel veel voor terug. Ik ben zelf helemaal fan van het ontwerp: simpel maar heel erg effectief.

Ik raad het horloge zeker aan voor mensen die op zoek zijn naar een medisch horloge / gezondheidshorloge zonder al te veel poespas. Je kan er ECG (hartfilmpjes) mee maken, zuurstofsaturatie in het bloed mee meten, sporten / activiteiten mee tracken en gebruiken als stappenteller. Daarnaast ontvang je waarschuwingen als de hartslag te hoog, te laag of gewoon abnormaal is. Een groot voordeel vind ik dat de ScanWatch automatisch sporten kan tracken, waardoor je niet per se voor het wandelen of sporten eerst de activiteit moet aanklikken. Hierdoor raad ik het horloge zeker aan de oudere doelgroep aan. Je hebt het gemak van een activity tracker, stappenteller, smartwatch en medisch horloge in een heel mooi en simpel design!

Ben je op zoek naar een horloge wat iets minder medisch is en iets meer smartwatch, dan zou ik eens naar de Fitbit Sense kijken in het Sense informatie-artikel of in de Fitbit sense prijs vergelijker!

Andere (goedkopere) horloges van hetzelfde merk

Vind je de adviesprijs van bijna 280 euro net iets te veel? Dan kun je ook kijken naar andere horloges van het merk Withings. Let op: Deze hebben niet allemaal dezelfde functies als de ScanWatch. Bekijk dus goed de specificaties in de winkels! De Move ECG zou je kunnen zien als een goedkoop alternatief, maar is qua functies (op ECG, stappen en activiteiten tracken na) beperkt vergeleken met de ScanWatch.

Veelgestelde vragen over dit horloge

Een aantal vragen en antwoorden over het nieuwste horloge van Withings.

Vanaf wanneer kan ik de ScanWatch kopen?

Dit kan vanaf 7 september 2020. Het horloge is standaard te koop in de Withings webwinkel. De grote Nederlandse webwinkels gaan – naar alle waarschijnlijkheid – het horloge ook opnemen in het assortiment.

Kan ik een hartfilm (ECG) maken met het horloge?

Ja! Het is een echt medisch / gezondheidshorloge. De ScanWatch is samen met cardiologen gemaakt. Je kan op elk moment een Elektrocardiogram (ECG) starten op het horloge.

Wat is er bijzonder aan dit horloge?

Het wordt gezien als ‘s werelds eerste hybride smartwatch die een gebruiker kunnen waarschuwen voor een mogelijk geval van boezemfibrilleren of ademhalingsstoornissen. Daarnaast heeft het een mega-lange batterijduur, waardoor je het zeker niet elke dag hoeft op te laden.

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.