Home » Blog » Fitbit Sense: uitgebreid bekeken + aanbiedingen en foto’s!

Fitbit Sense: uitgebreid bekeken + aanbiedingen en foto’s!

Fitbit Sense review

Eind september 2020 wordt de nieuwste smartwatch van Fitbit uitgebracht. Deze heeft de naam Fitbit Sense gekregen. Deze smartwatch krijgt een ingebouwde elektrodermale activiteitssensor (EDA), een ECG-app, huidtemperatuursensor en meer dan 6 dagen batterijduur. De Fitbit Sense kan gebruikers helpen bij het volgen van belangrijke trends in gezondheid en welzijn, zoals hartslagvariaties (HRV), ademhalingsfrequentie en SpO2 met het nieuwe Health Metrics-dashboard. De smartwatch heeft de adviesprijs van €329,95 gekregen en is nu beschikbaar als pre-order bij diverse webwinkels. Hieronder bekijk ik de nieuwste smartwatch van Fitbit uitgebreid, bekijk je meerdere Fitbit Sense foto’s en lees je wat je allemaal met de Sense kan. Het horloge werd tegelijkertijd aangekondigd met de Fitbit Versa 3.

Wat is de Fitbit Sense?

De Fitbit Sense is een smartwatch van het merk Fitbit. Het is een horloge die zich erg richt op het bijhouden van gezondheidsstatistieken. De nieuwste toevoeging is de EDA-sensor, die elektrodormale activiteit meet. Dit geeft een indicatie van het stressniveau van de gebruiker. De smartwatch werd eind augustus 2020 aangekondigd en komt eind september 2020 op de markt. Het meet daarnaast hartslag, ECG, zuurstofsaturatie in het bloed (SpO2), huidtemperatuur met de skin sensor en slaap. Daarnaast werkt het goed samen met de bekende voice assistants Alexa en Google. De Fitbit Sense heeft een ingebouwde GPS, waardoor je diverse sportactiviteiten, zoals hardlopen, fietsen en wandelen, kan tracken. De batterijduur in normale modus is langer dan zes dagen, maar in GPS modus is dit een stukje korter. Het is een echt gezondheidshorloge, zoals je in deze review kan lezen!

Pre-order nu en krijg 6 maanden gratis Fitbit Premium!

Hieronder zie je de beste aanbiedingen van de Fitbit Sense. Het horloge wordt op 25 september 2020 verwacht, maar kun je nu al bestellen. Met een beetje geluk wordt de Sense op 25 september bij jou bezorgd en kun je er direct mee aan de slag. Ik heb de smartwatch meteen al besteld, maar dat doe ik met vrijwel elk nieuw horloge ?. Je ontvangt gratis 6 maanden Fitbit Premium als je een van de onderstaande deals pakt!

Aankondiging in een video

In de onderstaande YouTube-video van het officiële kanaal van Fitbit zie je meer over het horloge

De nieuwe Fitbit Sense sensoren uitgebreid bekeken

De Fitbit Sense moet het nieuwe paradepaardje worden voor Fitbit op het gebied van smartwatches. Naast de sensoren die je terug kan vinden op andere smartwatches, zoals in de Versa serie, heeft de Sense nog een aantal nieuwe sensoren ingebouwd gekregen. Dit zijn de temperatuursensor, EDA sensor en ECG. Als je het aan mij vraagt, zijn dit wel een aantal hele gave sensoren. Echt goede ECG horloges zijn er nog niet enorm veel, op de Apple Watch Series 4 en 5, Samsung Active 2 en Withings Move na. De Fitbit Sense gaat naadloos in dat rijtje passen op het gebied van ECG.

De EDA sensor

Deze sensor meet elektrodermale activiteit en geeft daarna aan hoe het met jouw stressniveau zit. Je vraagt je waarschijnlijk – net zoals ik – af wat elektrodermale activiteit precies is? Elektrodermale activiteit is de variatie in elektrische eigenschappen van de huid. De Fitbit Sense sensor meet de galvanische huidreactie van de huid. In 1849 kwam men er al achter dat de huid van mensen elektrisch actief was. Door de jaren heen werd dit gemeten en gebruikt in onder andere de psychiatrie. Een EDA-sensor meet deze bio-elektrische verschijnselen en de huid. In het geval van de Fitbit Sense meet je het door de handpalm op de bovenkant (wijzerplaat) van het horloge te leggen. Tijdens de meting meet de smartwatch de verandering in elektrodermale activiteit en geeft een stressscore. Nadelen zijn dat temperatuur, vochtigheid, hoeveel water je hebt gedronken en medicijngebruik storende factoren kunnen zijn.

Huidtemperatuur sensor op de Fitbit Sense

Fitbit Sense voegt een nieuwe huidtemperatuursensor toe om veranderingen te detecteren die mogelijk een teken zijn van koorts, ziekte of de start van een nieuwe menstruatiecyclus. Als je de Fitbit Sense ook in de nachten draagt, worden ook tijdens het slapen huidtemperatuurmetingen verricht. Zo zie je de huidtemperatuurvariatie in de loop van de tijd. Hoe langer je de smartwatch draagt, des te meer gegevens de Sense heeft om te analyseren. Metingen van huidtemperatuur zijn vooralsnog zeldzaam in sporthorloges, activity trackers en smartwatches. Een bijzondere toevoeging en ik ben echt benieuwd wat voor extra gezondheidsgegevens dit gaat geven.

ECG-sensor

ECG is een afkorting van ElektroCardioGram. Dit wordt ook wel een hartfilmpje genoemd. Als je een vinger tegen de hoek linksonder en een andere vinger tegen de hoek rechts boven de Fitbit Sense houdt, wordt er een hartfilmpje gemaakt. Eerder schreef ik al een heel uitgebreid artikel over horloges met hartfilmpjes. Natuurlijk vervangt dit nooit de meting van een arts of specialist. Het is wel een teken dat Fitbit steeds meer de kant van medische horloges aan het ontdekken is.

SpO2-sensor

De Fitbit Sense is uitgerust met een SpO2-sensor. Dit is geen nieuwe toevoeging. Meerdere populaire activity trackers en smartwatches hebben deze feature al een tijdje. Met al die nieuwe gezondheidssensoren van de Sense, kan de SpO2 natuurlijk niet ontbreken. Deze meet de hoeveelheid zuurstof in je bloed. Je kan deze ook weergeven op een SpO2-wijzerplaat, zodat je dit altijd inzichtelijk hebt. Fitbit Premium leden kunnen de SpO2 waarde volgen in de app en zien dan de trend in de loop van de tijd. Zo zie je in het dashboard met gezondheidsmeters indicaties van belangrijke veranderingen in conditie en welzijn. Niet-premium leden kunnen losse metingen op het gebied van zuurstofsaturatie uitvoeren.

Fitbit Sense kopen

Andere bijzondere kenmerken van deze premium smartwatch

In het volgende grote tussenkopje bekijk ik de specificaties van de Fitbit Sense. Hieronder licht in een aantal leuke kenmerken uit. Dit zijn kenmerken die ik zelf de moeite waard vind om uit te lichten.

Ondersteuning voor spraakassistenten

In Amerika en enkele andere landen zijn Alexa en Google Voice Assistant niet meer weg te denken. Ook in Nederland is dit steeds meer in opkomst. Even een wekker zetten? Vraag het je assistent! Wat voor weer is het vandaag in Spanje? Vraag het je assitent! De Fitbit Sense heeft uitgebreide ondersteuning voor de spraakassistenten. Ik vrees alleen dat de ondersteuning in het Nederlands er wel is, maar dat deze lang niet zo goed is als in het Engels.

NFC betalingen (contactloos betalen)

Bij veel van mijn favoriete Forerunner-horloges ontbreekt de NFC-functie. Zonde, want het is geen hele ingewikkelde feature om in te bouwen. De nieuwste Fitbit smartwatch heeft het in ieder geval wel. Zo kun je contactloos betalen in de winkel. Ik moest hier op het begin even aan wennen, maar doe voor kleine bedragen eigenlijk niet meer anders. Ik neem nog steeds wel een pinpas mee, omdat ik nog steeds bang ben dat ik een keer af wil rekenen en het horloge werkt niet ?. Herkenbaar?

De Fitbit Sense als sporthorloge

Dit horloge heeft een ingebouwde GPS, waardoor je tijdens het sporten je route kan bijhouden. Je hoeft dan niet constant met een telefoon in verbinding te staan. Iets wat bijvoorbeeld de Fitbit Charge 4 ook ingebouwd heeft, maar veel andere activity trackers en smartwatches van het merk niet hebben. Je kan meer dan 20 activiteitenprofielen inladen op de Sense. Je kan goed met het horloge zwemmen in zowel open water als in het zwembad. Hoe de GPS zich gedraagt in open water is nog de vraag. Dit is voor horloges nog vrij lastig. Zwemmers kunnen de baanlengte instellen, baantjes tellen, zwemsnelheid meten, zwemafstand bekijken, SWOLF tracking inschakelen en gebruik maken van automatische slagherkenning. Het meet de hartslag niet onder water. Wil je dat? Dan moet je echt een zwemhorloge kopen.

Sporten met de Fitbit Sense

Enkele geschikte sporten: Golf, Tennis, Watersport, Wintersport, Wandelen, Fietsen, Fitness, Hardlopen, Triathlon, Zwemmen, Circuittraining, Crosstrainer, Front lunges, Interval training, Lateral lunges, Loopband, Rope workout, indoor cycling, Stapmachine, Vechtsport, Yoga.

Nog meer verbeteringen op een rij

  • Het is nog makkelijker om horlogebandjes te verwisselen dankzij een nieuw kliksysteem
  • De vernieuwde oplader klikt makkelijk op de achterkant. Dit ziet er een stuk beter uit dan het gekke systeem van de Versa en de Charge modellen.
  • Drie nieuwe sensoren: ECG, temperatuur en EDA sensor
  • Ingebouwde GPS
  • Contactloos betalen Nederland: ABN AMRO Maestro, ABN AMRO Mastercard, Bunq Maestro, Bunq Mastercard, ICS Mastercard, ICS Visa, Openbank Mastercard, Rabobank Maestro.
  • Contactloos betalen België:  BNP Paribas Fortis Maestro, BNP Paribas Fortis Visa, BNP Parisbas Fortis Mastercard, Fintro Maestro, Fintro Mastercard, Fintro Visa, Hello Bank! Visa, Hello bank! Maestro, KBC Maestro
  • Compatibel met Spotify, Strava en veel andere externe apps
  • Meldingen van smartphone doorzetten, zoals berichten ontvangen en verzenden, caller ID, inkomende oproepen weigeren of accepteren en muziek bedienen.
Sense Fitbit horlogebandje

Conclusie: De Fitbit Sense kopen of niet?

De Fitbit Sense is op het eerste gezicht een prachtige smartwatch. Naar mijn mening is het een flinke stap vooruit vergeleken met de Versa 2, Versa 3 (nieuw en op dezelfde dag aangekondigd) en Ionic. Dit valt ook te zien aan het prijskaartje. €329,95 is wellicht vrij duur, maar je krijgt er een echt premium smartwatch voor terug van het merk Fitbit. Dit betekent ook dat je gebruik kan maken van de zeer gebruiksvriendelijke app. De nieuwe sensoren (ECG, huidtemperatuur en EDA) voegen echt wat toe op het gebied van gezondheidsstatistiek, waardoor het ook echte en geschikt gezondheidshorloge en medisch horloge is. Nadeel is dat je geen ANT+ koppeling kan maken met bijvoorbeeld een fietscomputer of externe hartslagband. Dit kan alleen met apparaten die bluetooth hebben. Ik raad het horloge aan voor jong en oud. Het is een gebruiksvriendelijk horloge voor iedereen. Heb je iets meer te besteden voor een smartwatch? Dan kan ik dit horloge aanraden.

Pre-order: Fitbit Sense kopen

Ontvang gratis 6 maanden Fitbit Premium bij een pre-order uit de onderstaande lijst.

Vergelijkbare budgetopties: Huawei GT 2e Sport en Fitbit Versa 2. Al zijn deze horloges niet zo rijk uitgerust als de nieuwe Fitbit Sense.

Veelgestelde vragen over de Fitbit Sense smartwatch

Een aantal vragen en antwoorden over dit horloge

?Wanneer komt de Fitbit Sense uit en hoe duur is het horloge?

De Fitbit Sense komt op 25 september 2020 uit en heeft de adviesprijs van €329,95. Er zijn hele leuke Fitbit Sense aanbiedingen beschikbaar voor mensen die het toestel nu alvast vooruitbestellen (pre-order). Lees voor de aanbiedingen dit artikel door!

?️Heeft de Fitbit Sense een eigen GPS?

Ja! De Sense is uitgerust met een eigen GPS. Zo kun na het sporten en wandelen de route achteraf bekijken. Je hoeft dan geen telefoon meer mee te nemen tijdens activiteiten.

?Wat is de batterijduur?

De smartwatch gaat in normale modus meer dan 6 dagen mee. Het is nog onbekend hoe lang het horloge in GPS-modus meegaat, maar dat zal wel drastisch minder zijn.

?Welke nieuwe sensoren heeft de Fitbit Sense?

De Fitbit Sense heeft echt hele gave nieuwe sensoren ingebouwd. Nieuwe toevoegingen zijn: ECG, temperatuur en EDA sensor. Je maakt dus een hartfilmpje met het horloge, meet de huidtemperatuur en krijgt een uitgebreide meting van stressscore op basis van onder andere elektrodermale activiteit in de handen.

Fitbit Sense specificaties

Vorige week was er nog niet veel bekend over dit horloge. Er waren -een paar dagen voor de officiële aankondiging – slechts een aantal foto’s uitgelekt. Nu zijn alle specificaties bekend. Hieronder zie je alle specificaties.

Fitbit Sense - Smartwatch - Zwart

329,00
269,00
Bol.com
Prijs gecheckt op 20 september 2021 00:45

Kenmerken

ModelFitbit Sense
MerkFitbit
Garantie2 jaar
Maat40
Polsomtrek140 - 220mm
KleurZwart
IP-certificeringIP68 (volledig stofdicht en volledig waterdicht)
SchokbestendigJa
Geschikt voor onderwaterJa
Waterdicht tot (min)120 minuten
StofdichtJa
Geschikt voor besturingssysteemiOS | Android
DisplayAMOLED
Schermgrootte1.58 inch
Verlicht schermJa
TouchscreenJa
Batterijstatus zichtbaar op apparaatJa
TijdweergaveJa
WekkerJa
Notificaties van je smartphoneMail lezen | Berichten versturen | Berichten ontvangen | Alleen opnemen/ophangen
NavigatiefunctieJa
CameraNee
SpraakbesturingJa
DatumaanduidingMaand | Jaar | Datum | Dag
Inclusief belfunctieJa
Stopwatch functieJa
StappentellerJa
TrappentellerJa
SlaaptrackerJa
ActiviteitenMultisport
Type trainingIntervaltraining | Rondetijden
Te gebruiken metFitbit app
HartslagmeterJa
Frequentie hartslagmetingContinu
Gecodeerde hartslagsensorJa
BewegingssensorJa
CaloriemeterJa
AfstandsmeterJa
HoogtemeterJa
BarometerJa
GPSJa
A-GPSJa
WIFIJa
BluetoothBluetooth 4.2
NFCJa
Batterijduur wearable6 dag(en)
Batterij capaciteit260 mAh
Draadloos op te ladenNee
Verwisselbare accuNee
Batterijstatus zichtbaar op apparaatJa
Kleur horlogebandZwart
Materiaal horlogebandSiliconen
VerstelbaarJa
DraagwijzePolsband
Vorm horlogekastCurved
Kleur horlogekastZwart
Kan zelfstandig met internet verbindenNee
App vereist voor gehele functionaliteitJa
Actieve zone minuten berekeningJa
BluetoothJa
DoelgroepMannen & Vrouwen
Gewicht28.5 g
Inclusief snelheidsmeterJa
Inclusief temperatuurmeterNee
Maximale batterijduur144 h
NikkelvrijNee
Reparatie typeCarry-in
Taal handleidingNederlands
TijdweergaveJa
Type GPSGPS
Verpakking breedte9.12 cm
Verpakking hoogte17.66 cm
Verpakking lengte6.55 cm
VerpakkingsinhoudFitbit Sense, Horlogeband S + L, Oplaadkabel, Garantieboekje

Met hartslagfunctie | Geschikt voor onderwater

Alle afbeeldingen Press Kit Fitbit: https://investor.fitbit.com/press/press-kit/default.aspx

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.