Home » Blog » De beste sporthorloges en slimme horloges voor smalle polsen

De beste sporthorloges en slimme horloges voor smalle polsen

Horloge smalle pols

Voor mensen met smalle polsen is het vaak erg moeilijk om een geschikt horloge te vinden. Veel van de normale horloges van merken zoals Garmin, Polar en Fitbit zijn net iets te groot of te dik om de pols. Soms is het scherm zelfs te breed voor de pols en arm. In andere gevallen is het horloge te dik. Dit is een veelgehoord probleem bij bijvoorbeeld de Fenix 6 en de Wahoo ELEMNT Roam. Als je smalle of dunne polsen hebt, is het niet prettig om een hele dikke horlogekast te hebben of een horloge dat te breed is. In dit artikel bekijk ik 5 horloges die worden aangeraden voor mensen met een kleine polsomtrek.

Wat zijn smalle polsen bij horlogebandjes?

Het kan per merk verschillen waar je in valt. Zo val je bij Apple met een polsomtrek van 130mm in de S-categorie, maar is de lijn tussen S en M erg dun. Bij een polsomtrek van 140mm wordt het zelfs afgeraden om bepaalde type bandjes te kopen, omdat deze niet goed zullen aansluiten. Bij (grote) merken staat altijd aangegeven wat de aangeraden polsomtrek is. Het is dan ook erg belangrijk om de polsen goed op te meten als je dikke of dunne polsen hebt. Zo zie je of het bandje past en of het horloge wat voor jou is.

Tip: Koop horlogebandjes met een klittenbandsysteem!

Garmin 245 (Music)

Veel mensen met smalle polsen zweren bij de Garmin 245 als het ideale horloge. In dit topic van de Garmin subreddit zie je meerdere foto’s van mensen met smalle polsen die dit horloge dragen. Het voordeel van dit horloge is dat het goed past bij mensen met een polsomtrek van 127-204mm. Het scherm heeft een grootte van 30,4mm, waardoor het niet te groot op de pols valt.

Fitbit Versa 3 / Fitbit Sense

Van het merk Fitbit zijn er meerdere geschikte horloges voor mensen met een kleine polsen. In de Fitbit Community kan je in dit topic en onder deze vraag foto’s bekijken van mensen die een Versa 2, Versa 3 en een Fitbit Sense kopen en dragen. De Sense is iets groter dan de andere horloges, maar het scheelt niet veel. Op de hoofdafbeelding van dit artikel zie je de Fitbit Sense, gedragen door iemand met smalle polsen. De afbeelding komt uit deze review.

Garmin Forerunner 45s

De Garmin Forerunner 45s is nog steeds een van de beste goedkope hardloophorloges van dit moment. Het is zelfs mijn persoonlijke favoriet. Het horloge.

Overige S-horloges

Garmin maakt veel horloges waar de S achter de naam staat. Dit zijn horloges speciaal gemaakt voor mensen met smalle polsen. De bovenstaande 45s is hier al een voorbeeld van. Daarnaast zijn er ook de Vivoactive 4s en Venu 2s op de markt die ik aan zou kunnen raden.

Een activity tracker

Activity trackers zijn minder groot dan andere slimme horloges en sporthorloges. Je zou een horloge kunnen kiezen uit deze toplijst met goedkope trackers of uit de lijst met alle activity trackers.

nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook graag over robotstofzuigers, en massage guns en robotgrasmaaiers . Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.