Home » Blog » Forerunner 35, 45 of 55? Welke moet je kopen? Info, uitleg en vergelijking

Forerunner 35, 45 of 55? Welke moet je kopen? Info, uitleg en vergelijking

Forerunner 55 kopen

Veel mensen die op zoek zijn naar een horloge om mee te hardlopen twijfelen tussen diverse modellen van de Garmin Forerunner serie. Dit begrijp ik wel. Ik raad Garmin Forerunner horloge vaak aan, omdat het kwalitatief gezien hele goede horloges zijn. De Forerunner-serie is echter enorm uitgebreid. Logisch dat mensen veel twijfelen over het juiste horloge. Zo heb je de Triathlon/multisport-serie, zoals de 745, 945 en 935. Hoewel deze horloges natuurlijk ook voor hardlopers perfect geschikt zin, zitten er ook veel functies in die je misschien niet echt nodig hebt. Ook zijn dit wat duurdere horloges. Een Garmin Forerunner 55, 45 of 35 is dan wellicht meer geschikt. Dit zijn drie goedkopere modellen van het merk Garmin in de categorie hardloophorloge, sporthorloge, stappenteller en horloge voor de sportschool. Welke moet je kopen? Uitgebreide info en vergelijking.

De drie horloges in het kort

Voordat tik begin met een uitgebreide vergelijking tussen de verschillende horloges, vat ik eerst kort samen wat voor horloges ik hieronder ga vergelijken. Het gaat hier om een serie van horloges. De Forerunner 35 is de oudste, daarna is de 45 samen met de 45s gelanceerd. Recent heeft Garmin daar de Forerunner 55 aan toegevoegd.

Afkortingen: In dit artikel noem ik de horloges voor het gemak ook wel FR55, FR35 en FR55. FR staat in deze afkorting voor ForeRunner.

Garmin Forerunner 55

Dit is het nieuwste horloge gemaakt in de “zeer regelmatige-hardloper” serie van Garmin Forerunner. Het horloge werd in juni 2021 wereldwijd gelanceerd en is het duurste van de drie horloges uit dit artikel. Het heeft wel de meeste functies.

Garmin Forerunner 45 en 45s

De Garmin Forerunner 45 en 45s stammen beiden uit april 2019. Dit model is een van de meest verkochte modellen van de Forerunner serie geweest. Logisch ook. Qua prijs, kwaliteit en functies is het een geweldig horloge. Voor de meeste hardlopers een perfect geschikt horloge. Logisch dat Garmin deze serie heeft uitgebreid.

Garmin Forerunner 35

Dit is het oudste model uit de hardloop-serie van Garmin. Het Forerunner 35 horloge werd op 31 augustus 2016 gelanceerd. Qua model lijkt het niet op de twee nieuwere modellen. Qua functies loopt het ook zeker een stuk achter. Dit is meer dan logisch gezien de releasedata.

35, 45 en 55 met elkaar vergeleken op meerdere punten

Deze Garmin Forerunner modellen voor hardlopers en fanatieke sporters hebben enkele overeenkomsten, maar ook veel verschillen. Hieronder bekijk ik de verschillen en overeenkomsten op enkele belangrijke punten. Daaronder geef ik mijn mening en een eindconclusie over welk Forerunner hardloophorloge je het beste kan kopen.

Prijs

De FR55 is het nieuwste horloge en wordt algemeen gezien als het beste horloge van de drie. Als je het echter qua prijs bekijkt, is het wel meteen het duurste horloge. De adviesprijzen in 2021/2022 zijn:

  • Forerunner 55: €185,00
  • Forerunner 45: €149,99
  • Forerunner 35:  €102,00

De FR35 is in de meeste winkels niet meer goed te verkrijgen, omdat dit het oudste model is in de huidige hardloop-serie van Garmin.

Scherm

De FR35 heeft geen kleurenscherm. Dit heeft Garmin pas sinds de FR45 ingevoerd. Het scherm van de 35 heeft ook een heel ander formaat. De FR55 en FR45 hebben meer een horlogeformaat, die vrijwel elk Forerunner horloge van Garmin heeft. Dit formaat vind ik persoonlijk prettiger. Qua scherm wint het nieuwste FR55 horloge het van de overige twee. Deze is namelijk uitgevoerd met een 1,04 inch OLED scherm, waar de oudere modellen het met een LED en LCD scherm moeten doen.

Goed om te weten: Alle drie horloges werken gewoon met de nieuwste versies van iOS en Android.

Hartslag meten

Op dit punt zitten veel grote verschillen. Het oudste horloge (FR35) is in staat om de hartslag te meten via de pols, maar doet eigenlijk niet meer dan dat. De twee nieuwere modellen zijn daarin veel geavanceerder. De Forerunner 55 en 45 series kunnen veel meer, zoals:

  • Hartslagzones in kaart brengen
  • Melding geven bij onregelmatige hartslag
  • Hersteltijd meten
  • Fitnessleeftijd meten
  • Hartslag stressniveau meten

Uniek: De Garmin Forerunner 55 kan als enige de hartslag onder water meten via de pols. Dit werkt nog behoorlijk goed. Dit heb ik met de Forerunner 745 zelf uitgetest.

GPS sensor en metingen

Deze horloges beschikken allemaal over een ingebouwde GPS sensor. Dat is een goed iets. Zo hoef je bijvoorbeeld niet altijd je telefoon mee te nemen als je de route wilt bijhouden van een activiteit.  De FR35 doet dit in de basis, maar schiet op dit punt wel tekort vergeleken met de andere twee horloges. de FR45 en FR55 maken gebruik van meerdere soorten GPS opties. De Forerunner 55 doet nog meer. Deze meet de afstand tot bestemming, heeft een simpele vorm van navigatie en een trackbackfunctie. Deze ontbreken bij de andere twee modellen.

Eindconclusie: Welk horloge kopen?

De Forerunner 35 is het oudste model en dit merk je ook echt. Het is niet meer de moeite waard om deze nu aan te schaffen. De verschillen tussen de Forerunner 55 en 45 zijn niet énorm groot. Als je vooral naar de prijs kijkt, dan is de Forerunner45 echt een prima aankoop. Kijk je naar de functies, dan wint de Forerunner 55 nipt. Mijn advies aan de beginnende hardloper op budget: Koop de Forerunner 45. Mijn advies aan de regelmatige hardloper en sporter met een iets ruimer budget: Koop de Forerunner 55.

Tip: Alle specificaties naast elkaar en vergelijken? Dit kan je heel goed zien via deze link bij Coolblue.

nv-author-image

Redactie

De redactie test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.