Home » Blog » Garmin Forerunner 745 review: mijn ervaring met dit multisporthorloge

Garmin Forerunner 745 review: mijn ervaring met dit multisporthorloge

Garmin Forerunner 745 review

Vaste lezers van Sporthorloge365 weten dat mijn voorkeur op het gebied van pure sporthorloges vaak uitgaat naar Garmin. Mijn vaste sporthorloge is dan ook een hele lange tijd de Garmin Forerunner 735XT geweest. Toen in 2020 de opvolger werd aangekondigd van dit multisporthorloge was ik direct enthousiast. In samenwerking met Garmin Nederland mocht ik de opvolger van mijn huidige sporthorloge voor drie weken uittesten. Dit multisporthorloge heeft mijn zeer positief weten te verrassen. Er zijn enorm veel dingen toegevoegd en anders vergeleken met de 735XT. Zo heeft de Garmin Forerunner 745  SpO2-metingen, trainingsbelasting, training buddy, eigen muziekopslag, connectie met Spotify en je kan er contactloos mee betalen. In deze Garmin 745 review lees je mijn ervaring met dit horloge.

Wat is de Garmin Forerunner 745?

De Garmin Forerunner 745 is een sporthorloge van het merk Garmin dat in september 2020 is uitgebracht. Het wordt gezien als de opvolger van het multisporthorloge Garmin Forerunner 735XT. De 745 is ook een multisporthorloge, waarmee je dus vrijwel alle belangrijke sporten kan tracken. Daarnaast wordt het gepromoot als triathlonhorloge. Belangrijke nieuwe functie van de Forerunner 745 zijn het contactloos betalen (Garmin Pay, NFC), eigen muziekopslag, VO2 max meten, trainingsbelasting, raceprognose trainingsstatus, prestatieconditie, training effect en aanbevolen workouts. In 2021 heeft dit horloge een adviesprijs van €449,99, waardoor je het zou kunnen zien als een premium multisporthorloge.

Garmin 745 review

Garmin Forerunner 745 kopen

Bekijk hieronder een uitgebreide prijsvergelijker. De prijzen worden dagelijks opgehaald. Klik op de Bekijk-knop voor meer informatie.

Uitpakken en inhoud

De Garmin Forerunner 745 wordt geleverd in een klein doosje waarin het horloge, een instructieboekje en een oplaadkabel met USB aansluiting. Het kopje van de USB-lader zit er niet bij. Je steekt de oplader van het horloge bijvoorbeeld in de USB-lader van de telefoon of in een USB-port van een laptop. Een snellader werkt wel het snelste. Dan is het horloge binnen enkele uren weer 100% opgeladen en kan het weer tot 7 dagen (smartwatch modus) mee!

Garmin 745 review in het doosje uitpakken kabel

Eerste keer opladen

Ik laad horloges altijd volledig op voordat ik er mee aan de slag ga. De Garmin Forerunner 745 laad je net even iets anders op dan zijn voorganger Forerunner 735XT. Waar de 735XT met een clip-systeem werkt, werkt het bij de 745 met een oplaadkopje dat je achterop het horloge vastklikt. Dit werkt hetzelfde als bij de Garmin Forerunner 945.  Ik vind persoonlijk de manier van opladen van de Forerunner 745 fijner werken. Bij het vastklikken van clipje van de 735XT moet ik altijd een paar keer kijken of het écht goed zit.

Opladen Garmin Forerunner 745

Eerste indruk

Vooraf waren mijn verwachtingen hooggespannen. De Garmin 745 stond namelijk hoog op mijn lijst als mijn nieuwe horloge. Het horloge dat ik zelf ga kopen om mijn sporten mee te tracken. De verpakking was stevig, het opladen werkt prettig en het horloge voelt en zit ook goed. Het meegeleverde sportbandje zit prima. Vaak bestel ik bij een nieuw horloge meteen een vervangend bandje mee, maar dat was nu niet nodig voor de Garmin Forerunner 745 test. Het scherm leest prettig en de knopjes werken goed met indrukken.

Wist je dat: Een Garmin horloge koppel je altijd aan een telefoon met de app Garmin Connect.

Instellen voor eerste gebruik

Na het opladen heb ik direct de 745 ingesteld voor eerste gebruik. Hier heb ik een uitgebreid stappenplan over geschreven. Aangezien ik al een Garmin account heb voor mijn huidige horloge, kon ik ook meteen de gegevens overzetten, zodat de 745 mij vanaf dag 1 al goed kent. Zo weet het horloge meteen mijn Vo2-max, stressniveaus, gemiddelde hartslag tijdens training en rust, hartslagzones en meer. Als je een nieuwe gebruiker bent, duurt het een paar dagen en trainingen voordat het horloge je beter leert kennen en ook dus betere suggesties voor rust en aanbevolen workouts kan geven.

Tip: Zoek je een horloge met uitgebreide kaarten en navigatie, dan zou je de Garmin Forerunner 945 review eens kunnen bekijken. Deze is iets duur dan de 745, maar heeft wel meer opties op het gebied van kaarten.

Garmin Forerunner 745 review: het horloge in gebruik

Ik moet zeggen dat ik het lastig vind om het kopje “het horloge in gebruik” op te vullen. Er valt namelijk zoveel te vertellen en schrijven over dit horloge. Voor de volledige specificaties kun je onder dit artikel een overzicht bekijken. Hieronder bekijk ik enkele kenmerken die ik interessant vind. Deze som ik eerst op, daarna beschrijf ik er een aantal in detail. Heb je zelf nog vragen over een van de functies van de Garmin Forerunner 745, dan kun je altijd contact met mij opnemen!

 • Dagelijkse workoutsuggesties / aanbevolen workouts
 • Training effect
 • Hersteltijd
 • Ingebouwde sportapps
 • VO2 Max
 • Raceprognose
 • Prestatieconditie
 • Trainingsbelasting
 • Trainingsstatus
 • Hartslagmeter aan de pols
 • Spo2 (zuurstofsaturatie) meten met de pulseoximeter.
 • Multi GNSS (GPS, GLONASS en Galileo)
 • Garmin Coach
 • Garmin routes ontdekken
 • Trendline Popularity Routing
 • Body Battery
 • Tracking van menstruatiecyclus
 • Muziek op de pols, bijvoorbeeld Spotify of in eigen opslag (tot 500 nummers interne opslag)
 • Contactloos betalen
 • Smartphone meldingen doorzetten
 • Speciale veiligheidsfuncties
 • Lange batterijduur

Aantal kenmerken uitgelicht

Het horloge heeft enorm veel functies, zeker als je het vergelijkt met zijn voorganger, de Garmin Forerunner 735XT. De grootste verschillen zitten in de nieuwe functies – die Garmin aan de meeste nieuwe Forerunners toevoegt – zoals Body Battery, Trendline Popularity Routing, Trainingsbelasting, Spo2 e.d. Hieronder een aantal kenmerken uitgelicht.

Zuurstofsaturatie meten

Eén van de nieuwste toevoegingen aan Garmin horloges is het meten van zuurstofsaturatie in het bloed. Voorheen werd deze functie vooral gebruikt bij echte gezondheidshorloges, zoals je in mijn uitgebreide Fitbit Sense review kunt lezen. Het meten van SpO2 met de Garmin 745 kan continue (de hele dag door) of alleen in de nacht. De statistieken zijn direct inzichtelijk op het horloge zelf. Voor sporters is dit interessant tijdens herstel of bijvoorbeeld bij trainingen op hoogte.

SpO2 meten Forerunner 745

Aanbevolen workout en hersteltijd

Garmin geeft op basis van gemeten gegevens, zoals hartslag, rusttijd, activiteiten, intensiteit van activiteiten, een aanbevolen workout van de dag. Dit kan bijvoorbeeld zijn: hardlopen, tempo: 6:30 per kilometer, 7 kilometer. In sommige gevallen, als je nog niet voldoende bent herstelt, kan het Forerunner horloge ook rust aanbevelen. Nadat je een activiteit hebt uitgevoerd, krijg je op je scherm de aanbeloven hersteltijd te zien (deze kan je ook op het horloge zelf nog nazoeken). Als je een dag na een intensieve activiteit goed en veel slaapt, veel rust neemt en het echt rustig aan doet, krijg je een melding dat je hersteltijd is verminderd. Heel tof.

Aanbevolen workout 745 Garmin

Body Battery

De Body Battery van de Garmin 745 “Deze technologie pakt de gemeten gegevens op het gebied van stress, herstel, slaap en lichamelijke activiteit en combineert deze tot een getal tussen de 0 en 100. Hoe hoger het getal, des te voller de lichaamsbatterij is.” Als je bijvoorbeeld voldoende rust neemt, zal de lichaamsbatterij voller zijn. Ik merkte tijdens mijn testen ook echt verschil op dagen dat het getal lager stond dan op dagen waarbij mijn interne batterij voller was.

Batterijduur

De batterijduur van het horloge is geweldig vergeleken met mijn 735XT. Logisch, want mijn huidige horloge komt alweer uit 2016. De Garmin 745 is vergeleken met de Forerunner 945 iets lichter, waardoor de batterij iets minder is. Toch presteert dit multisporthorloge uitstekend. Je kan er prima een hele triathlon mee doen! De batterij gaat het snelste leeg als je een activiteit meet én de hele tijd muziek wil streamen. Normaal gesproken gebruik ik het horloge in smartwatch-modus en een paar keer per week in GPS-modus zonder muziek (hardlopen, wandelen, fietsen).

 • Smartwatch-modus: Tot 7 dagen
 • GPS-modus met muziek: Tot 6 uur
 • GPS-modus zonder muziek: Tot 16 uur
 • UltraTrac™ modus: Tot 21 uur

Tip: wil je wandelen met dit horloge, dan kun je dit activiteitenprofiel toevoegen aan de Garmin Forerunner 745. Dit profiel staat onder de naam Hiken.

Sporten met de Garmin Forerunner 745

Natuurlijk ben ik in de drie weken dat ik het horloge heb mogen testen veel gaan sporten en wandelen. Zo kon ik goed zien wat het horloge allemaal in huis heeft! Het horlogebandje zit fijn tijdens het sporten, ook als je zweet. Het scherm is groot genoeg en leest prettig af. Het is erg fijn dat je activiteiten kan toevoegen en eenvoudig gegevensschermen op de 745 kan aanpassen. Aan alles merk je dat het een premium sporthorloge is. Het meet uitgebreide statistieken (zoals je in de onderstaande afbeeldingen kan zien), geeft aanbevolen workouts, trainingsbelasting en hersteladvies.

Activiteitenprofielen Forerunner 745

Wist je dat: Gegevens van het horloge worden gesynchroniseerd met Garmin Connect. Via deze app op de smartphone kun je eenvoudig (automatisch) gegevens doorsturen naar bijvoorbeeld Strava, Runkeeper en TrainingPeaks. Een koppeling met externe apps maak je binnen een paar tellen en hoef je maar eenmalig in te stellen.

Hardlopen met de Garmin Forerunner 745

Hieronder zie je een hardloopactiviteit gemeten met dit horloge. Aangezien de sportscholen dicht zijn heb ik het hardlopen opgepakt. Zoals je kan zien gaat dit zeker nog niet vanzelf ?.

Hardlopen Garmin Forerunner 745 Connect
Gegevens Garmin Connect 745: rencadans, temperatuur, hartslag, prestatieconditie hoogte.

Fietsen met dit horloge

Mijn vriendin heeft recent een nieuwe tijdritfiets gekocht. Ook al was het de afgelopen tijd slecht weer, hebben we toch een heel klein rondje gefietst om te kijken of alles op de juiste hoogte stond ingesteld. Dit rondje heb ik ook via het activiteitenprofiel fietsen bijgehouden met het horloge. Onderweg zijn we een aantal keer gestopt, vandaar de héle lage gemiddelde snelheid.

Fietsen GPS Garmin Forerunner kaart
Gegevens Forerunner 745 fietsen racefiets

Wist je dat: De Garmin Forerunner 745 heeft een eigen ingebouwde GPS. Zo hoef je geen telefoon mee te nemen als je de route wilt tracken. Dit is bij goedkope activity trackers vaak wel zo. Dan moet je altijd een telefoon meenemen om van de GPS-functies gebruik te maken. Bij premium sporthorloges, zoals de 745 is dit niet zo.

Garmin Forerunner 745 review conclusie: samenvatting

Het eerste wat mij opviel toen dit horloge werd aangekondigd door Garmin was de prijs. De Garmin Forerunner 745 moest de opvolger worden van de 735XT. Waar je tegenwoordig de 735XT voor rond de 200 euro kan kopen, ligt de adviesprijs van de 745 op €449,99. Een echte opvolger kan ik het dan ook niet noemen. Daarnaast heeft het horloge geen kaarten ingebouwd, iets wat de 945 (die 100+ euro duurder is) wel. Verder zie ik alleen maar voordelen aan het horloge. Het is een zeer goede koop voor iedereen die een premium sporthorloge zoekt. De Garmin Forerunner 745 helpt je tijdens trainingen en met je herstel. Van aanbevolen workouts, training coach tot de ingebouwde SpO2 meter en VO2max tracker. Dit horloge staat garant voor kwaliteit. Voor mij is het duidelijk. Mijn volgende horloge om mijn sporten mee te tracken wordt absoluut de 745. Helaas moet het horloge over een paar dagen weer terug naar Garmin ?.  

Voordelen

 • Snel opgeladen & lange batterijduur
 • Premium sporthorloge
 • Contactloos betalen
 • Trainingsbelasting, hersteltijd, training buddy en body battery
 • Spo2 meter ingebouwd
 • Ingebouwde muziekspeler
 • Meet alles wat je wil van een sporthorloge

Nadelen

Prijsvergelijker

Veelgestelde vragen over de Garmin Forerunner 745 review

Een aantal vragen en antwoorden op een rij:

Raad je dit horloge aan?

Ik raad dit horloge aan voor fanatieke sporters of mensen die een horloge zoeken die hun gaat helpen tijdens en na het sporten. Het is qua adviesprijs een echt premium multisporthorloge, geschikt voor mensen die veel bewegen. Dankzij de ingebouwde SpO2 meter, die zuurstofsaturatie in het bloed meet, zou je het zowel een sporthorloge als gezondheidshorloge kunnen noemen. De Forerunner 745 heeft ook uitgebreide smartwatch-functies.

Kun je zwemmen met de Forerunner 745?

Ja. Je kan zowel binnen (zwembad) als buiten (open water) zwemmen met het horloge. Het heeft ook twee verschillende activiteitenprofielen speciaal voor deze sporten. De 745 meet zelfs gewoon je hartslag onder water via polsmeting.

Wat is de adviesprijs?

Garmin heeft in 2021 de adviesprijs van €449,99 meegegeven aan dit premium multisporthorloge. Dit lijkt hoog, maar je krijgt er veel functies voor terug die je niet in andere horloges vindt.

Specificaties Forerunner 745

Alle specificaties op een rij

Garmin Forerunner 745 GPS Sporthorloge Zwart 43mm

★★★★★
409,00
Bol.com
Prijs gecheckt op 20 oktober 2021 17:26

Kenmerken

MerkGarmin
Maat43
KleurZwart
HartslagfunctieJa
HartslagsensorConstant
GPSJa
CaloriemetingJa
BewegingssensorJa
AfstandmetingJa
HoogtemeterJa
BarometerJa
StappentellerJa
TrappentellerJa
SleeptrackerJa
WaterbestendigJa
TrainingsfunctieJa
Type trainingVirtual Partner | Intervaltraining
Stopwatch functieJa
HorlogefunctieJa
TouchscreenNee
WekkerJa
Verlicht schermJa
Geschikt voor besturingssysteemAndroid | iOS
BluetoothJa
NFCNee
ANT+Ja
WifiJa
MateriaalSiliconen
Materiaal bandSiliconen
AfmetingenAfmeting: 4,4 x 4,4 x 1,3 cm
Product gewicht47 gram
Kan zelfstandig met internet verbindenJa
App vereist voor gehele functionaliteitJa
App werkt op besturingssysteemAndroid | iOS
Delen van gebruikersgegevens vereistNee
Wifi vereistInformatie niet beschikbaar
Bluetooth vereistJa
Mobiele data verbinding mogelijkInformatie niet beschikbaar
Betaalde diensten vereistNee
Compatibel metMet meerdere apparaten, bekijk details in de productinformatie
Introductiejaar2020
IntroductiemaandSeptember
Ondersteuning met updatesInformatie niet beschikbaar
ActiviteitCross Fit , Fitness , Traplopen , Yoga
Applicatie wearableGarmin Connect
Batterijduur tijdens gebruik GPS16 h
Batterijduur wearable168 h
Formaat horlogekast44
Geschikt om mee te betalenJa
GeslachtMannen en vrouwen
Inclusief snelheidsmeterJa
Inclusief temperatuurmeterJa
Kleur horlogebandZwart
Kleur horlogekastZwart
Materiaal horlogeglasGlas
Maximale batterijduur16 h
Met fysieke knoppenJa
Muziek afspelen zonder smartphoneJa
Notificaties van je smartphoneBerichten ontvangen , Volledige belfunctie
Taal handleidingNederlands , Engels
Type GPSGPS
Weergave batterijstatusJa
Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.