Home » Blog » Garmin Forerunner 745 instellen en koppelen aan Garmin Connect

Garmin Forerunner 745 instellen en koppelen aan Garmin Connect

Garmin Forerunner 745 koppelen Connect

In samenwerking met Garmin Nederland mocht ik 3 weken lang de Forerunner 745 uittesten. Naja, ik heb het 2 weken mogen testen, daarna wilde de redactie van Triathlon365 het horloge graag uittesten. Het is dan ook een echt multisport en triathlonhorloge. De Garmin Forerunner 745 wordt gezien als de opvolger van de populaire Garmin Forerunner 735XT. Ik heb het horloge direct gekoppeld aan de Garmin Connect op dag 1. Hoe dit precies werkt, lees je in deze blog. Ik heb er een mooi stappenplan van gemaakt!

Geïnteresseerd in dit horloge? Lees dan mijn uitgebreide Garmin 745 review eens!

Wat is de Forerunner 745?

De Forerunner 745 is een horloge van het merk Garmin. Het is een multisport horloge met speciale functies voor triatleten. Laat je als niet-triatleet zeker niet afschrikken hierdoor. Dit betekent juist dat het horloge erg goed geschikt is voor mensen die van meerdere sporten houden. Je kan er uitstekend mee wandelen, fietsen, hardlopen, zwemmen (open water én zwembad), krachttraining, cardiotraining en nog veel meer sporten mee uitvoeren. Wil je meer informatie over dit premium sporthorloge? Klik dan op de bekijk-knop hieronder om meer informatie per webwinkel te lezen.

Garmin Forerunner 745 koppelen aan Garmin Connect

Een kort stappenplan hoe je het horloge koppelt aan Garmin Connect. Dit werkt overigens voor veel nieuwe modellen (Forerunner en niet-Forerunner) horloges van het merk Garmin nagenoeg hetzelfde.

Benodigde tijd: 10 minuten.

Forerunner 745 koppelen aan Garmin Connect

 1. Opladen

  Laad het horloge eerst voor minstens 80% op. Ik laad vaak het horloge eerst tot 100% op voordat ik het ga koppelen. Op deze manier kan ik het na het koppelen meteen dragen!

 2. Download de Garmin Connect app

  Je kan de Garmin Connect app (niet te verwarren met de Garmin IQ store) downloaden in de appstore. Voor Android gebruik je deze link, voor Apple (iOS) kan je deze link volgen om de Connect app te downloaden. Mensen met andere telefoons, toestellen en appstores kunnen zoeken naar Garmin Connect.

 3. Maak een account / log in

  Ben je helemaal nieuw bij Garmin? Dan maak je eerst een account aan. Anders kan je meteen beginnen met inloggen. Ik had al een account, dus heb deze stap overgeslagen. Mijn oude Vivoactive en 735XT horloge had nog gekoppeld staan.

 4. Voeg Garmin Forerunner 745 toe

  Bij instellingen kun je een toestel toevoegen. Als je de app open hebt en het horloge aan hebt staan krijg je soms zelfs al een melding of je de Forerunner 745 toe wil voegen. Anders kan je op voeg toestel toe of voeg apparaat toe klikken.Garmin Forerunner 745

 5. Sluit toestel aan

  Er staat een lijst met beschikbare horloges. Vaak staat de 745 hier als enige al tussen. Anders moet je deze even zoeken bij de categorie Forerunner. Je krijgt nu een pop-up met de vraag of je het toestel aan wil sluiten. Druk op de blauwe knop sluit het toestel aan. De installatie zal nu starten. Je krijgt een voortgangsbalk te zien. Als je meerdere trackers hebt gekoppeld, krijg je ook de vraag of dit de tracker is die je het vaakste draagt. Zij noemen dit de gewenste activiteiten-tracker. Een beetje gekke vertaling, maar als je de 745 als standaard horloge wil instellen, druk je op ja.Gewenste Activity tracker Garmin

 6. Trainingsgegevens overzetten

  Als je eerder al een Garmin horloge gebruikt hebt, kan je oude trainingsgegevens overzetten. Ik heb dit gedaan. Deze vraag krijg je niet als je nog niet eerder een Garmin horloge aan de telefoon/app hebt gekoppeld.Trainingsgegevens overzetten 745 Garmin Forerunner koppelen

 7. Meldingen toestaan

  Een Garmin Forerunner 745 kan meldingen vanaf een telefoon inzien. Zo krijg je een melding op het horloge als je bijvoorbeeld wordt gebeld, een mail krijgt of een whatsapp ontvangt. Wil je dit? Druk dan op toegang tot meldingen toestaan. Dit kan je ook later nog instellen. Wil je dat? Dan druk je op overslaan.Meldingen toestaan Garmin 745

 8. Synchroniseren

  De app gaat nu de laatste synchronisatie uitvoeren met de Garmin Forerunner 745. Daarna kun je meteen apps, Spotify, Garmin Pay en andere functies bekijken en eventueel installeren.Forerunner 745 synchroniseren

Foutmeldingen en probleemoplossingen bij het koppelen van de Forerunner 745

Het kan gebeuren dat het koppelen niet lukt. Dit was bij meerdere voorgangers van dit model en (nog steeds) bij andere merken een groot probleem. Gelukkig herkent Garmin Connect een nieuw horloge, zoals de 745 meestal gewoon onmiddellijk. Als het koppelen met een telefoon niet lukt, dan kun je de volgende dingen proberen (na elke stap probeer je opnieuw te koppelen)

 1. Zet de telefoon uit en start deze opnieuw op
 2. Doe hetzelfde met het horloge, zet deze uit en aan.
 3. Zet het horloge terug naar fabrieksinstellingen
 4. Leeg de bluetooth cache van de telefoon (ontkoppel het horloge als deze al gekoppeld is)
Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.