Home » Blog » Fitbit Sense leren horlogebandje: review en ervaring

Fitbit Sense leren horlogebandje: review en ervaring

Leren horlogebandje Fitbit Sense

In mijn (zeer uitgebreide) Fitbit Sense review schreef ik dat ik het standaard horlogebandje niet heel erg fijn vind. Ik heb daarom meteen een nieuw Fitbit Sense leren horlogebandje bij mijn horloge gekocht. Aan de ene kant omdat ik dat voor dit soort horloges erg fijn vind, aan de andere kant omdat dit horloge naar mijn vader gaat. Hij is allergisch voor de standaard horlogebandjes, maar niet voor een bandje van leer. Mijn keuze is gevallen op een Fitbit sense bandje van leer, zwart van het merk Q-DESYN. In deze blog lees je mijn ervaring met het bandje in een korte review met duidelijke foto’s.

Waarom heb ik de Q-DESYN leren horlogeband gekocht?

Fitbit Sense  leren bandje

Ik heb dit bandje van Bol.com gekocht, omdat het bandje snel in huis zou zijn. Bij de product omschrijving stond dan ook: “Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis”. verder stond omschreven dat het bandje van hoge kwaliteit zou zijn en voorzien van een roestvrij stalen gespsluiting en kwaliteit naden. Voor €22,95 was het zeker niet het goedkoopste Fitbit Sense horlogebandje van leer. Toch heb ik voor het Q-DESYN leren bandje gekozen, omdat de productfoto’s duidelijk waren, de hogere kwaliteit goed zichtbaar was en het product goede reviews kreeg. En.. mocht het niet bevallen, dan stuur ik het gewoon weer retour! 😉.

Wist je dat: Dit horlogebandje is ook geschikt voor mensen met een Fitbit Versa 3 horloge! Deze maakt namelijk gebruik van dezelfde sluiting als de Sense.

Fitbit Sense  leren bandje

Levering echt op tijd?

Ik heb het horloge helaas na 16:00 besteld, dus moest een dag langer wachten (eigen schuld). Het horlogebandje van zwart leer werd netjes op tijd in de brievenbus geleverd. Erg fijn dat het gewoon door de brievenbus past, maar dat is eigenlijk wel logisch.

Garmin Lily Xiaomi Mi Band
Horlogebandje leer zwart voor Versa 3 en Fitbit Sense

Leren horlogebandje Sense en Versa 3 kopen

Hieronder zie je een overzicht van de beschikbare horlogebandjes van leer, in meerdere kleuren. Het goedkoopste bandje staat altijd bovenaan. Klik op de bekijk-knop voor meer informatie.

Conclusie review: Kwaliteit is prima in orde.

De kwaliteit is prima in orde, zoals je op de foto’s kan zien. De naden zien er goed uit en het verwisselen van het leren Fitbit Sense horlogebandje ging ook kinderlijk eenvoudig. Om de pols sluit het bandje goed aan en de meting van de hartslag, EDA en ECG verloopt dan ook precies hetzelfde als met een ander horlogebandje. Het geheel voelt nog wel wat stroef, maar dit zal naar verloop van tijd wat soepeler worden. Ik ben zeer tevreden.

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws en handige tutorials. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.