Home » Blog » Hardlopen met de Fitbit Charge 5: Mijn ervaring en mening

Hardlopen met de Fitbit Charge 5: Mijn ervaring en mening

beste hardloophorloges 2020

Ik heb sinds kort het Fitbit Charge 5 horloge in huis. Natuurlijk heb ik deze zo snel mogelijk uitgetest. Ik heb er mee gewandeld, gezwommen, hardgelopen en naar de sportschool geweest. Al mijn ervaring met de Charge 5 heb ik vastgelegd in een zeer uitgebreide Fitbit Charge 5 review. Vaste lezers van Sporthorloge365 weten dat ik meestal niet zo’n superfan ben van activity trackers als puur sporthorloge. Als basis tracker, stappenteller en horloge vind ik de activity tracker vaak wel geschikt, maar qua GPS, sporten en routetracking schieten deze horloges vaak tekort. Ik ben een rustig rondje samen met mijn vriendin gaan hardlopen en heb dit rondje gemeten met zowel de Forerunner 745 als de nieuwe Fitbit Charge 5. Hieronder lees je mijn bevindingen en resultaten

Hardlopen met de Charge 5 vergeleken met de Garmin Forerunner 745

Ik draag zelf sinds enige tijd de Garmin Forerunner 745 (lees mijn review!) als vaste sporthorloge nadat mijn oude 735XT het had begeven. Ik heb de Charge 5 dan ook uitgetest samen met de 745. Samen met mijn vriendin heb ik het voor Alphenaren bekende rondje Zegersloot gelopen. Dit is een recreatiegebied in Alphen aan den Rijn. Wij rennen er altijd een extra lusje bij, zodat we uitkomen rond de 5 kilometer. Dit rondje is dan ook echt rond de 5km, afhankelijk van hoe je het loopt kan het ook 5,2km zijn.

Hieronder zie je de resultaten van de twee workouts.

Garmin Forerunner 745

De Forerunner 745

Meting Hardlopen Garmin Forerunner 745

Bekijk dit horloge in de winkel

Druk op de bekijk-knop om er meer over te lezen

Fitbit Charge 5

Meting Hardlopen Fitbit Charge 5

Bekijk dit horloge in de winkel

Druk op de bekijk-knop om er meer over te lezen

Conclusie

Ai. Waar Garmin netjes de 5.13km registreert, die klopt, denkt Fitbit dat we 7.33km hebben gelopen. Een flinke afwijking. Je zou dus liever en beter een telefoon meenemen als je gaat sporten met de Charge 5. De hartslag komt wel redelijk overeen en dat is positief voor meerdere leuke en belangrijke (gezondheids)statistieken. Al met al doet de Fitbit het qua GPS niet goed. De rest zeker niet slecht, zoals je ook in de review kan lezen. Ga je echter veel sporten met een horloge, dan zou ik eerder een Garmin overwegen, zoals de 745 of de goedkopere Forerunner 35, 45 of 55 (bekijk deze hier)

Tip: Een Charge 5 heeft ook enorm veel voordelen. Wil je wél een accurate meting tijdens het hardlopen? Neem dan de telefoon mee. Dan pakt de Charge 5 de GPS van de telefoon over, die een heel stuk betrouwbaarder is! Als gezondheidshorloge is de Charge 5 wel erg gaaf namelijk.

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.