Home » Blog » 5 vragen en antwoorden over de nieuwe Fitbit Charge 5 uit 2021

5 vragen en antwoorden over de nieuwe Fitbit Charge 5 uit 2021

Fitbit Charge 5 instellen

Recent heeft Fitbit de nieuwste activity tracker in de Charge-reeks uitgebracht. Het is de opvolger van de Fitbit Charge 4 en heeft de – weinig verassende naam – Fitbit Charge 5 gekregen. Ik heb deze natuurlijk direct als pre-order gekocht. Nadat deze binnen was gekomen uit Duitsland, heb ik het horloge uitgebreid getest in o.a. de sportschool, op de fiets, als stappenteller en tijdens mijn hardlooprondje (bekijk hier de resultaten). Daar heb ik ook meteen een uitgebreide Fitbit Charge 5 review over geschreven. Aan de hand van de review krijg ik dagelijks vragen van mensen die dit horloge willen kopen. In dit artikel heb ik vijf van deze vragen voorzien van een antwoord. Wil jij ook nog iets weten? Neem dan gerust contact met mij op!

Vijf vragen en antwoorden over de Charge 5 van Fitbit

Moet ik perse Fitbit Premium afsluiten om het horloge te kunnen gebruiken?

Je kan alle Fitbit horloges gewoon blijven gebruiken zonder Fitbit Premium. Bij de aankoop van een nieuw Fitbit horloge krijg je vaak wel 6 maanden Fitbit Premium gratis. Zo krijg je net wat meer inzichten en uitgebreidere rapportages over jouw gezondheid. Ik vind het persoonlijk wel jammer dat Fitbit (als enige grote horloge-maker) kiest voor abonnementsvorm van dingen die het horloge toch al meet. Je kan de Charge 5 wel gewoon gebruiken en alle noodzakelijke dingen meten zonder Premium.

Hoe goed werkt de eigen GPS van de Charge 5?

Ik ben zelf geen groot fan van de eigen GPS in het horloge. Deze constateerde tijdens mijn hardlooprondje toch flinke afwijkingen t.o.v. mijn eigen Garmin horloge. Ook vreet de GPS-functie in activity trackers altijd veel batterij, waardoor ik er voor kies om gewoon de GPS te delen met het horloge en de eigen GPS uit te zetten.    

Zou jij voor een Charge 5 of een Charge 4 kiezen

Een lastige en vrij algemene vraag. De Charge 5 heeft een geweldig mooi kleurenscherm en meet veel meer gezondheidsstatistieken vergeleken met de Charge 4. Het grootste verschil zit echter in het prijskaartje. Ben je op zoek naar een activity tracker voor het meten van stappen en enkele activiteiten? Dan is de Charge 4 veel goedkoper en niet eens zoveel slechter dan zijn opvolger. Wil je veel gezondheidsstatistieken meten, zoals abnormale hartslag? Dan kies je de Charge 5 of de iets grotere Fitbit Sense.

Kan het hartslagmeldingen geven bij afwijkingen, zoals te hoog of te laag en kan je deze zelf instellen?

Ja. Het Charge 5 horloge geeft een melding bij een te hoge of te lage hartslag. Dit doet het horloge alleen als je minimaal 10 minuten aan het rusten bent. Tijdens activiteiten geeft het horloge geen meldingen. Je kan de drempelwaarde tot op zekere hoogte zelf aanpassen, net zoals bij de hartslagmeldingen met de Fitbit Sense. Je krijgt per hartslag (hoog/laag) een keuze uit 5 waarden. Hoog: 100, 110, 120, 130 of 150. Laag: 40, 45, 50, 55, 60. Stel je dit niet in, dan berekent het horloge dit automatisch.

Wanneer komt de Fitbit Charge 5 uit?

Deze vraag heb ik de afgelopen tijd het vaakst ontvangen in mijn inbox. Goed nieuws! De Fitbit Charge 5 is officieel al uit en kan voor iedereen gekocht worden. Je hoeft deze niet meer vooruit te bestellen, en krijgt het horloge (via de onderstaande webwinkels) vaak dezelfde dag (als je op tijd bestelt) of de volgende (werk)dag al geleverd.

Charge 5 bekijken

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.