Home » Blog » Garmin Forerunner 745: Wat is Body Battery?

Garmin Forerunner 745: Wat is Body Battery?

Body Battery Garmin 745

Garmin omschrijft deze functie van de Forerunner 745 als volgt: Meet de energieniveaus van je lichaam, zodat je de beste momenten kunt vinden om te bewegen en te rusten. Als je dit sporthorloge draagt, wordt het energieniveau van je lichaam gemeten. Je krijgt suggesties over trainingen en hoe lang je moet rusten. Deze statistiek kun je op het horloge in het hoofdscherm terugvinden (knopjes naar boven en beneden aan de linkerkant). Body Battery is een functie die op meerdere Garmin toestellen gemeten wordt. Het is eigenlijk een verzameling van meerdere gegevens die het horloge meet.

Wat is Body Battery precies?

Body Battery is een technologie die is ontwikkeld door het bedrijf FIrsbeat Analytics. Garmin heeft dit bedrijf in juli 2020 overgenomen. Deze technologie pakt de gemeten gegevens op het gebied van stress, herstel, slaap en lichamelijke activiteit en combineert deze tot een getal tussen de 0 en 100. Hoe hoger het getal, des te voller de lichaamsbatterij is. Je zou het kunnen vergelijken met een mobiele telefoon. Hoe langer en intensiever je deze gebruikt, des te sneller gaat de batterij leeg en moet deze even aan de oplader. Het menselijk lichaam werkt soms ook zo. Je moet herstellen en goed rusten om goed te kunnen presteren!

Hoe meet je dit op een Garmin Forerunner 745?

De Body Battery is een functie die automatisch aan staat op dit horloge. Het combinereert meerdere dingen die gemeten worden met het horloge. Voor een goede meting is het wel belangrijk dat je het horloge zo vaak mogelijk draagt op een dag en ook in de nacht.

Tip: Een Garmin Forerunner 745 meet de Body Battery. Zorg er voor dat je jouw lichaam voldoende rust geeft, zorg voor voldoende en goede nachtrust, train niet te vaak op maximaal vermogen en let op je alcoholgebruik. Als je regelmatig met een volle lichaamsbatterij de dag begint, zul je hier snel de voordelen van merken!

Dit horloge bekijken

Klik op meer informatie om het horloge te bekijken

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.