Aanbieding: Samsung Galaxy smartwatch met 30% (!!) korting. Bekijk hier!

Garmin neemt Firstbeat over: Groot nieuws voor sporthorloges

Firstbeat Garmin

Garmin heeft Firstbeat Analytics Oy overgenomen. Dit bericht belandde enkele dagen geleden in mijn inbox. Voor sporthorloges is dit groot nieuws. Eerder maakte Garmin voor enkele onderdelen al gebruik van de analyse en gegevens van Firstbeat, net zoals meer bedrijven, zoals ook de goedkopere technologie uit China. Nu heeft Garmin zelf de macht in handen. Het bedrijf heeft aangegeven dat Firtbeat gewoon doorgaat met het geven van licenties voor het gebruik van technologie, maar Garmin kan nu wel bepalen aan wie zij wel (of juist) niet de licentie gaan geven. Het gerucht gaat dat Garmin – als tegenactie op de goedkopere activity trackers – nu ook een goedkope activity tracker op de markt gaat brengen. Hierin moet de nieuwste Firstbeat analyse in verwerkt worden.

Wat is Firstbeat?

Firstbeat Analytics Oy is een particuliere leverancier van fysiologische analyses en metrische gegevens voor consumentenapparaten op het gebied van gezondheid, welzijn, fitness en prestatiemarkten. Firstbeat Analytics is het consumentenlicentiebedrijf dat voorheen deel uitmaakte van Firstbeat Technologies.

Wat kun je meten dankzij Firstbeat Analytics?

Als een van de meest vooraanstaande fysiologische analysebedrijven ter wereld, heeft Firstbeat Analytics al bijna twee decennia hartslaggegevens van consumentenapparaten omgezet in zinvolle informatie en advies om de prestaties en het welzijn te verbeteren. Met behulp van een combinatie van sensorgegevens, waaronder hartslagvariatie (HRV), combineert Firstbeat Analytics fysiologische wetenschap met wiskunde om de meest geavanceerde analyses en statistieken te bieden op het gebied van stress, slaap, VO2 max, trainingsstatus / belasting, trainingseffect, ademhaling statistieken, verbrande calorieën en nog veel meer. Met deze gegevens kunnen gebruikers betere, beter geïnformeerde beslissingen nemen over training en herstel.

Waarom dit groot nieuws is voor sporthorloges?

Eerder werd al bekend dat Garmin de derde grootste producent op het gebied van smartwatches ter wereld is. Op één en twee vinden we – natuurlijk – Apple en Samsung. Garmin behoort op het gebied van pure sporthorloges wel aan de top. De Forerunner en Fenix series zijn mateloos populair. Dat Garmin nu bepaalt wie er een licentie af mag nemen voor Firstbeat analyses, is een grote en belangrijke zet voor het bedrijf. Zij bepalen nu wie er gebruik mag maken van de geavanceerde analysetools van Firstbeat. Garmin heeft nu weer de macht in handen.

Top 10 smartwatches en activity trackers banner

Persbericht: https://newsroom.garmin.com/newsroom/press-release-details/2020/Garmin-acquires-Firstbeat-Analytics-a-leading-provider-of-physiological-analytics-for-health-fitness-and-performance/default.aspx

Voor jou geselecteerd
Open water zwemmen Garmin tips forerunner
Zwemmen in open water met een Garmin Forerunner horloge