Home » Blog » Hoe meet je je pols voordat je een Fitbit horlogebandje koopt?

Hoe meet je je pols voordat je een Fitbit horlogebandje koopt?

Wil je een Fitbit gaan kopen? Meet dan van tevoren je pols eens op. De meeste Fitbit-modellen kun je namelijk kopen in twee maten: klein en groot. Via de officiële website kun je – in sommige landen – soms ook nog een stapje groter bestellen dan de standaard groot. Je wilt natuurlijk dat je zo comfortabel mogelijk het horloge kan dragen. Op het moment is de Fitbit Charge 4 erg populair. Je kan voor dit model ook sporthorloge en horlogebandjes kopen in meerdere maten, waaronder small en medium. Gebruikelijk is dat je dit horloge met een medium bandje koopt en daarna eventueel een comfortabeler bandje koopt. Je moet dan je pols opmeten. Hoe meet je je pols goed op voor een Fitbit horlogebandje?

Waarom moet je je pols meten voordat je een Fitbit koopt?

Fitbit toestellen kun je kopen in meerdere maten. Al is het in Nederland gebruikelijk dat je het toestel in de maat medium of One Size koopt. Helaas is het met horlogebandjes zeker niet One Size Fits All. Het bandje kan te groot of te klein zijn. Dan koop je bij een geschikte aanbieder een sportbandje voor de Fitbit die jij hebt in de juiste maat. Vaak is dit small, medium, large of XL. Je meet dan eerst even je pols op, om er zo zeker van te zijn dat je de juiste maat horlogeband koopt.

Hoe meet je je pols?

Je kan ingewikkeld doen, maar dat is helemaal niet nodig. Zoek een touwtje en wikkel het om je pols, ongeveer twee vingers onder je pols. Als je dat eenmaal hebt gedaan, meet je hoe lang het stuk touw is. Zodra je die informatie hebt, ben je klaar om je polsmaat te matchen met een Fitbit-bandmaat. Je kan ook – als je een printer hebt – de officiële maatgids uitprinten voor Fitbit toestellen en bandjes. Deze is beschikbaar voor:

Fitbit toestellen bekijken

Hieronder zie je een aantal populaire Fitbit toestellen van dit moment:

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.