Home » Blog » Garmin Forerunner 745: Persoonlijke dagelijkse workoutsuggesties

Garmin Forerunner 745: Persoonlijke dagelijkse workoutsuggesties

Dagelijkse training suggestie workout garmin forerunner 745

Horloges worden steeds slimmer. In de drie weken dat ik de Garmin Forerunner 745 mocht uittesten in samenwerking met Garmin Nederland, bleek dit ook bij dat horloge het geval. Omdat de sportscholen dicht waren tijdens mijn testperiode, ben ik (weer) begonnen met hardlopen. Ik kreeg, nadat het horloge mijn VO2 Max en trainingsstatus had vastgesteld, dagelijkse workoutsuggesties. Deze dagelijkse voorgestelde workouts heb ik een aantal keer gevolgd. Op sommige dagen – omdat het hardlopen erg zwaar viel soms – kreeg ik de suggestie om vooral niets te doen. Ik heb dit getest op de Forerunner 745, maar er zijn meerdere horloges van Garmin die deze functie hebben!

Geïnteresseerd in dit horloge? Lees dan mijn uitgebreide Garmin Forerunner 745 review eens!

Wat zijn persoonlijke workout suggesties van Garmin?

Elke dag geeft een geschikt Garmin horloge workout suggesties. Dit zijn persoonlijke suggesties voor workouts. Deze suggestie baseert Garmin op basis van gemeten trainingsbelasting en geschatte VO2 Max. Als je onvoldoende hersteld bent van een vorige workout en je body battery is laag, dan krijg je een suggestie om geen trainingen te doen (rust) of de intensiteit heel erg laag te houden. Je krijgt suggesties op het gebied van hardlopen en fietsen.

Hoe werken dagelijkse workout suggesties op een Forerunner 745?

Een aangeraden workout volgen is heel erg eenvoudig. Je navigeert met het horloge (knop rechtsboven) naar alle soorten workouts en kiest hardlopen of fietsen. Je krijgt dan direct de suggestie van vandaag te zien. Dit kan bijvoorbeeld een workout van 7 km hardlopen op een doeltempo van 7 minuut / kilometer zijn in mijn geval, maar dit is bij jou natuurlijk anders. De workout is echt een persoonlijke suggestie.

Tip: Voordat je dagelijkse workouts op een Forerunner 745 kan ontvangen, moet het horloge al wel een trainingsstatus en geschat VO2 max gemeten hebben. Dit meet het horloge vanzelf als je het regelmatig draagt. Het klopt dat je dus niet vanaf dag 1 suggesties krijgt!

Een suggestie workout volgen op het horloge

Op een Garmin Forerunner 745 horloge kun je op de volgende manier een dagelijkse voorgestelde workout volgen:

  1. Druk op de startknop, dit is de knop rechtsboven. Op een 745 horloge is dit de enige gekleurde knop
  2. Selecteer de workout hardlopen of fietsen. Andere workouts krijgen geen dagelijkse suggesties
  3. Je krijgt automatisch een suggestie te zien. Klik op Start Workout om deze suggestie te volgen.
  4. Je kan de aanbevolen workout nog aanpassen als je wil. Zo kun je het totale stappen (hardlopen) of type doel instellen.

Meer info over dit horloge

Hieronder zie je dit model horloge in de winkel. Druk op de bekijk-knop voor meer info

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.