Home » Blog » Wahoo ELMNT Rival instellen voor eerste gebruik

Wahoo ELMNT Rival instellen voor eerste gebruik

Wahoo ELEMNT Rival review

In samenwerking met SB Supply mag ik het Wahoo ELMNT Rival horloge testen. Onwijs gaaf! Het Wahoo is een multisport GPS horloge geschikt voor de actieve sporter. Dankzij de uitgebreide triathlon-functies is het ook een zeer geschikt triathlonhorloge. Daarnaast kan je met het Wahoo Rival horloge prima zwemmen (zowel in het zwembad als in open water), hardlopen, fietsen, sportschoolactiviteiten tracken en nog veel meer. Voordat je kan genieten van het horloge, moet je deze eerst instellen voor het eerste gebruik. In het onderstaande stappenplan zie je precies hoe dit werkt.

Dit horloge bekijken

Hieronder zie je het horloge direct in de winkel. Druk op de Bekijk-knop voor meer informatie. Onder deze live widget begint het uitgebreide stappenplan waarmee je jouw Wahoo ELEMNT Rival voor de eerste keer instelt.

Stappenplan Wahoo ELEMNT Rival instellen voor eerste gebruik

Een uitgebreid stappenplan.

Benodigde tijd: 15 minuten.

Stappenplan ELENT Rival

 1. Horloge opladen

  Bij een nieuw horloge, of bij een horloge dat je wilt gaan koppelen, is het verstandig om deze eerst helemaal op te laden. Het koppelen van horloges, zoals de Wahoo ELEMNT Rival, aan een smartphone app werkt altijd beter als een horloge helemaal is opgeladen.

 2. Telefoon verbinden met wifi

  Als het horloge volledig is opgeladen, zorg je er voor dat de telefoon verbonden is met een wifi-netwerk. Het zou namelijk kunnen dat er een update gedownload moet worden. Deze kun je het beste over een wifi-verbinding downloaden.

 3. Zet de Wahoo ELEMT Rival aan

  Dit doe je door de knop linksboven ingedrukt te houden. Dit is het knopje met daarop het symbool van het lampje/lichtje. Het scherm zal aangaan en er verschijnt een QR-code. QR Code Wahoo ELEMNT Rival GPS horloge

 4. Companion app downloaden

  Pak nu je telefoon erbij en zoek in de app-winkel naar de EMENT app van Wahoo Fitness. Deze kan je hier in de Google Play Store vinden en hier in de Apple Appstore. Download deze app door op installeren te drukken. Na het installeren op je de Wahoo Fitness / Companion app. Companion app Wahoo ELEMNT App Store Android iOS

 5. Wahoo ELEMNT app gebruiken

  De Wahoo ELEMNT Companion applicatie voor op mobiele telefoons werkt erg prettig. Je wordt in de app stap-voor-stap meegenomen om je nieuwe Wahoo horloge te installeren. Open de app en druk op de START-knop. Geef vervolgens toestemmingen voor: locatie, contacten, gesprekslijsten, lichaamssensoren, locatie, opslag, sms en telefoon. Als je de keuze krijgt, kies je “Alleen terwijl de app wordt gebruikt”. Krijg je geen keuze, dan accepteer je de machtiging. App rechten Wahoo ELMNT Rival app

 6. Scan de QR-code op het horloge

  Je komt nu in een scherm waarbij je met de telefooncamera de QR-code kan scannen. In de app zie je nogmaals uitgelegd hoe je bij de QR-code op het horloge kan komen. Scan nu de code met de camera. Je krijgt daarna de melding EMNT gevonden.

 7. Maak een Wahoo Cloud ID (of log in)

  Om de app te kunnen gebruiken heb je een cloud ID van Wahoo nodig. Maak deze aan door op Aanmelden te drukken of log in met je bestaande account.

 8. Wahoo ELEMNT Rival koppelen met externe apps

  Je krijgt meteen de optie om de app te koppelen met o.a. Strava, RideWithGPS, Training Peaks TrainerRoad, Relive en Komoot. Je kan dit meteen instellen of op een later moment doen. Als je het leuk vind, kun je ook Live Track inschakelen. Zo zien andere Wahoo gebruikers jou live rijden op een kaart. Externe app Strava Wahoo

 9. Horloge verder instellen

  Je doorloopt nu een aantal stappen om het ELEMNT Rival horloge verder in te stellen. Geef aan aan welke pols je het horloge draagt (dit helpt voor de nauwkeurigheid van metingen). Daarna volg je (optioneel) een snelle rondleiding waarin er een aantal dingen over het gebruiken van het horloge wordt uitgelegd. Horloge links rechts Wahoo ELEMNT Rival

 10. Doe de laatste update

  Op de achtergrond wordt nu de laatste update gedownload. Ondertussen kun je het horloge al gebruiken! Een aantal instellingen, zoals taal (Nederlands) zijn al automatisch voor je ingesteld. Die kan je natuurlijk nog handmatig aanpassen in de instellingen.

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.