Home » Blog » Wahoo ELEMNT Rival bedienen: Hoe werken de knopjes?

Wahoo ELEMNT Rival bedienen: Hoe werken de knopjes?

Wahoo ELEMNT Rival horloge

Leuk! Je hebt een nieuw horloge gekocht en de keuze is gevallen op de Wahoo ELEMNT Rival. Een prima keuze voor iedereen die niet teveel poespas wil, maar wel een goed GPS horloge voor wandelen, fietsen, hardlopen en zwemmen. De uitstekende batterijduur is natuurlijk ook mooi meegenomen. Op het begin is het altijd even puzzelen hoe je horloge werkt. Op het scherm zitten in totaal vijf knopjes. Twee aan de linkerkant, drie aan de rechterkant. Elk knopje brengt je weer naar een andere optie op het horlogescherm. In dit artikel neem ik de functies van de knopjes met je door.

De vijf knopjes op de Wahoo ELEMNT Rival

Hieronder zie je de vijf knopjes genummerd. Onder de foto leg ik per nummer uit waar het knopje voor is.

(1) Achtergrondverlichting en slot

Druk dit knopje één keer in om de achtergrondverlichting (backlight) aan of uit te zetten. Houdt de knop ingedrukt als de knoppen op slot wilt zetten of van slot wilt halen. Zo voorkom je dat je per ongeluk een knopje indrukt tijdens bijvoorbeeld een sport. Als het horloge uit staat, zet je het met deze knop ook aan door het knopje lang ingedrukt te houden.

(2) Terug

Dit is de terug-knop, een knop die je veel gebruikt als je de Wahoo ELEMNT Rival gebruikt. Je gaat terug naar het vorige scherm waar je bent geweest. Druk je hier heel vaak op, ga je altijd terug naar he home-scherm.

(3) notificaties en rondetijd

Dit is een knop met veel functies:

  • Ongelezen notificaties bekijken (zoals een gemiste oproep, WhatsApp bericht of een mailtje)
  • Ingedrukt houden om notificaties uit te zetten
  • Op een menu pagina gebruik je deze knop om omhoog te scrollen
  • Tijdens een workout druk je één keer voor het meten van een volgende ronde
  • Houdt de knop ingedrukt om handmatig de multisportmodus te activeren (van bijvoorbeeld fietsen naar hardlopen)
  • Tijdens een multisport-workout houdt je deze knop ingedrukt om naar de vorige sport te gaan

(4) Selecteer een workout

Als je gaat sporten moet je het handmatig op dit horloge aanzetten. Er zijn horloges die automatisch een activiteit herkennen, zoals de Fitbit Sense, maar dit soort functies op horloges zijn zeldzaam. je drukt op knop nummer 4 om een workout te zoeken en te selecteren. Een workout stopzetten of pauzeren doe je ook met deze middelste knop aan de rechterkant van het ELEMNT Rival horlogescherm.

(5) Scrollen en naar rechts

Waar knop 2 de terug-knop is, is knop 5 de volgende knop. Ook gebruik je deze knop om omlaag te gaan in menuschermen.

Leuk om te weten: Dit horloge heb ik gekregen van SB Supply om te testen. Neem eens een kijkje in hun webwinkel!

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.