Home » Blog » Activiteitenprofiel toevoegen aan een Garmin horloge

Activiteitenprofiel toevoegen aan een Garmin horloge

Activiteitenprofiel toevoegen Garmin

Als je een (nieuw) Garmin horloge hebt, staan er automatisch een aantal activiteitenprofielen in. Dit zijn vaak sportprofielen zoals hardlopen, fietsen en zwemmen. Vrijwel elk modern horloge van het merk Garmin kan véél meer sporten tracken dan de standaard profielen die ingesteld staan. Meestal kun je ook een eigen profiel toevoegen en een naam geven. In deze blog leg ik stap voor stap uit hoe je een activiteitenprofiel aan een horloge toevoegt.

Goed om te weten: Voor het onderstaande stappenplan heb ik gebruik gemaakt van een Garmin Forerunner 735XT en een Garmin Forerunner 745. Het zou kunnen dat het op jouw horloge net even iets anders werkt. De basis blijft hetzelfde.

Wat is een activiteitenprofiel?

Activiteitenprofielen zijn een verzameling instellingen die uw apparaat optimaliseren op basis van hoe u het gebruikt. De instellingen en gegevensschermen zijn bijvoorbeeld anders wanneer u het apparaat gebruikt om te hardlopen dan wanneer u op de fiets rijdt. Gegevens worden – bij het selecteren van een juist profiel – ook op de juiste manier verwerkt en doorgegeven aan externe apps zoals Strava, TrainingPeaks en Runkeeper.

Activiteitenprofiel toevoegen: stappenplan

Hieronder zie je een stappenplan, gemaakt op een Garmin Forerunner 745 horloge

Benodigde tijd: 5 minuten.

Activiteit toevoegen op een Garmin horloge

 1. Horloge aan en koppelen

  Zorg er voor dat het horloge aan staat en is gekoppeld met Garmin Connect op een horloge of tablet.

 2. Knop rechtsboven

  Druk op de knop rechtsboven aan het display. Dit noem ik zelf ook wel de volgende of doorgaan knop. Je komt nu bij activiteitenprofielen terecht.

 3. Pijltje naar beneden

  Als je naar beneden navigeert (onderste knop links van display) dan zie je hier direct meerdere favoriete activiteitenprofielen.

 4. Selecteer activiteit

  Kies uit deze lijst een activiteit of navigeer naar het + teken om een activiteit toe te voegen. Je ziet nu een lijst met enorm veel sporten die je toe kan voegen.

 5. Maak een nieuw profiel aan of kopieer oud profiel

  Kies een sport uit of kopieer een profiel die het meeste lijkt op de sport die je toe wil voegen. Je kan van het nieuwe profiel de naam en de gegevensschermen eenvoudig aanpassen.

Tip: Wandelen staat niet onder wandelen, maar kun je terugvinden onder hiken

Tip 2: Suppen op een supboard heet bij Garmin Peddelsurfen

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.