Home » Blog » Wat is Trendline Popularity Routing?

Wat is Trendline Popularity Routing?

Trendline Popularity Routing

Trendline Popularity Routing werd door het merk Garmin voor het eerst geïntroduceerd in 2007 op de Edge 1030, een fietscomputer. Sinds kort is Trendline ook beschikbaar voor de Fenix 5 Plus horloges. Aangezien ik het zelf een hele gave functie vind, heb ik besloten om er een hele blog over te schrijven.

Wat is trendline Popularity Routing van Garmin?

Trendline Popularity Routing is een manier om (nieuwe) routes te vinden voor fietsen en hardlopen. Deze routes worden gegenereerd op basis van populariteit. Trendline geeft routes op basis van gebruikersgegevens van hardlopers en fietsers overal ter wereld. Zo kun je op een leuke manier kennismaken met populaire routes die andere Garmin gebruikers gebruiken voor hun activiteiten. Je kan bij het starten van een automatische Trendline Popularity Routing activiteit aangeven of je wilt hardlopen of fietsen, hoeveel kilometer je wilt afleggen en in welke richting je wilt hardlopen of fietsen. Daarna worden er 3 routes berekend die aangeraden worden voor jou. Kies een route en ga er op uit! Deze routes worden door een complex algoritme bepaald op basis van miljoenen uren aan sportdata van andere Garmin gebruikers. Tijdens de activiteit ontvang je live routebegeleiding op je horloge.

Informatievideo

In de onderstaande video van Garmin zelf zie je precies hoe deze functie werkt en hoe het er uitziet op een sporthorloge.

Welk horloges zijn geschikt?

Op het gebied van sporthorloges heeft Garmin deze functie – op het moment van schrijven – alleen beschikbaar gemaakt voor de Fenix 5 Plus-serie en de nieuwste Garmin Forerunner 745 Het is nog onduidelijk of andere Fenix-modellen of horloges in de Forerunner-serie deze functie ook gaan krijgen.

Hoe stel je deze functie in op de Fenix 5 Plus?

Wil je Trendline Popularity Routing ook gebruiken? Dan stel je dit als volgt in op een Garmin Fenix 5 Plus.

  1. Navigeer naar het activiteitenmenu
  2. Selecteer de activiteit die je wilt doen: hardlopen of fietsen
  3. Druk op de up / menu-knop
  4. Ga naar navigatie-opties
  5. Stel de afstand voor de gewenste route
  6. Stel de richting in (Noord, Zuid, Oost en West)
  7. Je krijgt nu 3 geschikte routes, kies er één uit en start met de activiteit!

Een horloge met Trendline Popularity Routing kopen

Deze functie is beschikbaar voor twee horloges van Garmin. Hieronder zie je een prijsvergelijker van deze twee modellen. Het goedkoopste horloge staat bovenaan. Voor een uitgebreide vergelijker verwijs ik je graag door naar de Garmin Forerunner 745 kopen prijsvergelijker.

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.