Home » Blog » Garmin Forerunner koopgids: welke Garmin moet je kopen?

Garmin Forerunner koopgids: welke Garmin moet je kopen?

Open water zwemmen Garmin tips forerunner

Garmin is de marktleider op het gebied van sporthorloges, fitnesshorloges en sporthorloges met ingebouwde GPS. Als je goed in de (online) winkel zoekt, komt je talloze Garmin modellen tegen. Een hele populaire serie horloges van het merk is de Forerunner-serie. Deze serie bestaat uit meerdere horloges speciaal voor sporters. Ik krijg regelmatig vragen via de mail over deze serie. De meest gestelde vragen zijn: “Welke Garmin Forerunner moet ik kopen?” of “Welke Forerunner is voor mij geschikt?”. De antwoorden zijn per persoon verschillend. Ben je bijvoorbeeld een beginnende triatleet? Dan raad ik absoluut de Forerunner 735XT aan. Ben je een beginnende sporter, maar wil je wel een goed horloge voor o.a. hardlopen? Dan kies je bijvoorbeeld de Forerunner 45. Luister je graag muziek tijdens het sporten? Dan zou ik de Forerunner 245 music overwegen. In deze blog bekijk ik de diverse modellen!

Wat is de Garmin Forerunner serie?

De allereerste Forerunner, Garmin Foreunner 1010 © Raimond Spekking / CC BY-SA 4.0 (via Wikimedia Commons), Garmin Forerunner 101-1862 ,  CC BY-SA 4.0

De Garmin Forerunner- serie is een selectie sporthorloges van Garmin. De meeste modellen gebruiken het Global Positioning System (GPS). De horloges zijn volledig gericht op actieve mensen, atleten, sporters en triatleten. Horloges uit de Forerunner-serie zijn ontworpen om nauwkeurig afstand, snelheid, hartslag (optioneel), tijd, hoogte en tempo te meten. Dankzij de betrouwbaarheid, robuustheid en de competitieve prijzen, is deze serie al jarenlang topfavoriet bij veel mensen. Zowel amateur sporters als professionele sporters dragen horloges uit de Forerunner-collectie. Dankzij de betrouwbare ingebouwde GPS en lange batterijduur, zijn deze horloges ook populair bij wandelaars, hikers en mensen die een goede stappenteller en hartslagmeter zoeken.

Modellen in de Forerunner-serie

De Forerunner-serie bestaat uit de 101, 201, 301, 205, 305, 50, 405, 60, 405CX, 310XT, 110, 210, 410, 610, 910XT, 70, 10, 220, 620, 15, 920XT, 225, 25, 230, 235, 630, 735XT, 35, 935, 30, 645, 645 Music, 45, 45S, 245, 245 Music, 945 (in chronologische volgorde gerangschikt op releasedatum). Alle modellen, behalve de 101, bevatten een manier om trainingsgegevens te uploaden naar een pc en trainingssoftware. Een groot deel van de modellen zijn niet meer in de normale winkels te koop en zijn enkel tweedehands te verkrijgen.

Mijn persoonlijke top 3

  1. Garmin Forerunner 735XT: Een echte alleskunner
  2. Garmin Forerunner 45: Beste instap-hardloophorloge van dit moment
  3. Garmin Forerunner 935: Beste premium sporthorloge die je tegen een goede prijs kan kopen

Welk model past goed bij jou?

Hierboven kun je lezen hoe onwijs veel modellen er te koop zijn. Een groot deel is ook gewoon nog te koop in de normale (web)winkel. Zo wordt de Garmin GPS Forerunner 405 CX uit 2009 gewoon nog online in nieuwstaat aangeboden via o.a. Bol.com. Hier kan je meteen aan zien dat horloges uit deze serie erg betrouwbaar zijn. Qua ontwerp zijn de horloges wel sterk verbetert. Waar de Forerunner 205 uit 2006 je gehele pols in beslag nam qua grootte, is dat nu wel anders. Welk model goed bij jou past hangt af van meerdere dingen. Hieronder bespreek ik de populairste Forerunner modellen en zet ik er duidelijk bij voor wie ik denk dat deze goed geschikt is.

Forerunner 735XT

Forerunner 735XT

Geschikt voor: Dit horloge is geschikt voor jong en oud en voor alle niveaus. Wil je een zeer betrouwbare stappenteller en hartslagmeter? Dan is de 735XT een geweldige koop. Ben je een triatleet, fanatieke sporter, dan is de 735XT ook geweldig. Ik draag zelf dit horloge ook als dagelijks horloge. Mijn ouders gebruiken ook allebei een 735XT om mee te wandelen en fietstochtjes mee te maken. Het is de beste budgetoptie van de Forerunner horloges uit de lijst als je alle functies wilt hebben die je eigenlijk nodig hebt voor een sporthorloge.

Beste prijzen en aanbiedingen

Hieronder zie je de beste prijzen van dit sporthorloge bij de bij ons aangesloten webwinkels. Klik op de bekijk-knop voor meer informatie.

Forerunner 35

Geschikt voor: Wandelaars en hardlopers. De Forerunner 35 is een erg goed horloge voor hardlopers. Met een adviesprijs van onder de 150 euro krijg je een geweldig horloge. Waar bij veel andere activity trackers nog geen ingebouwde GPS zit voor deze prijs, krijg je dit bij de Forerunner 35 wel. Het is ook goed geschikt als horloge om mee te wandelen. Het grote, heldere en duidelijke display is goed geschikt voor oudere mensen.  De Forerunner 30 wordt vaak genoemd door mensen die op zoek zijn naar een goed hardloophorloge, maar ik zou – wegens het kleine prijsverschil – toch altijd kiezen voor de 35 als je twijfelt tussen de twee horloges. Je krijgt net wat meer functies en waar voor je geld met de 35. Toch zou ik persoonlijk als instaphorloge voor hardlopers altijd voor de Forerunner 45 kiezen (verderop in de lijst). ?

Beste prijzen en aanbiedingen

De Forerunner 35 is een iets ouder model dan veel andere horloges uit de lijst. Vandaar dat je het vaak voor een leuke prijs in de aanbieding kan kopen. Hieronder zie je enkele prijzen. Voor meer informatie en specificaties, kun je op de bekijk-knop klikken!

Forerunner 935

935 Garmin aanbieding 2020

Geschikt voor: Triatleten, actieve sporters en mensen met een iets hoger budget. De 935 zie ik zelf als de opvolger van de 735XT. Dit horloge is een geweldig triathlonhorloge. Al snel na de lancering van de 935 kwam de 945 uit. Er zitten enkele verschillen tussen deze horloges. Zo heeft de 945 wel muziekopslag, NFC betalingen en kaarten in kleur. Echter is voor de meeste mensen de 935 een perfect horloge. Je kan er mee zwemmen (binnen en buiten), trainen, wandelen, fietsen en honderden andere activiteiten mee doen. Dit is voor mij de beste koop als sporthorloge voor mensen met een iets hoger budget dan de 735XT of Forerunner 35.

Beste prijzen en aanbiedingen

Aangezien het nieuwere model (945) al is uitgebracht door Garmin, is dit model vaak voor een leuke prijs te koop. Koop de 935 absoluut niet tegen de adviesprijs, maar kijk goed rond en vergelijk prijzen. Het kan écht goedkoper!

Forerunner 645 & Forerunner 645 Music

Geschikt voor: De Forerunner 645 is een premium hardloophorloge, die in twee modellen is uitgebracht. De Music variant is erg populair, omdat het een dataopslag heeft voor muziek. Zo kun je tijdens het sporten gewoon muziek luisteren. Het horloge is daarom erg geschikt voor mensen die en goed sporthorloge zoeken waarop ze muziek kunnen luisteren. Toch vind ik persoonlijk de prijs erg hoog, maar ik ben dan ook niet zo’n muziekluisteraar tijdens het sporten ?. Voordeel van het horloge is dat je er mee kan zwemmen en NFC-betalingen mee kan verrichten. Zoek je een premium hardloophorloge waarop je muziek kan opslaan? Dan kan dit een prima een prima keuze zijn voor jou! Toch zou ik zelf kiezen voor de nieuwere 245 (verderop in de lijst) Zoek je een hardloophorloge, maar vind je muziek niet zo belangrijk? Kijk dan naar de 45, 45s of 735XT. Deze zijn een stuk goedkoper.. maar kunnen geen muziek afspelen.

Beste prijzen en aanbiedingen

Dit horloge is niet vaak in de aanbieding, maar is zeker onder de 370 euro te koop in diverse winkels. Hieronder zie je de beste prijzen op dit moment bij de bij ons aangesloten webwinkels.

Forerunner 45 & Forerunner 45S

Forerunner-45-hardlopen

Geschikt voor: Ben je een beginnende hardloper of juist een fanatieke hardloper? Dan koop je de Forerunner 45 of 45s. Grootste verschil tussen de twee? Het formaat scherm. Ik kies zelf vaak voor een iets groter scherm, omdat ik dat voor de leesbaarheid prettiger vind. Dit horloge is een echt hardloophorloge, maar ook voor wandelaars geweldig. Daarnaast kun je talloze andere activiteiten tracken, zoals sportschool-activiteiten, yoga, fietsen, wandelen, hiken en suppen. Het is een erg gaaf horloge dat ook nog eens vaak in de aanbieding is. Ik vind persoon het verloop tussen het scherm en het originele zwarte bandje erg stijlvol, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak.

Beste prijzen en aanbiedingen:

Het horloge is vaak in de aanbieding. Let goed op of je voor de 45 of 45s kiest. Het meegeleverde horlogebandje is voor sommige mensen misschien iets te strak, maar gelukkig kun je voor een paar euro een groter bandje bestellen bij diverse aanbieders online en offline. Bijvoorbeeld een prachtige Milanees bandje! Hieronder zie je de beste prijzen van de 45 en 45s van dit moment.

Forerunner 245 & Forerunner 245 Music

Geschikt voor: Mensen die graag trainen met muziek, hardlopers, wandelaars, fietsers en sporters in het algemeen. Een jaar na de lancering van de 645 music kwam Garmin al met de 245 en 245 music. Dit is een erg stijlvol en goed sporthorloge, wat hoog scoort in de diverse testen. De 245 heeft – vergeleken met de 645 – wel een pulse Oximeter en een body battery-score, maar mist een barometer, running power en Garmin pay. Persoonlijk is het meer een kwestie van smaak welk horloge je koopt. Ik zou persoonlijk – als je muziek erg belangrijk vind tijdens hardlopen en sporten – eerder voor de 245 kiezen. Dit model is iets nieuwer, sneller, ziet er stijlvoller uit en heeft een pulse oximeter. Al is dit ook een kwestie van smaak.

Beste prijzen en aanbiedingen:

Een overzicht van de beste prijzen van dit moment.

Forerunner 945

Garmin Forerunner 945 review

Geschikt voor: Mensen met een hoger budget. De 945 is een absoluut geweldig premium horloge en bevat alles wat je nodig hebt als fanatieke sporter, zwemmer, hardloper, atleet, triatleet etc. Ik schreef eerder al een zeer lovende review over het horloge. Hoe kan het ook anders als sporthorloge-fanaat? Helaas zit er wel een flink prijskaartje aan het horloge. Toch… als je het budget hebt, dan hoef je echt niet te twijfelen. Je kan muziek opslaan, golfen, alle sporten die je maar wenst tracken, hartslag meten, navigeren met kleurkaarten en nog veel meer. Dit is tevens het nieuwste Forerunner horloge van Garmin. Een echt premium triathlon- en sporthorloge.  

Beste prijzen en aanbiedingen

Dit horloge is niet vaak in de aanbieding. Logisch ook, omdat dit het nieuwste premium horloge is van Garmin van dit moment. Bekijk hieronder de beste prijzen!

Alle modellen in een tabel met releasedatum

ModelDatum van publicatie
Forerunner 10102-03-2003
Forerunner 20114-08-2003
Forerunner 30105-01-2005
Forerunner 20503-01-2006
Forerunner 30503-01-2006
Forerunner 5008-08-2007
Forerunner 40503-01-2008
Forerunner 6030-01-2009
Forerunner 405CX02-04-2009
Forerunner 310XT02-04-2009
Forerunner 11029-03-2010
Forerunner 21004-10-2010
Forerunner 41004-10-2010
Forerunner 61012-04-2011
Forerunner 910XT04-10-2011
Forerunner 1028-08-2012
Forerunner 22016-09-2013
Forerunner 62016-09-2013
Forerunner 1506-05-2014
Forerunner 920XT01-10-2014
Forerunner 22512-05-2015
Forerunner 2505-08-2015
Forerunner 230
Forerunner 235
21-10-2015
Forerunner 63021-10-2015
Forerunner 735XT11-05-2016
Forerunner 3531-08-2016
Forerunner 93529-03-2017
Forerunner 3026-09-2017
Forerunner 645
Forerunner 645 Music
08-01-2018
Forerunner 45 Forerunner 45S30-04-2019
Forerunner 245 Forerunner 245 Music30-04-2019
Forerunner 94530-04-2019

Veelgestelde vragen én antwoorden over de Garmin Forerunner-serie horloges

Een aantal vragen met daarbij mijn antwoorden. Deze vragen heb ik zelf ontvangen via het contactformulier of heb ik online gevonden via diverse fora en helpdesks. Zelf een Forerunner-vraag? Neem gerust contact met mij op!

?Wat is het beste Forerunner horloge van dit moment?

Dit is een hele lastige vraag. Eigenlijk kan je met een Garmin Forerunner horloge van na 2015 geen foute koop doen. Mijn favoriete budget-optie is de Garmin 735XT. Het beste horloge voor de fanatieke sporter, atleet, professional en triatleet is de Garmin Forerunner 945. Een absoluut geweldig premium sporthorloge, waar ik een lovende review over heb geschreven.

⌚Wat zijn de verschillen tussen de Forerunner 45 en 45s?

Heel simpel: De grootte van het scherm. Ik zou persoonlijk altijd kiezen voor een net iets groter scherm.

⭐Wat is jouw favoriete Forerunner horloge en welke raad je aan?

Mijn persoonlijke  top 3: Forerunner 735XT, Forerunner 45s, Forerunner 935. In het artikel leg ik precies uit waarom ik dat vind!

?Welk horloge raad je aan mij aan?

Deze vraag krijg ik zeer regelmatig. In het artikel kun je precies lezen welk sporthorloge uit de Forerunner-serie ik aanraad voor welk doel. Kom je er nog niet goed uit? Dan mag je altijd contact met me opnemen via het contactformulier op de website. Ik help je graag verder!

Alle horloges uit dit artikel bekijken

Hieronder zie je alle horloges die uitgelicht zijn in dit artikel. Je ziet de horloges gesorteerd van goedkoop naar het duurste horloge. De prijzen worden dagelijks live opgehaald, daarom zal de volgorde van de tabel elke dag weer anders zijn!

€102,00
Coolblue.nl
€109,00
Coolblue.nl
€128,95
Coolblue.nl
€128,99
Coolblue.nl
€135,95
Coolblue.nl
€136,99
Coolblue.nl
€139,99
All4running.nl
€222,00
€399,99
Coolblue.nl
€224,00
€399,99
Coolblue.nl
€331,00
Coolblue.nl
nv-author-image

Redactie

De redactie test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.