Home » Blog » Garmin tijd van 12-uurs klok naar 24-uurs (probleem opgelost)

Garmin tijd van 12-uurs klok naar 24-uurs (probleem opgelost)

Garmin Tijd instellen 24 uur 12 uur verspringt

Heb jij ook last dat de klok op je Garmin horloge steeds verspringt van 12 uurs naar 24 uurs? In Nederland en België zijn we helemaal niet gewend dat 8:32 dezelfde tijdsaanduiding is als 20:32. Ook werken wij helemaal niet met am en pm. Garmin horloges staan erom bekend om vaak tussen 12 uurs en 24 uurs klok te verspringen. Vervelend als je op je watch face constant een tijdsaanduiding ziet die helemaal niet klopt voor je gevoel. Ik heb hier zelf met mijn Garmin Forerunner 735XT ook last van gehad. Dit is niet enkel een probleem van de Forerunner-serie. Ik spreek ook mensen die dit probleem ook hebben met hun Garmin horloge uit een andere serie, zoals de Fenix, Approach of Swim. Het bedrijf zelf is gevestigd is opgericht in Amerika. Vandaar dat de verkeerdere 12 uurs-weergave wordt gegeven als standaard. Hieronder zie je de oplossing!

Garmin horloge van 12 uurs-klok naar 24-uurs klok zetten

Veel mensen veranderen de klok-instelling in het horloge zelf. Het is niet genoeg om alleen de instelling in je horloge te veranderen. Het horloge maakt namelijk verbinding met de Garmin Connect app. Als de instelling in de app verkeerd staat, verspringt de klok na elke keer synchroniseren weer naar de verkeerde 12 uurs-klok. Je moet dus allebei de instellingen aanpakken, anders lijkt het heel even of je geslaagd ben in de klok op de juiste manier te weergeven, maar kom je na synchronisatie bedrogen uit.

Stappenplan klok van 12 naar 24 uurs zetten

Als je het onderstaande stappenplan volgt, heb je nooit meer last van een verkeerde klokweergave. Geen 7:32 als het eigenlijk gewoon 19:32 is! Dat beloof ik je ?. Elk horloge is anders, maar elke Garmin werkt nagenoeg op dezelfde manier qua instellingen. Het onderstaande stappenplan heb ik uitgevoerd op de 735XT, maar kun je voor alle toestellen gebruiken. Wellicht dat het menu net op een andere locatie zit.

Benodigde tijd: 10 minuten.

Stappenplan klok blijvend op 24 uurs-weergave zetten

 1. App openen

  Open de Garmin Connect app en ga klik bovenin op je gekoppelde toestel (horloge met een rondje er omheen)

 2. Instellingen

  Zoek de optie toestelinstellingen en klik hier opGarmin Connect app weergave

 3. Klok en tijdweergave

  Zoek de optie Systeem en klik hier op. Klik daarna op Tijdweergave en stel deze in op 24-uurs.Tijdweergave Garmin

 4. Tijd goed zetten op het horloge

  Pak je horloge en ga naar Menu > Instellingen

 5. Klokweergave zoeken

  Ga naar Systeem en navigeer naar Klok. Daarna bevestig je deze keuze.

 6. Tijdweergave 24-uurs zetten

  Zoek tijdweergave. De instelling klok automatisch kun je laten staan. Zet de weergave op 24-uurs. Garmin tijd op 24 uur zetten probleem oplossing

 7. Tijd om te synchroniseren!

  Ga opnieuw naar de Garmin Connect app en druk rechts boven op het synchronisatie-icoontje ?

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.