Home » Blog » De Gezondheid-app van Huawei: Dashboard overzicht

De Gezondheid-app van Huawei: Dashboard overzicht

Gezondheid app Huawei GT2

Wie een horloge heeft van het merk Huawei gebruikt de Gezondheid-app. Deze app is beschikbaar voor meerdere platformen, zoals iOS en Android. Deze app gebruik je bijvoorbeeld bij een Huawei Watch GT 2 en Huawei GT 2e sport horloge. In de app kun je meerdere dingen instellen en regelen. Hieronder lees je een overzicht met alles wat je kan doen in de Gezondheid app van Huawei, hoe je deze kan installeren en wat je allemaal in het dashboard kan regelen.

Wat is de Gezondheid app?

De Gezondheid applicatie van Huawei is een applicatie die je begeleiding biedt voor bij het sporten. De applicatie zorgt er tevens voor dat een smartwatch of activity tracker van het merk Huawei de koppeling met elkaar kunnen maken. In de App Store heet de app Huawei Health of Huawei Gezondheid. Op een smartphone met Nederlands als taal, zie je de app met een oranje icoontje terug als Gezondheid. De app wordt in de Google PlayStore aangeboden als Huawei Health door Huawei Internet Service in de categorie Gezondheid en Fitness. In de Apple App Store als Huawei Health door Huawei Device Co,. LTD. Wie een nieuwe smartwatch of horloge van het merk Huawei heeft, moet deze app gebruiken om een koppeling te maken. Anders kunnen smartwatch-functies niet worden gebruikt.

Downloaden en installeren

Downloaden en installatie is erg simpel. Je onderneemt de volgende stappen:

Downloaden en installeren van de Gezondheid app van Huawei iOS & Android

 1. App downloaden

  Download de app op de telefoon. Dat doe je hier op een Android-telefoon en hier op een Apple telefoon.

 2. Installatie

  Klik op installeren en wacht geduldig af totdat de applicatie is geïnstalleerd. Je kan de app winkel gewoon wegklikken en ondertussen wat anders doen.

 3. Open de app

  Voor de eerste installatie vraagt Huawei Gezondheid enkele gegevens. Vul deze in. Je kan in de instellingen aangeven welke gegevens je met wie wilt delen.

 4. Koppel een horloge

  Je kan een geschikt horloge koppelen door onderin op apparaten te klikken. Daarna druk je op toevoegen en kies je welk soort apparaat je wilt koppelen. Doorloop enkel stappen en het koppelen is binnen een paar tellen voltooid.

Dashboard van de Huawei Gezondheid app

Als je de app hebt gekoppeld aan een smartwatch of ander apparaat van hetzelfde merk, kom je in het dashboard terecht. Hier kan je een aantal dingen bekijken en instellen. Je kan het dashboard zelf bewerken. Zo heb ik als man de cycluskalender maar uit mijn dashboard gehaald. De gegevens die je in kan stellen en bekijken binnen het Gezondheid-dashboard:

 • Sportgegevens: Hier zie je welke sport je als laatste hebt uitgevoerd. Zo heb ik vanochtend om 06:33 de hond kort uitgelaten. Dit zie je terug op het dashboard met daarbij de route.
 • Hartslag: Mijn GT 2e Sport horloge meet continue de hartslag. Op het dashboard zie je de huidige hartslag als gemiddelde weergeven. Je ziet daarbij ook een mooie grafiek.  
 • Slaap: Hier bekijk je in één oogopslag hoe lang je hebt geslapen en in wat voor slaapfases. Zo zie ik dat ik 8 uur en 3 minuten heb geslapen. Een prima nacht dus!
 • Stress: Je kan met een nieuwer model smartwatch van het merk Huawei de stressscore continue meten. Mijn stresscore was vannacht blijkbaar laag en zit in de ochtend in de schaal ‘normaal’.
 • Gewicht: In de app kan je zelf je gewicht invullen. Leuk als je doelen hebt met betrekking tot afvallen.
 • SPo2: De GT2e en GT 2 smartwatches hebben een zuurstofsaturatiemeter. Deze meting kan je zelf aanzetten. Na de meting zie je vrijwel direct een overzicht op jouw Gezondheid-app dashboard.
 • Cycluskalender: Vrouwen kunnen de menstruatiecyclus volgen op het dashboard. Je moet hier wel de 4.0.0 versie van de app of hoger voor installeren. Deze functie werkt niet (goed) met oudere versies.

GT horloge kopen

Hieronder zie je een overzicht van geschikte horloges die je met de Gezondheid app kan koppelen

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.