Home » Blog » Deze horloges verwachten we in 2021: geruchten en zekerheidjes

Deze horloges verwachten we in 2021: geruchten en zekerheidjes

Horloges 2021 smartwatch tracker

Elk jaar komen er weer talloze nieuwe horloges uit van verschillende merken. Zo ook in 2021. Al lijkt dit iets minder te zijn dan de afgelopen jaren. De huidige wereldwijde coronacrisis kan hier wellicht mee te maken hebben. Toch worden er nog hele leuke horloges gelanceerd in 2021. Wat denk je van de Apple Watch Series 7 ergens in september, de Moto en Motorola One smartwatches en de Amazfit T Rex Pro. In dit artikel blikken we vooruit en bekijken we welke horloges er nog aankomen dit jaar.

Let op: Niet alle horloges zijn nog officieel bevestigd. Het gaat in sommige gevallen dan ook om geruchten.

Polar Vantage M2, Polar Ignite 2 en Xiaomi Mi Band 5 in april 2021

De Polar Vantage M2 werd eerder al groots aangekondigd door Polar. Dit horloge was na de aankondiging al direct te koop. De Polar Ignite 2 liet nog even op zich wachten en lag pas eind april in de (digitale) schappen. Later in april kondigde Xiaomi de nieuwste Mi Band aan. Deze heeft de – weinig originele – naam Xiaomi Mi Band 6 gekregen. Dit is een goedkope fitnesstracker / activity tracker. De opvolger van de Mi Band 5 heeft een aantal leuke vernieuwingen, zoals een spO2-meter en een groter scherm. Deze tracker is ook in april te koop in meerdere versies, zoals je in onze Mi Band 6 prijsvergelijker kan lezen.

Stil bij Garmin

Bij Garmin is het vooralsnog in 2021 erg rustig. Het bedrijf heeft voor duursporters wel de krachtige Garmin Enduro gelanceerd, waarmee je honderden kilometers kan rennen en dan nog batterij over kan houden ?. Daarnaast hebben wij ook geen idee wat er dit jaar op de planning staat voor de wat normalere sporter. Vorig jaar werd de Garmin Forerunner 745 als opvolger van de mateloos populaire 735XT gelanceerd. Dit jaar is het nog onbekend. Ik hoop zelf op een budgetopvolger van de Forerunner 45, wat op het moment nog steeds – naar mijn mening – het beste budget hardloophorloge voor beginners is. Daarnaast verwacht / hoop ik natuurlijk op de Vivoactive 5 van Garmin. Dit is een horloge waar ik enorm veel van verwacht. De Vivoactive-serie is immers een serie vol met echte alleskunners. Een nieuwe versie binnen deze serie juich ik toe.

Apple Watch Series 7, Fitbit Versa 4 en Charge 5

De Apple Watch Series 6 is vorig jaar uitgekomen. In september 2021 verwachten we natuurlijk een opvolger van dit horloge. Er gaan zelfs geruchten dat het design van dit Apple horloge helemaal aangepast gaat worden. Al valt dat bij mij echt in de categorie: eerst zien, dan geloven.

Naast het Apple horloge verwacht/hoop ik ook dat Fitbit twee opvolgers uitbrengt:  de Fitbit Versa 4 en Charge 5. Al zijn dit nog maar geruchten. Ik hoop zelf dat Fitbit met een verbeterde Charge 4 komt met een betere accuduur bij gebruik GPS.  

Horloges, smartwatches en activity trackers die nog komen of net uit zijn in 2021

Hieronder zie je een overzicht van meerdere horloges, fitness trackers en smartwatches die je dit jaar zou kunnen verwachten. Als het om een (hardnekkig) gerucht gaat, staat dat er tussen haakjes achter. Deze lijst wordt regelmatig aangepast

 • Polar Vantage M2 (is te koop!)
 • Polar Iginite 2 (april 2021)
 • Apple Watch Series 7 (september 2021)
 • Fossil Gen 6 (release onbekend/gerucht)
 • Vivoactive 5 (release onbekend/gerucht)
 • Samsung Galaxy Watch 4 (release onbekend/gerucht)
 • Wyze Watch (release onbekend/gerucht)
 • Fitbit Versa 4 en Fitbit Charge 5 ((release onbekend/gerucht)
 • Huawei Watch GT3 (release onbekend/gerucht)
 • OnePlus Watch (april 2021)
 • Zepp Z Titanium met ingebouwde ECG sensor (gelanceerd in China, maar nog niet in Nederland)
 • Realme Watch 2
 • Motorola One, Moto Watch en Moto G horloges (juli 2021 verwacht)
 • Casio GSW-H1000 (nu te koop)
 • Amazfit T Rex Pro
Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.