Home » Blog » Polar Ingnite 2: Eerste indruk en mening over dit fitnesshorloge

Polar Ingnite 2: Eerste indruk en mening over dit fitnesshorloge

Polar Ignite 2 bekeken info 2021

Polar heeft in maart 2021 twee nieuwe horloges aangekondigd. De Polar Ignite 2 en de Polar Vantage M2. Dit zijn opvolgers van twee populaire modellen. De Ignite 2 is een echt fitnesshorloge, waarmee je jouw workouts kan tracken. Het horloge is te koop in vier kleurcombinaties: zwart parel, stormblauw, roségoud & roze, goud & champagne. Zoals ik van Polar ben gewend heeft ook de Iginte 2 een indrukwekkende batterij, die tot 20 uur in trainingsmodus meegaat en tot 5 dagen in horlogemodus (met hartslagmeting). Je zou het horloge zelfs tot 100 uur kunnen gebruiken binnen één lading, maar dan zie je alleen de tijd ?. Verder is het model voorzien van een ingebouwde GPS en is het geschikt om mee te zwemmen. In dit artikel bekijk ik de Iginte 2

Wat is de Polar Ignite 2?

De Polar Ignite 2 is een lifestyle- en fitnesshorloge van het merk Polar. Het is een lichtgewicht horloge met een nauwkeurige hartslagsensor en GPS ingebouwd. De Ignite 2 werd door Polar op 24 maart 2021 aangekondigd en is te koop in vier versies: zwart parel, stormblauw, roségoud & roze, goud & champagne. Daarnaast meet het slaap en herstel, heeft het ingebouwde begeleidende ademhalingsoefeningen, gepersonaliseerde workouts gebaseerd op jouw herstel. De Iginte 2 heeft ok enkele smartwatchfuncties, zoals weersvoorspellingen, meldingen vanaf een telefoon doorzetten en muziekbediening. De Iginte 2 is de logische opvolger van de Ignite.

Polar Ignite 2

De aankondiging in een video

Hieronder zie je de aankondiging in een video:

Het model

Het horloge heeft een afmeting van 43 x 43 x 8,5 mm. Dit is dezelfde afmeting als zijn voorganger. Ook is er qua gewicht niets verandert. De Iginte 2 en de normale Ignite wegen allebei 35 gram met polsband en 21 gram zonder polsband. Dit model is voorzien van een scherp kleuren-touchdisplay (IPS TFT) met veegfunctie en omgevingslichtsensor (ALS). Het scherm is goed leesbaar in vrijwel alle omstandigheden.

Functies

Hieronder zie je een opsomming van enkele functies die ik belangrijk vind om even uit te lichten:

 • Lange batterijduur
 • Ingebouwde GPS
 • Hartslagmeter aan de pols
 • Nightly Recharge (hoe goed je in de nacht herstelt van de vorige dag)
 • FitSpark (dagelijkse workouts op basis van jouw herstel en activiteit)
 • Ademhalingsoefeningen
 • Smartphonemeldingen doorgezet
 • Muziekbediening
 • Energiebronnen (wat gebruikt jouw lichaam tijdens een training)
 • Weekoverzicht van alle gegevens
 • Running Program
 • Zwemgegevens
 • Sportprofielen, waardoor het ondersteuning biedt voor meer dan 120 sporten
 • Speciale hartslagsensormodus
Ignite 2 mening bekeken

Levensduur batterij

De ingebouwde 165 mAh Li-pol batterij zorgt voor een uitstekende levensduur van tot 20 uur in trainingsmodus (met GPS en hartslag aan). Gebruik je het horloge normaal, dan kan je er tot 5 dagen mee doen. Dan heb je het horloge in horlogemodus aan met continue hartslagmeting aan. Een prima batterijduur voor deze prijs.

Inhoud van de verpakking

Als je de Polar Ignite 2 koopt, krijg je er het volgende bij:

 • Polar Ignite 2 fitnesshorloge
 • Polsbanden (twee maten zijn inbegrepen)
 • Oplaadkabel
 • Polar Ignite 2 gebruiksaanwijzing
 • Informatiedocument

Mijn (voorlopige) mening over de Polar Ignite 2

De Polar Ignite 2 is een leuk lifestyle horloge met een aantal sport- en smartwatchfuncties. Het leuke is dat je dit model kan kopen in vier verschillende kleuren, die allemaal echt heel anders zijn. Ten opzichte van de voorganger is er niet mega-veel verandert. De grootste veranderingen zijn het uiterlijk (verwisselbare bandjes en horlogekast), de verbeterde batterijduur en de mogelijkheid om meer statistieken op het horloge zelf te bekijken in plaats van in alleen in de Polar Flow app. Ik vind zelf de Ignite 2 een leuke combi van een lifestylehorloge, sporthorloge en smartwatch.

Goed om te weten: Dit horloge was op het moment van schrijven alleen nog aangekondigd en heb ik – helaas – nog niet kunnen testen. Mijn mening is dan ook gebaseerd op mijn ervaring met het merk Polar, de specificaties, het persbericht en informatie van mijn contacten bij Polar.

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.