Home » Blog » Polar Vantage M2: Het nieuwe multisporthorloge uitgebreid bekeken

Polar Vantage M2: Het nieuwe multisporthorloge uitgebreid bekeken

Verschillen Vantage M en M2

In maart 2021 kondigde Polar twee nieuwe horloges aan, de Polar Ignite 2 en de Polar Vantage M2. De Ignite 2 is een fitnesshorloge en lifestylehorloge met sportfuncties en de logische opvolger van de Ignite. De nieuwe Polar Vantage M2 is de opvolger van de Vantage M en gaat veel meer richting een sporthorloge vergeleken met de Ignite. De oudere Vantage M wordt zelfs door veel triatleten gedragen tijdens triathlonwedstrijden, de Vantage M2 lijkt ook weer een populair horloge te kunnen gaan worden onder de multisporters. Al vraag ik me wel af de nieuwe Polar Vantage M2 wel voldoende nieuwe functies heeft ten opzichte van zijn voorganger. In dit artikel bekijk ik het horloge uitgebreid, geef ik mijn voorzichtige eerste mening en lees je meer over verschillen tussen de Vantage M en de Vantage M2.

Wat is de Polar Vantage M2?

De Polar Vantage M2 is de opvolger van de Polar Vantage M. Het is een multisporthorloge voor fanatieke sporters. Het toestel heeft geavanceerde sportfuncties en een hartslagmeter aan de pols. Het is een veelzijdig horloge, geschikt voor veel sporters. De M2 is beschikbaar in twee maten, M/L (polsomtrek 140-210mm) en S (polsomtrek 130-175mm). Je kan het multisporthorloge kopen de kleuren zwart en wit. Er is ondersteuning voor meer dan 130 sporten. Het horloge weegt 45 gram en heeft de afmetingen ‎46 x 46 x 12,5 mm. In het toestel zit een krachtige 230mAh-Lipo batterj ingebouwd, waardoor je er tot 30 uur in trainingsmodus mee kan doen.

Wist je dat: Als er bij batterijduur wordt gesproken over trainingsmodus, betekent dit in de horlogewereld dat je het horloge in een activiteit aan hebt staan met GPS en hartslagmeting aan de pols. Goedkope horloges en activity trackers houden dit vaak niet lang vol. Het eist namelijk veel van een horlogebatterij.

Polar Vantage M2 kopen in de winkel

Bekijk hieronder de meest recente prijzen. Via de Bekijk-knop lees je meer informatie over het horloge.

Video bekijken over de M2

Hieronder zie je de officiële aankondiging van het nieuwe horloge (2021) van Polar:

Inhoud van de verpakking

Als je dit horloge nieuw koopt, krijg je de volgende dingen erbij:

 • Polar Vantage M multisporthorloge
 • Oplaadkabel
 • Polar Vantage M gebruiksaanwijzing
 • Informatieformulier

Belangrijkste M2 functies op een rij

Hieronder zie je de belangrijkste functies (naar mijn mening) op een rij van dit horloge:

 • Hartslagmeting aan de pols middels het Precision Prime sensorfusietechnologie
 • Ingebouwde GPS
 • Training Load Pro
 • Running Program (hardloopprogramma om mee te trainen)
 • Nightly Recharge (herstel van de nacht meten)
 • FitSpark trainingsbegeleiding van Polar
 • Meet uitgebreide slaapstatistieken, waaronder slaapfasen
 • Running Index (o.a. VO2max meten)
 • Energiebronnen
 • Continue hartslagmeting
 • FuelWise
 • Serene ademoefening
 • Muziekbediening, weersvoorspelling en smartphonemeldingen
 • Meet veel zwemgegevens, waaronder hartslag,

Verschillen tussen de Vantage M2 en Vantage M

De Vantage M en M2 vertonen enorm veel gelijkenissen, zowel qua uiterlijk als in de specificaties. Er zijn een aantal kleine verschillen tussen deze twee horloges. b

 1. Leeftijd: De Vantage M komt uit 2019. De opvolger, Vantage M2, is gelanceerd is 2021.
 2. FuelWise: Deze functie ontbreekt bij de M, maar zit wel in het nieuwste horloge.
 3. Energiebronnen: Je kan op de M2 wel je energieverbruik inzien nadat je een activiteit hebt gedaan. Je ziet dan het energieverbruik op het gebied van eiwitten, vetten en koolhydraten.
 4. Smartwatchfuncties: De M2 heeft wel wisselende kleurthema’s voor displayweergave en een speciale weerwidget.
 5. Powersave: Met de powersave optie aan, gaat de M2 tot 100 uur mee. Je kan dan alleen niets meten en geen gebruik maken van GPS. Je gebruikt dan het horloge vooral voor de tijd. Daarnaast lijkt de batterijduur gelijk aan zijn voorganger.
 6. Energiebesparende GPS-modus: Wel aanwezig in de Vantage M2, niet in de M.
 7. Adviesprijs 2021: Polar Vantage M2: €299,90, Polar Vantage M: €279,90 (al is deze vaak in de aanbieding voor tussen de €210,00 en €240,00, zie ook de Vantage M prijsvergelijker.

Wat is FuelWise? Dit is een slimme energie-assistent die je helpt optimaal energie aan te vullen tijdens een lange trainingssessie of wedstrijd.

Conclusie: Mijn eerste indruk en mening over de Vantage M2

De Vantage M2 borduurt voort op succes van zijn voorganger. Met de M2 voegt Polar weer een prima horloge toe aan het middensegment van multisporthorloges. Op het eerste gezicht lijken er alleen weinig verschillen te zijn tussen de M en M2. FuelWise, Energiebronnen, weerwidget en de nieuwe GPS-modus lijken vernieuwingen te zijn die het oude model nog niet heeft. Dat neemt niet weg dat de Vantage M2 een prima sporthorloge is voor mensen die op zoek zijn naar een alleskunner op het gebied van sport. Ook beginnende triatleten kunnen met de M2 goed aan de slag.

Ik zou alleen mensen die nu een Vantage M of soortgelijk horloge hebben niet aanraden om de M2 te kopen. Je gaat namelijk niet énorm vooruit. Heb je nog geen horloge of is je horloge aan vervanging toe, dan kun je de afweging maken of je het nieuwste Vantage M2 model wilt hebben of voor de goedkopere versie gaat.

Specificaties Polar Vantage M2

Bekijk hieronder de specificaties van het multisporthorloge

Polar Vantage M2 Black/Grey S-L

299,00
257,00
Bol.com
Prijs gecheckt op 5 december 2021 17:34

Kenmerken

MerkPolar
KleurZwart-Grijs
Minimale polsomtrek1300
Maximale polsomtrek2150
App vereist voor gehele functionaliteitJa
Introductiejaar2021
Gewicht45 g
Kleur horlogebandZwart , Grijs
Kleur horlogekastZwart
MPN (Manufacturer Part Number)90085160
Type GPSGPS
Verpakking breedte8 cm
Verpakking hoogte10.5 cm
Verpakking lengte7.8 mm

GPS

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.