Home Β» Blog Β» Fitbit OS 5.1-update brengt meer functies naar Fitbit Sense en Versa 3

Fitbit OS 5.1-update brengt meer functies naar Fitbit Sense en Versa 3

Fitbit Sense 5.1 OS update

Op 19 november heeft Fitbit de nieuwste Fitbit OS 5.1. bekendgemaakt. Deze software-update is gemaakt voor de twee nieuwere modellen van het merk. Dit zijn de Fitbit Sense en Fitbit Versa 3. Deze update biedt meer manieren om SpO2 te volgen, zodat gebruikers hun welzijn beter kunnen beheren en biedt verbeterde spraakassistent-mogelijkheden. Spraakbesturing is vooral verbetert voor mensen die gebruik maken van Google Assistent. Daarnaast is het bluetooth bellen en antwoorden krijgen van Alexa verbetert. Het is logisch dat Fitbit de Fitbit OS 5.1 update uitbrengt voor de Sense en Versa 3. Dit zijn de meest geavanceerde apparaten van het bedrijf. De Fitbit Sense zou je kunnen zien als het paradepaardje.

Fitbit OS 5.1-update heeft SpO2 verbeteringen

Op het gezondheidsdashboard in de Fitbit app of op de website zie je belangrijke veranderingen qua gezondheid. Hierbij moet je denken aan stress, vermoeidheid, ademhalingsproblemen, veranderingen van de omgeving e.d. Door SpO2 niveaus te volgen, kun je de belangrijke veranderingen goed waarnemen. De nieuwste update van Fitbit heeft een aantal verbeteringen doorgevoerd op het gebied van SpO2. Sense en Versa 3 premium leden kunnen hun bloedzuurstofniveaus nog beter volgen terwijl ze slapen. Het gemiddelde cijfers kunnen zij zien in de Fitbit App. In het verleden moest je hiervoor een speciale SpO2-wijzerplaat gebruiken, maar dit is nodig.

Benieuwd geworden naar de Sense? Lees dan onze review eens door!

SpO2 in de nacht meten: nog steeds beschikbaar voor niet-premium leden

Voor degenen die er de voorkeur aan geven hun nachtelijke SpO2-niveaus in één oogopslag op hun pols te zien, heeft Fitbit nog steeds zijn gratis, kenmerkende SpO2-wijzerplaat en zal tegen het einde van het jaar zeven extra nieuwe SpO2-wijzerplaten in de app-galerij aanbieden. In het persbericht maakt het bedrijf ook bekend dat de SpO2 wijzerplaat al meer dan een miljoen keer is gedownload uit de Fitbit appgalerij.

Spraakassistent verbetert

Vanaf gisteren biedt Fitbit een nieuwe keuze voor spraakassistent met de lancering van Google Assistant in de VS.  Op deze manier kunnen gebruikers in geschikte landen een yoga-oefening in je woonkamer starten, de weersvoorspelling, een alarm instellen of je slaapduur instellen. Daarnaast kun je zelfs uw smarthome-apparaten bedienen. Google Assistant zal eind 2020 in het Engels beschikbaar worden gesteld in andere markten, waaronder AustraliΓ«, Canada, India, Ierland, Nieuw-Zeeland, Singapore en het VK.

Antwoorden ontvangen van Alexa

Met Alexa heb je de extra mogelijkheid om hoorbare antwoorden te ontvangen van de spraakassistent op het apparaat, waardoor het gemakkelijker dan ooit is om verbonden te blijven.  Het bedrijf is van plan om hoorbare antwoorden beschikbaar te stellen voor Google Assistant in de eerste helft van 2021.

Oproepen aannemen met Fitbit OS 5.1

Met de Sense en Versa 3 kun je handsfree Bluetooth oproepen aannemen. Dit werkt gewoon via de microfoon en luidsprekers van het apparaat. Inkomende berichten kun je met gemak naar voicemail sturen en je regelt het gespreksvolume zonder dat je een telefoon hoeft aan te raken.

De twee horloges bekijken

Je kan de Fitbit Sense of de Fitbit Versa 3 kopen bij diverse aanbieders. Hieronder zie je enkele voorbeelden in de winkel. Klik op het product om er meer informatie over te lezen.

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.