Home » Blog » Suunto 7 sporthorloge van 2020: kenmerken en kopen

Suunto 7 sporthorloge van 2020: kenmerken en kopen

Suunto 7 bandjes

Suunto lanceert eind januari 2020 hun nieuwste smartwatch met een focus op sport. Met het horloge wil het bedrijf naadloze integratie tussen smartwatch-functies voor het dagelijks leven combineren met sportfuncties. De Suunto 7 kopen kan op meerdere manieren, maar tot eind januari kan het enkel op vooruitbestelling. In deze blog bekijken we het design, de belangrijkste kenmerken en functies. Wie weet komt dit horloge – na onze testen – in de lijst met beste horloges voor hardlopen 2020!

Suunto 7

Wat is de Suunto 7?

De Suunto 7 is een smartwatch van het Finse merk Suunto. Het horloge draait op het besturingssysteem Wear OS van Google en is ontworpen om meer dan 70 soorten sporten bij te houden. Belangrijkste kenmerken van het horloge zijn offline plattegronden met ingebouwde Heatmaps, het nieuwe besturingssysteem Wear OS en het avontuurlijke karakter. Dankzij het nieuwe besturingssysteem werkt het horloge goed samen met Google Fit, Google Assistent, Google Pay en duizenden geschikte applicaties via Google Play.

Belangrijkste kenmerken

 • Sporten tracken: 70+ sport modes, van hardlopen en fietsen tot skiën en surfen, met nauwkeurige training-tracking, muziek controles op het horloge en de toegang tot de Suunto app voor gedetailleerde training inzichten.
 • Batterijduur: Maximaal 12 uur levensduur van de batterij in de GPS Tracking-modus. 48 uur in de normale modus.
 • Offline plattegronden met ingebouwde Suunto Heatmaps voor 15 activiteiten stellen gebruikers in staat om altijd hun weg te vinden en de beste trainingsroutes te kennen, zelfs wanneer hun telefoon achterblijft of er geen netwerkconnectiviteit beschikbaar is.
 • Wear OS by Google maakt het dagelijks leven gemakkelijker met Google Fit ™, Google Assistant ™, Google Pay ™ en duizenden apps beschikbaar via Google Play ™, plus dagelijkse functies zoals meldingen, kalenderupdates en het weer wanneer u het nodig hebt.
 • Avontuurbestendig ontwerp dat in Finland schokbestendig, water- en vuilbestendig is getest.

Suunto 7 aangekondigd in een video

Hieronder zie je de officiële aankondiging

Twee horloges in één

Het bedrijf richt op zowel de smartwatch- als sporthorlogemarkt met de Suunto 7. Een gewaagde stap. De smartwatch markt wordt op het moment in 2020 gedomineerd door merken zoals Samsung en Apple. Sporthorloges en activity trackers van het merk Garmin, Fitbit en Polar gaan aan de andere kant binnen het sportsegment als warme broodjes over de toonbank. De Suunto 7 moet er tussen gaan zitten. Je hebt de Wear OS-basis met het besturingssysteem en alle Google-achtige dingen zoals meldingen, agenda’s, 24 × 7 activiteiten bijhouden en dergelijke. En dan heb je het workout-specifieke stuk dat in een app Suunto valt heeft ontwikkeld voor Wear OS dat in wezen veel van de Suunto-sportinterface weerspiegelt op een ander Suunto-horloge.

Specificaties en kenmerken

 • Adviesprijs : $479
 • Gewicht : 70 gram
 • Horloge :  versterkte polyamide
 • Materiaal band : band van 24 mm (verkrijgbaar in diverse soorten siliconen, leer en textiel 
 • Navigatie :  GPS, Glonass, Galileo
 • Levensduur batterij : Tot 12 uur in GPS-volgmodus of tot 48 uur bij dagelijks gebruik * 
 • Waterdicht: tot 50 meter 
 • Operatin system: Wear OS door Google ™ 
 • Processor: Qualcomm® Snapdragon Wear ™ 3100-platform
 • Ondersteuning :   iOS en Android
Suunto 7 app

Suunto 7 kopen

Je kan het horloge pre-orderen bij Coolblue via deze link. De winkel All4running is de Nederlandse partner van Suunto, dus houdt deze webwinkel in de gaten via deze link.deze link

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *