Home » Blog » Nieuwe smartwatches en sporthorloges van 2020 op een rij

Nieuwe smartwatches en sporthorloges van 2020 op een rij

ScanWatch_KV_watches-design_EN

2020 belooft weer een prachtig jaar te worden voor liefhebbers van sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Wij hebben alle aankondigingen doorgespit en een lijst gemaakt met alle nieuwe horloges van dit jaar. Dit zijn horloges die bijvoorbeeld aangekondigd zijn op technologiebeurzen of via andere bronnen. Xiaomi, Amazfit, Withings, Skagen, Suunto, Garmin en Diesel brengen dit jaar nieuwe horloges uit. Deze lijst vullen we in de loop van het jaar natuurlijk aan.

Suunto 7

Wordt eind januari 2020 / begin februari 2020 uitgebracht | Preorder HIER beschikbaar

Suunto 7 nieuws horloge 2020

Eerder schreven we al een uitgebreid stuk over de Suunto 7. Het stijlvolle horloge is de eerste echte smartwatch van het merk Suunto. Eerder hebben ze een aantal sporthorloges op de markt gebracht, maar dit wordt de eerste keer dat Suunto gebruik gaat maken van Wear OS van Google als besturingssysteem. Qua stijl gooit het horloge in ieder geval al hoge ogen. Dankzij het nieuwe OS, kan de Suunto 7 gebruik maken van onder andere Google Pay (contactloos betalen), Google Assistent en de voordelen van Google Fit. Het horloge kun je nu al kopen als pre-order bij onder andere Coolblue.

Skagen Falster 3

Begin 2020 uitgekomen | Kopen: Website Skagen

Falster 3

De voorganger van dit horloge, de Falster 2, werd door de internationale pers erg goed ontvangen. Toen – voor velen vrij onverwacht – de nieuwe smartwatch werd aangekondigd op de tech-beurs CES2020, waren wij direct enthousiast. Het horloge maakt gebruik van de meest recente Qualcomm processor, de Snapdragon Wear 3100, waardoor onder andere de snelheid en batterijduur sterk is verbetert. Het horloge is nog niet te koop bij normale Nederlandse webwinkels, maar wel direct vanaf de Engelse website van Skagen.

Withings ScanWatch

Wordt maart 2020 verwacht

Withings ScanWatch medisch horloge 2020

Ook dit horloge werd aangekondigd door Withings op de CES2020 beurs in januari. Het horloge weet ons enthousiast te maken. Wij zijn namelijk erg benieuwd naar zowel dit horloge als de ontwikkeling binnen de categorie Medische horloges. De Withings Scanwatch is een stijlvolle hybride smartwatch met een focus op medische technologie. Zo kan het ECG-metingen uitvoeren en detecteert het aandoeningen zoals hartritmestoornissen en slaapapneu. Ook als sporthorloge kan je de ScanWatch gebruiken. Zo heeft het een continue hartslagmeter aan de pols, een stappenteller en kun je er 30 sporten mee tracken. Nadeel is alleen dat er geen eigen ingebouwde GPS zit in het horloge, dus je kan alleen je route zien als je het horloge koppelt aan een smartphone, en beiden bij je draagt.

Xiaomi Mi Watch Color

In 2020 verwacht – nog geen officiële datum

Xiaomi Mi Watch Color

Dit horloge lijkt enorm veel op een kloon van de Apple Watch, maar moet wel serieus genomen worden. De Mi Watch is voorzien van een hartslagsensor, NTC en een tracker voor meer dan 10 sporten. Ook is het waterbestendig tot 50 meter, want het heeft een 5ATM classificering meegekregen. Met een batterijduur van 14 dagen en een adviesprijs van onder de 200 euro kan het een interessant horloge zijn, maar het is nog onduidelijk of Xiaomi het horloge ook in andere landen dan China (en Azië in het algemeen) gaat lanceren.

Xiaomi Mi horloge

Nu al te koop in China | Nog geen release bekend in Europa | Verwacht 2020

Xiaomi Watch

Deze goed beoordeelde budget Chinese smartwatch is al te koop in China, maar er is nog geen officiële releasedatum bekend voor westerse landen. Veel fans kijken reikhalzend naar dit horloge en kunnen niet wachten. De Xiaomi Mi kopen kan – als we de recente geruchten mogen geloven – wel in 2020. Het horloge maakt van een aantal technieken gebruik die Garmin ook gebruikt voor o.a. het meten van VO2 Max en hartslaganalyses tijdens trainingen. Dit is een van de horloges waar wij veel van verwachten voor de Nederlandse markt, zowel als volwaardige concurrent van de beste smartwatches als een goede optie voor de beginnende tot gevorderde sporter als sporthorloge.

Amazfit T-Rex

Wordt januari / februari 2020 verwacht

Amazfit T rex

Amazfit is voor veel mensen nog een vrij onbekend bedrijf. Toch timmert het zeer hard aan de weg met meerdere sporthorloges, activity trackers en smartwatches. Ze hebben voor dit jaar nu al twee modellen aangekondigd en we verwachten dat er nog veel meer bij gaan komen. De Amazfit T-Rex is een van de modellen. Het is een echt sporthorloge met een enorme batterijduur (20 dagen normaal / 20 uur in GPS-modus). Dit horloge kan nog wel eens een geduchte concurrent worden van Garmin modellen, zoals de prachtige – maar dure – Fenix 6-serie.

Amazfit Bip S

Wordt februari 2020 verwacht

Amazfit Bip S

Amazfit heeft – wederom op de CES 2020 beurs – ook de opvolger van de budget smartwatch Amazfit Bip bekend gemaakt. Deze krijg de naam Amazfit Bip S en is een vrij eenvoudige rechthoekige smartwatch. Als je het horloge ziet, zou je denken dat het een slechte kopie is van de Apple Watch. Toch is de Bip S een prachtig alternatief voor al die dure horloges. Met een adviesprijs van slechts 70 USD  (63 euro) krijgt het een zachte adviesprijs mee.

Diesel Fadelite

Wordt ergens in maart 2020 of iets later verwacht

Diesel

Diesel is niet het eerste merk waar je aan denkt als je het over wearables hebt. Toch brengt het merk regelmatig nieuwe horloges uit. De Diesel Fadelite wordt in maart 2020 verwacht en maakt gebruik van Wear OS, waardoor je de voordelen van de Google Playstore hebt en je apps zoals Google Assistent en Google Pay kan gebruiken. Het horloge heeft een adviesprijs van 275 dollar en kan je kopen in vier kleuren.

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *