Home » Blog » Garmin Tactix Delta voor outdoorliefhebbers en militairen

Garmin Tactix Delta voor outdoorliefhebbers en militairen

Garmin Tactix Delta Sapphire Edition - Militair

De Garmin Tactix Delta is aangekondigd door Garmin als nieuw horloge 2020. Het is een militair horloge met een adviesprijs van 900 euro. Het horloge is voorzien van een Kill Switch, waarmee met één druk op de knop alle persoonlijke data wordt gewist. Ook kan de gebruiker de Stealth Mode aanzetten, waardoor er helemaal geen persoonlijke data wordt opgeslagen. Het horloge is gericht op de militaire markt, maar ook voor de echte hardcore-outdoor fan een hele goed – maar onwijs dure – koop. We bekijken de nieuwe Garmin Tactix Delta hieronder!

Voor wie is de Garmin Tactix Delta Sapphire Edition geschikt?

Voordat je dit artikel helemaal gaat lezen is het handig om te beseffen dat het horloge niet voor iedereen geschikt is. Het heeft een prijskaartje van ongeveer 900 euro meegekregen, waardoor het horloge een stuk duurder is dan alle ander outdoor- en sporthorloges uit onze lijst met beste sporthorloges 2020. Je krijgt in de Garmin Tactix Delta Sapphire Edition alle functies die je ook terug kan vinden in bijvoorbeeld de Garmin Forerunner 945, die bij ons sinds de release al aan de top staat.

De Tactix Delta is daarnaast voorzien van megaveel andere functies, waarvan een groot deel zijn gericht op militairen en de groep mensen die houden van echt survivallen. Ben je bijvoorbeeld een op zoek naar het beste horloge voor militairen, van plan om een excursie door Antarctica te maken of heb je Into The Wild-achtige ambities? Dan hoef je niet lang te zoeken. Voor de minder extreme sporters, raden wij dit horloge niet aan. Tenzij je onbeperkt budget hebt voor een horloge en graag outdoor bezig bent.

Into The Wild / Expeditie Alaska

Wat is de Garmin Tactix Delta?

De Garmin Tactix Delta is een sporthorloge gemaakt voor de militaire- outdoor- en sportmarkten. Het wordt gezien als het beste militaire horloge dat je kan kopen. Het horloge is gemaakt door het bedrijf Garmin, wat bekend staat als een van de betere fabrikanten van sporthorloges. Het Tactix horloge is in 2020 uitgebracht en is de opvolger van de Tactix Charlie, dat ook voor de militaire en outdoor-markt is vervaardigd. De Delta van Garmin heeft een adviesprijs van 900 euro in begin 2020. Belangrijke kenmerken – naast alle standaard Garmin high end functies zijn het krasbestendige koepelscherm, koolstof gecoate bezel, killswitch en stealth mode.

Garmin Lily Xiaomi Mi Band
Garmin Tactix Delta Kill Switch

Garmin Tactix Delta kopen

Je kan het horloge op het moment alleen kopen via de officiële Garmin website. Binnenkort verwachten wij dat het expeditie/sporthorloge ook in Nederlandse webwinkels te koop zal zijn. We houden je hiervan op de hoogte.

Belangrijke kenmerken

Een aantal kenmerken van dit outdoor sporthorloge op een rij

 • Ontworpen volgens militaire normen (MIL-STF-810)
 • Tactisch-specifieke functies zoals nachtzicht compatibiliteit en meer voor veldoperaties.
 • Navigeer door uw wereld met multi-GNSS-ondersteuning en buitensensoren.
 • Meet hardloop- en fietsprestaties op manieren waarvan je niet wist dat het mogelijk was.
 • Laat je niet beperken door de levensduur van de batterij. Krijg tot 21 dagen in smartwatch-modus.
 • Slimme functies, zoals betaling, muziek en meldingen wanneer u koppelt met uw smartphone.
 • Gebouwd voor extreme outdoor sporten en militairen, met een krasbestendige bolle saffierlens, zwarte DLC-gecoate stalen ring en zwarte PVD-gecoate stalen cover.
 • Nachtzicht: schakel eenvoudig tussen dagweergave en nachtweergave met een scherm dat kan worden gelezen door een nachtkijker.
 • Jumpmaster mode: Deze functie werkt om GPS-punten op grote hoogte te berekenen volgens militaire richtlijnen en helpt je naar je doel te navigeren zodra je uit een vliegtuig bent gesprongen
 • Stealth modus: Schakel de stealth-modus in om te stoppen met het opslaan en delen van jouw GPS-positie en schakel draadloze connectiviteit en communicatie uit.
 • Dodemansknop (Kill Switch): Als beveiliging een probleem wordt, wist de kill-schakelaar het apparaat van al het gebruikersgeheugen.
 • Dubbele positie: Synchroniseer uw locatie gemakkelijk met anderen door zowel de universele transversale mercator (UTM) als het militaire rasterreferentiesysteem (MGRS) op hetzelfde scherm te zien.
 • Multi-GNSS: Krijg toegang tot meerdere wereldwijde navigatiesatellietsystemen (GPS, GLONASS en Galileo) voor een nauwkeurige GPS-ervaring.

Kenmerken gaan verder onder de afbeelding

Garmin Tactix Delta Sapphire Edition
 • Navigeer je volgende pad met ABC-sensoren, inclusief een hoogtemeter voor hoogtegegevens, barometer om het weer te monitoren en een elektronisch kompas met 3 assen.
 • Enorme batterijduur tussen oplaadbeurten. Expeditiemodus, een ultra-GPS-modus, duurt weken.
 • Gebruik topografische kaarten om door je avonturen te navigeren. Bekijk pistes, routes en moeilijkheidsgraden voor 2.000 wereldwijde skigebieden .
 • Gebruik ClimbPro ascent planner op gedownloade tracks om realtime informatie te zien over je huidige en aankomende beklimmingen, inclusief stijgingspercentage, afstand en hoogteverschillen.
 • Krijg toegang tot full-colour CourseView-kaarten voor meer dan 41.000 golfbanen over de hele wereld.
 • Gebruik vooraf geladen activiteitenprofielen voor trailrunning, zwemmen, hardlopen, fietsen, wandelen, roeien, skiën, golfen en nog véél meer.
 • Dit horloge biedt eenvoudig te volgen geanimeerde cardio-, kracht-, yoga- en Pilates-workouts die je op het horlogescherm kunt bekijken.
 • Bekijk geavanceerde trainingsstatistieken met hardloopdynamiek, warmte- en hoogte-aangepaste VO2 max, hersteladvies en meer
 • EPacePro- functie helpt je bij het volgen van op niveau aangepaste begeleiding tijdens het hardlopen.
 • Alle functies die Garmin biedt, zoals Garmin Pay, muziekopslag, veiligheid, Body Battery (levensbatterij) etc.
Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws en handige tutorials. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *