Home » Blog » Stoppen met roken met hulp van je activity tracker of sporthorloge

Stoppen met roken met hulp van je activity tracker of sporthorloge

Stoppen met roken sporthorloge activity tracker apps

Verslavingen komen in veel soorten en maten voor. Roken is een van de meest hardnekkige verslavingen. Roken en alcohol worden zelfs gezien als verreweg de slechtste zaken voor de menselijke gezondheid. Stoppen met roken is echt enorm lastig, maar niet onmogelijk. Een smartwatch, sporthorloge of activity tracker kan je helpen om van deze gewoonte af te komen. Bedenk wel dat stoppen met roken begint bij jezelf. Het kan natuurlijk geen kwaad om zoveel mogelijk stokken achter de deur te hebben. Een Quit Smoking app voor op je sporthorloge kan natuurlijk geen kwaad! We bekijken een aantal apps.

V-SmokeFree 1.3 – Garmin Connect

Direct downloaden |   Gratis | Nederlands

Deze widget helpt je door te laten zien hoeveel geld je hebt bespaard, hoeveel sigaretten je niet hebt gerookt en hoe lang je al niet rookt. Daarnaast kun je zien welke mijlpalen je hebt bereikt en welke voordelen je hebt van niet roken. Als u “per ongeluk” een sigaret rookt, kunt u deze op uw telefoon invoeren in de instellingen. Elke gerookte sigaret resulteert in een niet-gerookte “tijdstraf”. De app is gemaakt door een Nederlander, vandaar dat er ook ondersteuning is voor de Nederlandse taal. Via de downloadlink kun je geschikte toestellen bekijken, waar ook onze persoonlijke #1 sporthorloge de Garmin Forerunner 735XT onder valt.

Smoke Free – Stop Smoking Now (Apple Watch)

Stop smoking Apple watch

Direct downloaden | Gratis (abonnement optioneel) | Engels, Frans, Duits, Portugees, Russisch, Spaans, Welsh

Voor de gebruikers van een Apple Watch is er een speciale stoppen met roken app. De app is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Er wordt gebruik gemaakt van meer dan 20 verschillende, op feiten gebaseerde technieken om je te helpen rookvrij te worden en te blijven. Kijk hoeveel geld je hebt bespaard, hoeveel sigaretten je niet hebt gerookt, hoe lang je rookvrij bent geweest, hoeveel leven je hebt herwonnen en hoe je gezondheid verbetert. Ondersteuning is er voor meerdere versies van de Apple Watch. Geen Nederlandse taalondersteuning, maar wel Engels en Duits.

Habit Tree – Garmin Connect

Garmin Habbit Tree Stoppen met Roken

Direct downloaden | Gratis |Engels

De widget kan worden gebruikt als hulpmiddel bij het bestrijden van schadelijke gewoonten door een virtuele boom te laten groeien. Zolang je de verleiding kunt weerstaan, groeit er een kleine boom om je pols. Elke keer dat u een verleiding weerstaat, is er een optie om deze te loggen. Deze app wordt door veel Garmin horloges ondersteunt.

Apps voor op je telefoon koppelen met een smartwatch/sporthorloge

Veel sporthorloges, activity trackers en smartwatches kunnen meldingen van een telefoon doorzetten naar het apparaat om je pols. Zo kun je dus ook meldingen krijgen van bekende stoppen met roken applicaties, die je op je smartphone kan downloaden. Enkele aanraders op een rij:

  • Quit Now: Chat met andere ex-rokers, zie hoeveel geld je bespaard en verdien leuke awards. Meldingen worden doorgezet naar je horloge. Zet wel push-meldingen in de app aan.
  • SmokeBeat: Zet doelen en alerts aan om dagelijks updates te krijgen over je stopstatistieken.
  • Stoppen met roken: Wie zoekt op stoppen met roken in de verschillende appstores, ziet deze app vaak naar voren komen. Je ziet uitgebreide statistieken en kan meldingen ontvangen op je horloge.
  • Kwit: Deze app wordt gezien als een van de beste stoppen-met-roken apps en kan ook meldingen doorzetten naar je smartwatch, sporthorloge of activity tracker. Zet ook hiervoor pushmeldingen aan in de instellingen van de app.

Waarom een activity tracker of sporthorloge helpt bij stoppen met roken

Wie een stoppoging (eigenlijk moet je jezelf vanaf dag gewoon een niet-roker noemen) onderneemt heeft extra kans van slagen als je de voordelen ervaart. Een ex-roker die meer gaat bewegen ervaart direct veel gezondheidsvoordelen. Een sporthorloge helpt je om sportieve doelen te bereiken en gezondheidsgegevens in te zien. Helaas moet zowel het niet-roken en meer bewegen nog wel uit jezelf komen, maar als je in een sport-app ziet hoeveel stappen je hebt gezet en hoeveel

Welk horloge of tracker raden jullie aan om te stoppen met roken?

Eigenlijk voldoen de meeste activity trackers die je aan een telefoon kan koppelen. Je kan dan op je smartphone een stoppen-met-roken applicatie downloaden. Deze app zet meldingen door naar je telefoon. Hoe gaaf is het als je wakker wordt en bijvoorbeeld op je horloge ziet: “Gefeliciteerd, je bent een week gestopt met roken”, “Behaald: normalisatie van ademhaling”, “Je bent 365 dagen rookvrij!” of “Het risico om longkanker te ontwikkelen is even hoog als een niet-roker”. Je zou een kijkje kunnen nemen in de lijst met beste activity trackers om een geschikte tracker te zoeken. Wil je meer gaan sporten? Dan kun je goed terecht in de lijst met beste sporthorloges van dit jaar! Hieronder zie je een aantal horloges die we voor jou hebben geselecteerd om je te helpen met stoppen.

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *