Home » Blog » H10 hartslagsensor van Polar koppelen met een Garmin Forerunner

H10 hartslagsensor van Polar koppelen met een Garmin Forerunner

Polar H10 review en ervaringen

Wij hebben in samenwerking met Polar hun meest nauwkeurige hartslagband tot nu toe mogen uittesten. Een uitgebreide review lees je op onze andere website Triathlon365.nl. Wij hebben tijdens het testen gebruik gemaakt van onze Garmin Forerunner 735XT om het apparaat aan te koppelen. Nu weten we uit ervaring dat koppelen van een hartslagsensor/hartslagband niet altijd zonder slag of stoot gaat. Hieronder lees je hoe wij dit hebben aangepakt en je leest een korte samenvatting over de H10 hartslagsensor van Polar en hoe deze bij ons is bevallen. Wist je dat je deze hartslagsensor ook heel goed de nieuwe modellen van Fitbit kan koppelen? Zo verzamel je nog meer statistieken!

De H10 van Polar

De H10 van het merk Polar is een hartslagsensor die nauwkeurig je hartslag meet. Je kan de hartslagmeter verbinden met twee bluetoothapparaten tegelijk. Zo kun je bijvoorbeeld tegelijkertijd hartslaggegevens verzenden naar een fietscomputer én naar een sporthorloge. De H10 is tevens goed geschikt om mee te zwemmen, heeft een intern geheugen zodat je niet altijd je telefoon bij je hoeft te hebben en heeft een enorm comfortabele band.

Koppelen met een Garmin Forerunner

Wij hebben het apparaat gekoppeld aan onze Garmin 735XT van de Forerunner-serie. In principe werkt het voor vrijwel alle Garmin horloges ongeveer hetzelfde. Het werkt zelfs op veel andere horloges gelijk. Wij hebben de volgende stappen ondernomen.

  1. Stop een batterij in de H10 hartslagsensor en doe deze goed om. Zorg dat het platte gedeelte strak op de huid zit.
  2. Navigeer op het horloge naar menu->instellingen->sensors en accessoires
  3. Bevestig dat je een nieuwe wilt toevoegen
  4. Klik op “zoek alles” en het horloge gaat kort op zoek. Dit mag niet meer dan een paar seconden duren.
  5. Je ziet dat er een hartslagmeter is gevonden, gevolgd door een nummer. Klik deze aan en bevestig.
  6. Bevestig nu dat je het apparaat wilt verbinden.
  7. Verbonden!

Als je het niet zeker weet of de gegevens nu goed gesynchroniseerd worden kun je het horloge even afdoen en kijken of er nog steeds hartslagmeting plaatsvind. Je zou er zelfs nog eens 20 push-ups bij kunnen doen om te zien of je hartslag op het horloge ook echt omhoog gaat ?.

Koppelen met een ander sporthorloge

Je kan het horloge ook koppelen met elk ander horloge, zolang het maar geschikt is om hartslaggegevens op te slaan of te weergeven. Dit zijn eigenlijk vrijwel alle fitnessaparaten,  sporthorloges, smartwatches, activitytrackers en sportspecifieke trackers die ANT+ en/of Bluetooth hebben. De compatibiliteit met verschillende apparaten kun je hier bekijken.

Welke horloges zijn hiervoor geschikt?

In principe kunnen alle activity trackers en sporthorloges gekoppeld worden, zolang ze gebruik maken van ANT+ en/of bluetooth en de mogelijkheid hebben om hartslaggegevens te verzamelen/doorgeven. Heb je een ouder model horloge, dan kun je ook de sensor koppelen aan je favoriete app. Zo geef je de gegevens direct door en heb je geen horloge nodig!

De H10 kopen

De Polar H10 is een prima hartslagband met een zéér comfortabele band. De gegevens zijn nauwkeurig. Het grootste voordeel is dat je er ook tijdens het zwemmen gebruik van kan maken en dat het nauwkeuriger is dan de hartslag meten aan de pols. Wij vinden het oprecht voor de onderstaande prijzen een hele goede koop.

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.