Home » Blog » Persoonlijke records bekijken op Garmin Connect

Persoonlijke records bekijken op Garmin Connect

Garmin Connect PR bekijken persoonlijke records Personal Best PB

Een persoonlijk record (PR) bekijken op Garmin Connect kan op verschillende manieren. Het beste kun je inloggen via een laptop of naar de desktop website gaan. Een persoonlijk record wordt afgekort als PR of soms ook als PB (Personal Best). Dit is de beste prestatie van een individu in een bepaalde sportdiscipline. We zien dit vaak terug in atletieksporten en vormen van hardlopen, zwemmen en gewichtheffen. Wie een Garmin-sporthorloge heeft krijgt automatisch PR’s te zien op verschillende afstanden. Hoe bekijk je deze records, hoe pas je een record aan en wat houdt het in? In deze blog lees je alles over deze leuke statistiek!

Persoonlijke records op Garmin-apparaten

Wanneer een opgenomen activiteit wordt opgeslagen met behulp van een compatibel fitnessapparaat, worden nieuwe persoonlijke records weergegeven die tijdens die activiteit zijn bereikt. Persoonlijke records zijn onder andere de snelste tijd over verschillende typische race-afstanden en de langste run of rit. Voor fietsen omvatten persoonlijke records ook hoogste klim en meeste Watt getrapt. Voor het laatste gegeven is een powermeter nodig. Persoonlijke fietsrecords zijn alleen beschikbaar op apparaten met een fietsactiviteitsprofiel.

Waar kan ik de PR’s bekijken in Garmin Connect?

Alle records op het gebied van stappen, hardlopen, fietsen en zwemmen in een zwembad kun je bekijken op de volgende manier:

 1. Ga naar de officiële website van Garmin Connect via deze link
 2. Vul de login-gegevens in en druk op aanmelden/inloggen
 3. Ga naar deze link om de records te bekijken
 4. Je ziet hier het overzicht van de stappen-records. Hier kan je via de tabbladen navigeren naar Hardlopen, Fietsen en Zwemmen in Zwembad. Je kan de lijst ook zelf aanpassen. Zo kun je bij hardlopen bijvoorbeeld meerdere afstanden aanvinken om hier een overzicht van te zien.

Let op: Connect zoekt alleen naar persoonlijke records wanneer er voor het eerst een activiteit wordt geüpload. Een gewijzigde activiteit wordt dus niet als persoonlijk record vermeld. (bron: Garmin Connect PR pagina)

Let op 2: op nieuwe horloges kun je ook de records bekijken op het sporthorloge zelf. Zo kun je dat doen in de geschiedenis-optie binnen de instellingen van de Garmin Forerunner 945, een van de beste sporthorloges van 2020.

Voorbeelden hoe het wordt weergeven

Een aantal voorbeelden van de gegevensschermen met persoonlijke records in Connect.

persoonlijke records garmin hardlopen marathon verste en dergelijke
Persoonlijk record Garmin Fiets en gemiddelde records Connect
PR bekijken Zwemmen Garmin Connect
PR Stappenteller Garmin Connect record bekijken

Garmin heeft ook een goede stappenteller ingebouwd. Kijk eens naar je eigen records, je zal je verbazen over de hoeveelheid stappen die je doet gemiddeld!

Aan welke criteria moet een PR of PB voldoen?

Een PR of persoonlijk record is uw snelste tijd over een opgegeven afstand. Garmin Connect houdt records bij voor 1 mijl / kilometer, 5K, 10K, Halve marathon, Marathon en de verste afstand voor hardlopen. Het houdt ook records bij van 40 mijl, de verste afstand en de meeste hoogtemeters voor fietsen. Houd er rekening mee dat je handmatig een PR kunt toewijzen. Handmatig toegevoegde PR-tijden geven de totale tijd voor de activiteit weer. Activiteiten die automatisch worden toegewezen als PR’s in Garmin Connect tonen de tijd voor de PR-afstand.

Handmatig een record toevoegen

Het zou kunnen zijn dat je bijvoorbeeld de overstap tussen twee merken hebt gemaakt. Bijvoorbeeld van Polar naar Garmin of van Fitbit naar Garmin. Vaak kun je een hoop gegevens meenemen en synchroniseren. Soms is dit niet het geval of worden de PR’s gewoon niet opgenomen in Connect. Op de volgende manier kun je handmatig een persoonlijk records toevoegen:

 1. Ga naar Garmin Connect via deze link
 2. Klik op het menu icoon (pijl) icoon om het menu uit te klappen (vaak is deze al uitgeklapt)
 3. Ga naar activiteiten
 4. Klik op alle activiteiten
 5. Navigeer naar de activiteit die je wilt wijzigen als persoonlijk record
 6. Klik op Meer (dit is het tandwiel logo rechtsboven)
 7. Klik de gewenste PR aan
 8. Druk nu op PR Toewijzen
Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *