Bekijk alle Black Friday deals in onze laatste blog via deze link mét live prijsupdates!⚫

5 features van de Xiaomi Mi Band 5 uitgelegd

Mi Band 5 review ervaring Edwin
Afbeelding: Eigen beheer

De Mi Band 5 is een goedkope activity tracker. Ik heb eerder al een zeer uitgebreide Mi Band 5 review geschreven met daarin mijn eigen ervaring met het horloge. Ook heb ik veel vragen via het contactformulier gehad over het horloge. Aan de ene kant ben ik heel erg positief over de activity tracker, die je voor een paar tientjes kan kopen. Aan de andere kant moet je ook weer niet teveel verwachten, zoals eigen GPS, Spo2-meting of goede werking zonder een gekoppelde telefoon hoef je niet te verwachten. Het is een wel een heel leuk horloge om je stappen en hartslag mee te meten. Naast deze twee goed werkende features, heeft de Mi Band 5 nog een aantal andere kenmerken. Hieronder zie je vijf features van deze goedkope activity tracker!

Disclaimer: misschien dat dit artikel wat negatief over kan komen. Dat is zeker niet de bedoeling. Ik probeer een eerlijk uiteen te zetten wat het horloge wel kan en wat het juist niet kan.

Telefooncamera op afstand bedienen

Je kan de camera van de telefoon bedienen met de Mi Band 5. Je kan dus de gekoppelde telefoon een paar meter verderop neerzetten, de camera-app aanklikken en dan op afstand via het horloge een foto maken. Een leuke toevoeging aan het horloge, maar helaas moet je wel de camera app aanzetten. Je kan verder niets instellen op het horloge. Je kan alleen met een knop op het horlogescherm aangeven dat er een foto gemaakt moet worden.

Automatische detectie van activiteiten

Het horloge kan in theorie automatisch een activiteit voor je bijhouden zonder dat je deze hoeft in te voeren. Als je dit aanzet en je gaat bijvoorbeeld hardlopen, dan wordt dit automatisch bijgehouden. Hetzelfde geldt voor wandelen en fietsen. Ik heb dit 5 keer uitgetest. Drie van de vijf keer werd dit automatisch gedaan. Twee keer werd de activiteit niet goed gestart. Het lijkt er op dat je het beste de activiteit handmatig kan starten. Je gaat hiervoor op het horloge naar Workout > selecteer de workout die je gaat doen.

Top 10 smartwatches en activity trackers banner

Personal Activity Intelligence (PAI)

Nieuw bij de Mi Band 5 is de PAI-score. Deze score wordt berekent op basis van hartslaggegevens, activiteiten, intensiteit van de activiteiten en een multidimensionale dynamische uitgebreide evaluatie van persoonlijke fysiologische gegevens. Deze informatie wordt gebruikt om een score te geven. De PAI waarde is bij mij steeds erg accuraat geweest. Je moet wel continue hartslagmeting inschakelen op het horloge om deze score te kunnen krijgen. Een leuke toevoeging aan deze tracker!

Stressmonitor

Eigenlijk werkt deze feature ongeveer hetzelfde als de PAI-index. Op basis van meerdere meetgegevens en persoonlijke gegevens kan het horloge een stresscore geven. Dit is een score tussen de 0 en 100. Waar 100 betekent dat de drager enorm gestrest is.

Ademhalingsoefening

Als je ademhalingsoefeningen aanzet, krijg je op het horloge te zien wanneer je in- en uit moet ademen en hoe vaak. Niets meer, niets minder. Verwacht hier niet veel van. Je kan eigenlijk beter een ontspanningsoefening zelf uitvoeren of begeleide oefeningen zoeken op bijvoorbeeld YouTube.

Voor jou geselecteerd
Ervaring Mi Band 5 review
Xiaomi Mi Band 6, 7 en 8 aangekondigd: goed nieuws voor de fans!